Ga je voor een moderne keuken, een landelijke keuken of toch voor iets anders?

Ga je voor een moderne keuken, een landelijke keuken of toch voor iets anders?

Ben je op zoek naar een leuke nieuwe keuken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!
Maar, weet je ook al in welke stijl je je nieuwe keuken wenst? Wij bij de Keukenbouwer maken keukens op maat en kunnen dus de stijl voorzien zoals jij deze wenst. Dit gaat van moderne keukens, klassieke keukens,… tot toonzaalkeukens.

Het kiezen van de juiste keukenstijl is heel belangrijk, maar niet altijd even gemakkelijk. De stijl die jij kiest heeft een grote invloed op de rest van je huis. Zo ga je best voor een gelijkaardige stijl over je gehele interieur om het meeste uit jouw woning te halen. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Hieronder geven we alvast wat meer info over de verschillende stijlen.

Maak een afspraak in een toonzaal in je buurt om meer keukeninspiratie op te doen of samen een 3D-keukenplan op maat te creëren.

Moderne keuken

Moderne keukens weerspiegelen strakheid, minimalisme en orde door het gebruik van vierkante vormen, strakke lijnen en gladde oppervlakken. Deze stijl combineert functionaliteit met een knap design en brengt rust, orde en symmetrie in jouw woning. Daarbij past het ook nog eens goed samen met tal van woonstijlen! Klinkt dit volledig jouw ding? Ga dan voor greeploze, ingebouwde kasten, enkele grote elementen ter decoratie, en een glanzende afwerking van keukenkasten.

Moderne keukens komen meestal voor in het zwart of wit. Vaak in combinatie met een fijn materiaal zoals hout of een keukenblad van natuursteen om rust en warmte in de keuken te creëren. Maar, ook felle kleuren zoals rood of geel worden gebruikt voor eerder een unieke uitstraling! Ongeacht jouw kleurkeuze, deze stijl is heel clean en hygiënisch. Wist je trouwens dat we bij de Keukenbouwer een virusvrije en fingerprint proof keuken hebben? Uniek in de keukenwereld!

Witte moderne keuken
Moderne keuken

Landelijke keuken

Met een landelijke stijl wordt je keuken de gezelligste en warmste plek in je huis om tijd door te brengen met het gezin, familie of vrienden! Wat het landelijke zo uniek maakt is de combinatie van zowel klassieke als moderne elementen. Daardoor heeft deze stijl een natuurlijke, rustige uitstraling die comfort en gezelligheid biedt, terwijl het ook verzorgd en stijlvol overkomt.

Ben jij helemaal weg van het gezellige landelijke? Ga dan voor groeven in de kasten, opvallende deurknoppen en het gebruik van houten elementen om het natuurlijke karakter van de ruimte te benadrukken. Warme, natuurlijke kleuren zoals wit, beige, grijs en bruin worden vaak gebruikt in deze stijl, maar ook een pastel kleur is een mooie optie om wat kleur in de ruimte te brengen.

Of je nu op zoek bent naar een klassieke landelijke keuken of een moderne landelijke keuken, onze keuken experts helpen je bij het maken van jouw droomkeuken.

Landelijke keuken
Landelijke keuken

Houten keuken

Wil je een keuken met een natuurlijke uitstraling? Dan ga je uiteraard voor een houten keuken. Hout is een materiaal dat namelijk in elke woning past. En, je zal jaren genieten van de klassevolle uitstraling van je keuken.

Momenteel zijn de houten keukens in zwart of wit enorm populair. Wat wordt het voor jou?

Houten Keuken - Zwart
Houten Keuken

Industriële keuken

Heb je het graag iets stoerder? Dan is een industriële stijl vast helemaal jouw ding! Een industriële keuken is robuust, functioneel, bevat stoere elementen en kleuren en straalt toch gezelligheid uit. Hier is niks perfect afgewerkt, alles mag wat steviger en ruiger. Materialen zoals beton, baksteen, staal, koper en ruw hout horen hier helemaal thuis! De combinatie ervan zorgt tegelijk voor een strakke, alsook een huiselijke sfeer. Integreer kleuren zoals zwart, grijs, koper, en houtkleuren voor een warme, knusse uitstraling.

Design keuken

Fan van een luxueuze keuken met wat meer pit? Dan is een design keuken misschien wel dé keukenstijl voor jou! Met alles tot in de puntjes afgewerkt, geeft een design keuken een unieke en elegante uitstraling aan je huis. Deze stijl brengt je comfort en luxe in één, en is daarbij nog eens enorm uniek. Hier staat namelijk het creëren van een persoonlijke sfeer volledig centraal! Design keukens zijn gekenmert door strakke ontwerpen, effen afrondingen en minimalistisch design in materialen zoals glas, hout en natuursteen. Vaak wordt er bij design keukens gekozen voor zwart met een extra laagje glans, maar ook wit, goud of zelfs een feller kleur is natuurlijk een optie, alles kan! Onze tip: ga voor keukenapparatuur met een luxueuze look voor een perfect totaalplaatje.

Scandinavische keuken

Eenvoud, functionaliteit en minimalisme: dat kenmerkt de Scandinavische keuken! In het Scandinavisch leven staat rust, eenvoud, lichtheid en dichtbij de natuur zijn centraal. Deze stijl wordt in de keuken gebracht door typische vormen uit de natuur terug te laten komen en landelijk met modern te combineren op natuurlijke wijze. In deze stijl is alles mogelijk, zolang het maar licht en warmte uitstraalt! Typisch voor het Scandinavische zijn lichte kleuren zoals wit en natuurlijke materialen zoals hout. Zo creëert het witte extra licht, terwijl het hout de natuur naar binnen brengt en warmte creëert. Ook kleurrijke details zijn hier mogelijk en combineren mooi met wit en hout.

Goedkope keuken

Ben je op zoek naar een goedkope keuken en zit je stiekem te hopen op de deal van je leven? Dan hebben we héél goed nieuws. Bij de Keukenbouwer hebben we steeds fantastische acties die je bij andere keukenspecialisten niet zal vinden. Bij ons zit je dus sowieso goed. Mag het nog iets goedkoper? Dan stellen wij graag onze toonzaalkeukens aan jou voor.

Toonzaalkeuken
Goedkope toonzaalkeuken

Uniek in de keukenwereld!

De Keukenbouwer gaan opnieuw dat stapje verder! Omdat er niets belangrijker is dan een goede gezondheid besloten we bij De Keukenbouwer om onze fronten te voorzien van zowel een antibacteriële coating als een anti-fingerprint overlay. Zo is je keuken meteen veilig én kraaknet!