5 tips voor een kleine keuken

5 tips voor een kleine keuken

Niet iedereen heeft een grote ruimte ter beschikking om een keuken in te plaatsen. Maar dat betekent zeker niet dat u hoeft in te boeten in zaken die uw keuken praktisch maken. Met deze 5 Keukenbouwer tips helpen we u graag een handje.

Tip 1: Kies de juiste kleur

Heb je een kleine ruimte ter beschikking? Dan kies je best voor lichte kleuren. Een licht kleurenpallet doet je ruimte immers ruimer lijken. Dat is geen fabeltje! Licht wordt op deze manier letterlijk naar binnen gehaald. Ook zorgt een lichte keukenkleur voor een rustige beleving qua gevoel. Het geeft meer rust en ruimte in je hoofd. Zorg er wel voor dat er voldoende contrasterende elementen worden toegevoegd. Ga aan de slag met leuke accessoires of een werkblad in een contrasterende kleur. Dit geeft je keuken extra pit.

Tip 2: Kies compacte apparatuur met meerdere functies

Compacte keukenapparatuur wordt steeds populairder. Zo kan je tegenwoordig kiezen voor een toestel met dubbele functie in plaats van voor twee afzonderlijke toestellen. Een voorbeeld hiervan is de combistoomoven, een oven gecombineerd met een stoomoven. Of een combi microgolfoven, een oven die ook kan dienen als microgolf. Praktisch, toch?

Tip 3: Ga voor een open keuken

In moderne woningen zien we steeds vaker dat woonruimte en keukenruimte samen worden gevoegd. Een open keuken wint steeds meer aan populariteit. Je betrekt de keuken bij de woonkamer door bijvoorbeeld te werken met een barretje of zithoek die de brug vormt tussen het kook- en leefgedeelte.

Tip 4: Creativiteit troef

Ga slim om met je ruimte. Er zijn verschillende handige truukjes die je kan toepassen om het maximum te halen uit je kleine ruimte. Wist je bijvoorbeeld dat krukken minder plek in beslag nemen dan stoelen? Maak zeker ook gebruik van schappen, of leg manden op je keukenkasten om nog extra opbergmogelijkheid te creëren…

Tip 5: Organiseer

Hou je keuken zo clean en georganiseerd mogelijk. Niets vervelender dan een slordige ruimte. Als iets overbodig is geworden, gooi het dan weg. En organiseer om de twee maanden een keukenschoonmaak, sorteer alles opnieuw. Je zal versteld staan van het resultaat!