Wanneer is uw keuken aan vervanging toe?

Hoe weet u wanneer uw keuken toe is aan vervanging?

Op zoek naar een nieuwe keuken? Goed idee! De keuken is namelijk één van de belangrijkste ruimtes in een woning. U spendeert er niet alleen veel tijd om te koken en te eten, maar vaak is de keuken ook de plek waar het hele gezin samenkomt. Net omdat u er zoveel tijd doorbrengt, is het belangrijk om uw investering slim aan te pakken.

blog_vervanging_keuken.jpg

Een maatkeuken van de Keukenbouwer, gaat jaren mee. Toch kan uw keuken aan vervanging toe zijn, omdat ze niet meer aan uw smaak voldoet. Of omdat uw noden veranderd zijn. Want uw persoonlijke stijl en uw levensstijl evolueren ook. Hoe weet u wanneer de tijd rijp is voor een nieuwe keuken of waar rekening mee te houden voor de keuken in uw nieuwbouw? De Keukenbouwer helpt u graag op weg!

Uw keuken is niet langer praktisch

Een keuken is de ruimte waar u kookt, bereidt, bakt en eet. U hangt er niet alleen in rond, maar u doét er ook iets. Het is dus een werk- en levensplek. Daarom is het belangrijk dat uw keuken bovenal praktisch is. Misschien is uw levensstijl veranderd en is uw oude keuken niet langer aangepast aan uw huidige noden. Waar u vroeger misschien genoeg had met alleen onderkasten, heeft u misschien nu extra behoefte aan bovenkasten. Misschien heeft u de kookmicrobe beet en heeft u meer ruimte nodig voor uw hobby?

Uw keuken is niet onderhoudsvriendelijk
Bij het ontwerpen van een nieuwe keuken denkt men vaak vooral aan het uitzicht en de indeling. Sommige materialen of kleuren zien er dan wel leuk uit, maar zijn niet altijd even onderhoudsvriendelijk. Wanneer u ouder wordt, wordt het misschien moeilijker om de keuken een grondige poetsbeurt te geven. Het is dan zeker het overwegen waard om uit te kijken naar moderne materialen die er bovendien goed uitzien, maar ook uiterst comfortabel zijn in onderhoud.

Uw keuken is verouderd
Een keuken die twintig jaar oud is, is daarom niet meteen aan vervanging toe, maar kan er wel wat gedateerd uitzien. De rest van uw huis geeft u geregeld een likje verf; of u koopt nieuwe meubels, maar de keuken blijft al gauw achter. Investeren in een keuken van de Keukenbouwer is daarom een goed idee. Vandaag zijn er heel wat mogelijkheden op de markt, van strak en modern tot landelijk. Om een keuken hedendaags te houden, kiest u best voor een keuken die bij de rest van het huis past en die relatief simpel is. Zo kan u een keuken met veel tierlantijntjes en details sneller beu worden dan een eenvoudiger design. Of net andersom.

Hoe moet u het kiezen van een nieuwe keuken aanpakken?

1. Teken een schets met het ontwerp van uw keuken in grote lijnen. Maak gerust gebruik van onze handige keukenplanner op onze website. Denk goed na over wat u zelf belangrijk vindt in uw keuken.

2. Kom met uw schets en afmetingen naar de voor u dichtstbijzijnde Keukenbouwer toonzaal. Wij maken voor u een 3D-tekening. Neem een virtuele wandeling door uw toekomstige keuken en kijk of de keuken aan uw wensen voldoet.

3. U kunt vervolgens kiezen uit een grote waaier aan materialen en kleuren. Neem de tijd om niet alleen het esthetische, maar ook het praktische aspect te bekijken.

4. Wanneer u helemaal tevreden bent met het ontwerp van uw nieuwe keuken, wordt die enkele weken later afgeleverd bij u thuis.

Bekijk ons zevenstappenplan om te ontdekken hoe het proces bij De Keukenbouwer in zijn werk gaat!

Een nieuwe keuken op het oog? Maak een afspraak voor advies op uw maat.