Een nieuw keramiek keukenblad kopen

Als je nadenkt over het upgraden van je keuken, is een van de belangrijkste beslissingen die je moet nemen het kiezen van het juiste keukenblad. Er zijn verschillende materialen waaruit je kunt kiezen, maar de laatste tijd is er een groeiende populariteit van keramiek als materiaal voor keukenbladen.

En het is niet vreemd waarom mensen zo vaak kiezen voor een keramiek keukenblad! De hittebestendigheid, duurzaamheid, onderhoudsvriendelijkheid én veelzijdigheid maken een keramisch keukenblad een uitstekende keuze voor keukens van alle soorten en maten.

Keramisch keukenblad in een effen kleur

Denk aan elegante kleuren zoals wit, zwart of grijs in een keuken en stel je voor hoe jouw keuken eruit zou zien met deze stijl! Deze minimalistische stijl geeft je keuken direct een mooie look en past goed bij een strakke inrichting. Combineer het met roestvrijstalen apparatuur en je hebt een keuken die eruit ziet alsof ‘ie rechtstreeks uit een designmagazine komt.

Heb je daarentegen liever een warmere en natuurlijke uitstraling? Dan zijn er keukenbladen beschikbaar die eruitzien als natuursteen. Kies voor marmer, graniet of beton! Er is altijd een keramiek keukenblad dat hierbij past (prachtig in moderne keukens en industriële keukens!)

Je kunt genieten van de schoonheid van natuurlijke materialen zonder je zorgen te hoeven maken over vlekken of beschadigingen, omdat keramiek van nature duurzaam en onderhoudsvriendelijk is. 

Effen keramisch werkblad

Keramiek keukenblad met patronen en texturen

Met geavanceerde printtechnieken is het mogelijk om keramiek te creëren dat eruitziet als hout, koper, of zelfs een artistieke abstracte afbeelding. Zo zorg je al helemaal voor een unieke keuken! Ga je voor een strakke moderne uitstraling, een warme natuurlijke look, of wil je echt iets unieks met patronen en texturen? 

Profiteer van de hittebestendigheid van een keramisch keukenblad

Een van de belangrijkste voordelen van een keramisch keukenblad is de hittebestendigheid. Keramiek kan extreme temperaturen tot wel 450°C verdragen zonder dat het blad beschadigd raakt. Dit betekent dat je hete pannen direct op het blad kunt plaatsen zonder je zorgen te maken over schade of brandplekken. Dit maakt een keramiek keukenblad fijn voor mensen die graag koken en voor wie de keuken het hart van hun huis is.

Naast de hittebestendigheid is keramiek ook zeer duurzaam. Het is bestand tegen krassen, vlekken en slijtage, waardoor het jarenlang meegaat zonder tekenen van verslechtering te vertonen. Het krachtige karakter van keramiek maakt het dus een hele goede keuze voor keukens waar het keukenblad intensief wordt gebruikt.

Onderhoudsvriendelijke keukenbladen van keramiek

Wist je dat een keramiek keukenblad enorm onderhoudsvriendelijk is? Het schoonmaken van een keramisch keukenblad is eenvoudig en gemakkelijk. Een natte spons en wat mild reinigingsmiddel zijn meestal voldoende om vlekken en vuil te verwijderen. In tegenstelling tot sommige andere materialen absorbeert keramiek geen vloeistoffen, waardoor het resistent is tegen vlekken en bacteriën.

Ga je in jouw nieuwe keuken of bestaande keuken voor een super strakke moderne look of kies je toch liever voor een meer klassieke uitstraling? Met de verschillende soorten keramiek kun je de gewenste sfeer creëren in jouw keuken. Heb je vragen of wil je meer weten over dit materiaal of andere keukenbladen in ons assortiment? Neem dan gerust eens contact met ons op, wij staan voor je klaar! 

Vraag je gratis inspiratieboek aan

Ben je op zoek naar inspiratie? Dan is ons inspiratieboek met recente realisaties en ideeën iets voor jou!

inspiratieboek

Deze blogberichten vind je misschien ook interessant.

Familie Demeersemen uit Moerkerke

Een houten werkblad van de Keukenbouwer

Is de keuken bij jouw thuis ook een centrale ontmoetingsplek om gezellig te babbelen met familie of vrienden? Kies er dan voor om jouw keuken uit te rusten met barkrukken. Met barkrukken in de keuken kan je gezellig genieten van heerlijke maaltijden en gezellige gesprekken met je gezin of met gasten. Met barkrukken in de keuken komt de gezelligheid bijna vanzelf. Hoe integreer je barkrukken in de keuken? Kun je nog wel wat tips gebruiken? Lees dan snel verder.

Ontdek het hier

De keukenkiezer-kwis

Welke keuken
past bij jou?

laptop voor 3d planner