Spatwand voor in de keuken? Niet zomaar een wand!

Spatwand voor in de keuken? Niet zomaar een wand!

Een spatwand in de keuken beschermt een muur tegen allerlei vuildigheid. Een spatwand, of ook wel achterwand genoemd, wordt doorgaans achter een fornuis geplaatst, waar je muur al eens te lijden kan hebben onder vocht of opspattend vet. Net zoals een werkblad moet deze keukenwand dus tegen een stootje kunnen. Hiermee moet je al zeker rekening houden wanneer je een nieuwe spatwand kiest.

Ook onderhoud is een belangrijke parameter wanneer je een spatwand kiest. Alle vuiligheid die je achterwand opvangt, moet regelmatig worden gereinigd om je keuken er netjes te laten bijliggen.

Net zoals vele andere aspecten in je keuken, heb je ook voor de spatwand een brede waaier aan mogelijkheden. Wat zijn die mogelijkheden? We zetten ze eens op een rijtje:

  1. Een spatwand in composiet

Composiet is een erg populair materiaal. Composiet kan je krijgen in bijna alle kleuren en kan perfect gecombineerd worden met het werkblad, zodat je één strak geheel krijgt. Het materiaal kan gebruikt worden in een landelijke en een strakke keuken. Er zijn erg veel mogelijkheden mee. Composiet is een materiaal dat erg sterk en onderhoudsvriendelijk is.

  1. Een spatwand in graniet

Natuursteen is duurzaam en natuurlijk. Je hebt er erg veel mogelijkheden mee op het vlak van interieur. Net zoals bij composiet kan ook hier de combinatie met het werkblad gemaakt worden.

  1. Tegels

Al jaar en dag wordt de muur achter de kookplaat betegeld. Kies voor een formaat, kleur en textuur die bij uw keuken past. Landelijk of modern? Tegels kunnen eindeloos gecombineerd worden. Maak er de eyecatcher van uw keuken van!

  1. Glazen spatwand

Een spatwand in glas zien we steeds vaker in moderne, minimalistische keukens. Toon op toon met de keukenkleur zorgt dit voor een erg eenvoudig en tijdloos karakter. Bovendien zorgt de weerspiegeling in het glas voor een extra ruimte gevoel. Glazen spatwanden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

  1. Een spatwand met motief of foto

Op zoek naar een spatwand met een leuke sfeerfoto? Bij de Keukenbouwer vind je ongetwijfeld waar je naar opzoek bent. Je hebt de keuze uit standaard tekeningen, maar je kan ook zelf een afbeelding of foto aanbrengen. Dat is pas uniek!

Je ziet dat je heel wat mogelijkheden hebt om je spatwand perfect in je keuken te laten passen. Bovendien is een originele achterwand een uitstekende manier om voor een eyecatcher te zorgen in huis.

Kom zeker eens langs in één van onze toonzalen, en onze adviseurs tonen je graag wat de mogelijkheden zijn.