5 Tips bij het kopen van een nieuwe keuken

5 Tips bij het kopen van een nieuwe keuken

1. Laat je inspireren bij de Keukenbouwer

De ontwikkelingen en mogelijkheden zijn de laatste jaren enorm snel uitgebreid. Er is inmiddels veel meer mogelijk dan je misschien denkt, in apparaten, maar ook in materialen en kastsystemen. Laat je daarom eerst uitgebreid inspireren in één van onze Keukenbouwer showrooms, maar ga ook eens luisteren bij familie en vrienden.

2. Denk na over je budget

Bepaal op voorhand hoeveel geld je wil en kan spenderen aan een nieuwe keuken, want alleen jij hebt zicht op je eigen budget. Hou hierbij rekening met het volledige pakket en eventuele extra kosten. Als je keuken bijvoorbeeld een volledige nieuwe indeling krijgt, hou er dan rekening mee dat leidingen verlegd zullen worden.

3. Wat wil je allemaal?

Waar moet je nieuwe keuken allemaal aan voldoen? Ben je een echte hobbykok of is koken niet je sterkste punt? Wil je vooral mensen ontvangen rond een kookeiland of gebruik je de keuken niet als eetruimte? Droom je van een stoomoven of maak je vooral gebruik van een microgolfoven?  Maak een lijstje en leg dat in de keuken. Zo kun je het lijstje aanvullen telkens je iets nieuws bedenkt.

4. Meten is weten

De positie van je huidige leidingen, de plafondhoogte, de positie van ramen en deuren,… Het is belangrijk om een overzicht te maken van al deze zaken. Hoe lang zijn je muren? Komt er een nieuwe vloer? Een vals plafond?

Ben je niet zo’n krak in meten? Geen probleem, na bestelling van je nieuwe keuken komt één van onze binnenhuisarchitecten sowieso eens bij je thuis om de volledige keukenruimte in detail op te meten. Met een snelle schets en enkele maten kunnen we bij de Keukenbouwer al aan de slag!

5. Laat je adviseren

Als je alles voor jezelf op een rijtje hebt gezet en klaar bent voor advies, ga dan naar een Keukenbouwer showroom in je buurt. Leg je wensen en eisen voor aan een van onze binnenhuisarchitecten of keukenadviseurs. We helpen je met veel plezier verder!

Een afspraak maken doe je hier