Hoe bepaalt u het budget van uw keuken?

Hoe bepaalt u het budget van uw keuken?

Wanneer u plannen hebt om uw keuken te vervangen, te renoveren of wanneer u op zoek bent naar de droomkeuken voor uw nieuwbouw, zijn verschillende aspecten van belang. Eén van de eerste beslissingen die u maakt, gaat over het budget. Belangrijk natuurlijk, want uw budget heeft veel invloed op uw uiteindelijke keuze. De prijzen van een nieuwe keuken kunnen echter nogal variëren. Daarom geeft De Keukenbouwer u met plezier enkele tips, zodat u uw budget optimaal kunt gebruiken voor uw droomkeuken. 

blog_juiste_budget.jpg

Het budget bepalen

Allereerst moet u natuurlijk een budget voor ogen hebben. Dat bepalen is niet altijd evident. Is het voor u belangrijk dat uw keuken gewoon een tijdje zijn werk doet of wilt u liever een kwaliteitskeuken die jaren meegaat? Afhankelijk daarvan kunt u voor uw budget meer of minder keuken krijgen.

De prijs van een keuken

Er zijn een aantal factoren die de prijs van een keuken beïnvloeden, zoals de beschikbare ruimte, uw specifieke wensen, het gebruikte materiaal en ook waar u uw keuken zal kopen. Daardoor kan er een groot verschil zitten op de prijs van een keuken. Het is namelijk geen kant-en-klaar product, maar maatwerk speciaal voor u gemaakt. Dat wil echter niet zeggen dat een keuken op maat duurder is, want net omdat het maatwerk is, kan uw keuken ontworpen worden naar uw budget. Zo ontstaan meteen meer mogelijkheden wanneer u specifieke eisen heeft, zoals bijvoorbeeld de nodige ruimte voor inbouwtoestellen.

De prijs van een nieuwe keuken wordt vooral bepaald door wat u in de keuken wilt. Wilt u een keuken in een L- of U-vorm of kiest u voor een rechte, strakke keuken? Wilt u een kookeiland of vrijstaand fornuis? Welke soort inbouwtoestellen wilt u? Ook de materiaalkeuze heeft een invloed op de prijs. De kastfronten die u kiest en of het werkblad uit bijvoorbeeld kunststof of graniet bestaat, betekent een verschil in prijs.

Bij een keuken op maat is heel wat mogelijk, ongeacht uw budget. Formuleer daarom duidelijk op voorhand wat uw wensen en eisen zijn en waar u het meest belang aan hecht in uw nieuwe keuken.