Keuken renoveren? Een stappenplan voor een nieuwe keuken

Keuken renoveren? Een stappenplan voor een nieuwe keuken

In meer en meer Vlaamse woningen neemt de keuken een steeds prominentere plaats in, waar mensen relatief veel van hun vrije tijd in doorbrengen. In plaats van een werkruimte is de keuken steeds meer een leefruimte geworden, al dan niet binnen één geheel met de woonkamer.

Het verschil in beleving zorgt er ook voor dat keukens over de jaren heen veel uitgebreider en complexer zijn geworden. Een belangrijke trend is bijvoorbeeld de toevoeging van een eetgelegenheid in de keuken, bijvoorbeeld in de vorm van een keukeneiland met zitgedeelte. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Bij de Keukenbouwer krijgen we vaak klanten over de vloer die hun keuken in die zin willen renoveren, en hun keuken meer willen omvormen tot belevingsruimte. Uiteraard is dit perfect mogelijk, en willen we je hier graag bij helpen. Wij bij de Keukenbouwer doorlopen samen met jou alle onderstaande stappen voor een nieuwe keuken. Alle mogelijkheden worden besproken en samen met jou puzzelen we je droomkeuken in elkaar.

Dit zijn de stappen die we samen met jou doorlopen.

1. Kom met je plan en afmetingen naar onze toonzaal.

In onze toonzalen kan je de laatste nieuwe trends ontdekken. Kies welke keukenstijl je het meest aanspreekt. Welk werkblad of type toestel wens je?

Graag helpen we je bij jouw keuzes. Aan de hand van bepaalde vragen vormen we ons een eerste beeld van wat er nodig is in jouw keuken.

2. We tekenen samen jouw keuken uit in 3D na een voorbereidend gesprek.

Nadat we een eerste ruwe aanzet doen, wordt je keuken driedimensionaal uitgewerkt. Hierbij wordt een aanzet gegeven naar opstelling toe en worden de voorlopige kleuren gekozen. Dit alles nog steeds op basis van je eigen opgemeten plannetje. Alles wat nu wordt gekozen kan tot 4 maanden voor plaatsing nog aangepast worden.

3. Een van onze binnenhuisarchitecten komt je keukenruimte tot in detail opmeten.

De exacte positie van de ramen, leidingen die je graag zou behouden, hoeken in de keukenruimte,… Kortom de volledige ruimte wordt tot in de puntjes opgemeten. Enkel zo kunnen we een perfecte plaatsing en afwerking van je keuken garanderen.

4. Vastlegging, bespreking, controle en bestelling.

Na de opmeting kom je nog een laatste keer langs in de toonzaal. De opgemeten ruimte wordt grondig besproken. Wijzigingen kunnen nu worden aangebracht. Dit is het moment waarop we samen definitief bepalen hoe je keuken er zal uitzien.

Hierna gaat je dossier naar onze besteldienst, waar binnenhuisarchitecten je keuken nog een laatste keer controleren vooraleer ze deze gaan bestellen.

5. Levering en plaatsing door een van onze eigen diensten.

Na enkele weken vol spanning is het eindelijk zover: Een gespecialiseerd team van de Keukenbouwer komt je keuken leveren en plaatsen. En dan is het genieten maar… Logisch toch!

Je keuken renoveren gebeurt dus in verschillende stappen, omdat we er zeker van willen zijn dat je keuken perfect past in je interieur, en dat de keuken volledig naar je smaak is. Met dit stappenplan gaan we gestructureerd te werk, en bekomen we het beste resultaat.

Laten we dus samen beginnen met de eerste stap. Kom naar onze toonzaal met je plan en afmetingen, en samen renoveren we jouw keuken!