De voordelen van een wijnkoeler

Terug naar overzicht
FAMILIE BOUWER UIT VORSELAAR

Je hebt er misschien zelf nog niet aan gedacht, maar een wijnkoelkast zou dé ideale aanvulling van jouw nieuwe droomkeuken kunnen zijn. Heb je een uitgebreide wijncollectie? Bekijk dan zeker de mogelijkheden! Een wijnkoelkast heeft namelijk heel wat voordelen.

Een wijnkoeler bewaart je wijn op constante temperatuur

Met een wijnkoeler kan jij jouw wijncollectie met een constante temperatuur bewaren. Dit is dan ook meteen het grootste voordeel van zo’n wijnkoeler. Een constante temperatuur zorgt er namelijk voor dat de smaak van je wijn langer goed blijft waardoor je ze langer kan bewaren.

Op kamertemperatuur kunnen je wijnen te snel rijpen waardoor de houdbaarheid korter wordt. Ook je wijn in de koelkast bewaren is niet ideaal. De flessen nemen natuurlijk heel wat kostbare plek in beslag en daar bovenop heeft een koelkast vaak geen constante temperatuur. Doorheen de dag wordt deze namelijk regelmatig geopend en ook deze kleine schommelingen kunnen een negatieve impact hebben op de smaak en houdbaarheid van jouw wijn.

Een wijnkoeler zorgt voor een optimale luchtvochtigheid

Dankzij een wijnkoeler creëer je niet alleen de ideale temperatuur om je wijn te bewaren, maar zorg je ook voor optimale luchtvochtigheid. Dit vooral belangrijk voor de kurk van de flessen. Deze kan namelijk uitdrogen wanneer de lucht te droog is en schimmelen wanneer de lucht te vochtig is. Een goede balans is dus essentieel en ligt rond de 65%. Een wijnkoeler is dus de perfecte oplossing.

Een wijnkoeler zorgt voor een donkere omgeving

Naast de temperatuur kan ook UV-straling ervoor zorgen dat wijn te snel verder rijpt in de fles. Ook in dit geval krijg je wijn met een kortere houdbaarheid. Een wijnkoeler zorgt voor een donkere omgeving die ideaal is om jouw kostbare wijn in te bewaren. De glazen deuren van wijnkoelers zijn uitgerust met een UV-filter zodat ook langs hier de UV-straling niet tot bij de wijn komt.

Deel deze pagina

Tips en inspiratie

Ontdek onze virusvrije keukens

Ontdek onze virusvrije keukens.

Verkopers schenken commissie aan rampenfonds voor overstromingen

Verkopers schenken commissie aan rampenfonds voor overstromingen