Hoe kies je de kleur van een nieuwe keuken?

Terug naar overzicht
Kleuren keuken
Kleuren keuken

Je nieuwe keuken op smaak brengen met de juiste kleur

Iedereen is zich er van bewust dat de kleur een keuken compleet kan transformeren. Als je de uitstraling van je keuken dus wil veranderen kan je het best beginnen met een nieuwe kleur. Besef wel dat de oppervlakte van de kastjes een groot oppervlak van de ruimte innemen. Hierdoor is het belangrijk om de kleur af te stemmen op de overige onderdelen van je keukeninterieur. Hoe voorkom je dat je straks met een keuken zit waar je niet gelukkig mee bent?

Strak of landelijk

Veel mensen zien een belangrijk aspect over het hoofd bij het kiezen van een kleur: de uitstraling van de keukenkasten. Zijn deze strak of zijn ze landelijk, met randjes en profielen? Je staat er niet direct bij stil maar verschillende keukenkleuren gaan niet altijd even goed samen met elke uitstraling. Helaas komen mensen daar vaak pas achter als de keuken de nieuwe kleur heeft. Als je een traditionele keuken hebt is het voor de hand liggender dat je aardse en neutrale tinten gebruikt. De profieltjes van traditionele of landelijke keukens worden bijzonder aanwezig in combinatie met felle kleuren. Strakke keukens daarentegen combineren vaker goed met felle kleuren. De felle kleuren die contrasteren met het interieur kunnen een chique en rijke uitstraling creëren.

Formaat van de keuken

Let ook op de grootte van de keuken. Een kleine keuken met felle kleuren zal kleiner aandoen. Een ruimtelijk effect kan je juist verkrijgen met neutrale lichte kleuren. Gebroken wit of beige is ideaal als je keuken klein is. In een gigantische ruimte waar je je wat verloren voelt, kan je met felle kleuren de ruimte juist aankleden en meer gevuld laten voelen. Donkere onderdelen kunnen ook zeer goed dit effect geven. Let op dat je keuken niet somber wordt.

Lichtinval bepaalt mee je kleur

Houdt rekening met het licht. Kijk naar binnenvallend licht en de aanwezige verlichting. Combineer dit met de juiste kleuren. Een keuken zonder invallend licht maar donker gekleurd kan zeer somber overkomen. Maar een keuken met zeer veel lichtinval kan door donkere elementen getemperd worden. Over het algemeen zijn keukens met veel licht geschikter voor felle kleuren.

Denk goed na over de kleur van je keuken

Een keuken plaats je niet voor een jaar. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over de beste kleuren voor de nieuwe keuken. Meestal gaat een keuken voor een heel lange tijd mee. Een hippe kleur kan na een tijd misschien gaan vervelen. Ook belangrijk is de extra waarde die de keuken toevoegt aan je woning. Is er een kans dat je ooit je huis gaat verkopen? Houdt dan zeker rekening met een lichte kleur, dit werkt namelijk waardeverhogend voor je woning.

Veel succes met deze tips en het kiezen van de kleur van je keuken! Wil je graag professionele hulp bij het kiezen van kleuren? Maak dan een afspraak met een keukenadviseur in één van onze toonzalen. Zij hebben een jarenlange ervaring en helpen u in de zoektocht naar de ideale kleuren en combinaties.

Deel deze pagina

Tips en inspiratie

Ontdek onze virusvrije keukens

Ontdek onze virusvrije keukens.

Verkopers schenken commissie aan rampenfonds voor overstromingen

Verkopers schenken commissie aan rampenfonds voor overstromingen