Wij helpen je graag aan een keukenblad op maat

Het keukenblad, werkblad of aanrechtblad is vaak het pronkstuk van elke keuken. Het is functioneel en zal altijd de uitstraling van je keuken bepalen. Bij De Keukenbouwer zijn er keukenbladen in allerlei materialen, kleuren en stijlen verkrijgbaar.

Eén ding is zeker, een keukenblad springt direct in het oog wanneer je je keuken binnenkomt. Bij het samenstellen van jouw droomkeuken helpen we je graag bij het maken van een belangrijke keuze als deze. Naast het design houden we daarbij ook steeds de functionaliteit voor ogen.

Wij weten als geen ander hoe belangrijk kras-, hitte-, en vlekbestendigheid zijn. En ook de onderhoudsvriendelijkheid van keukenbladen nemen we altijd onder de loep. Een werkblad wordt dagelijks gebruikt en moet bestand zijn tegen intensief gebruik. We hebben een groot assortiment aan materialen en stijlen waaruit je kunt kiezen. Kies je voor de klassieke uitstraling van natuursteen of wil je juist een composiet keukenblad kopen? Bij ons vind je hoogstwaarschijnlijk wat je zoekt!

Welk materiaal is geschikt voor een keukenblad op maat?

 • Laminaat:
  Onderhouds- en budgetvriendelijk: twee toverwoorden die laminaat definiëren. Een laminaat keukenbladis bij De Keukenbouwer beschikbaar in heel wat kleuren en vormen. Het maakt niet uit of je een landelijke keuken of moderne keuken hebt; laminaat past bij elke interieurstijl. Bovendien zijn laminaat keukenbladen krasvast en goed bestand tegen vlekken en vocht. Om je aanrechtblad optimaal te beschermen, raden we je wel aan om hete potten en pannen te voorzien van een onderzetter. Vermijd dus rechtstreeks contact met het werkblad. Verder is het onderhouden van een werkblad van laminaat eenvoudig: water met een scheutje afwasmiddel is al voldoende voor een brandschoon werkblad.

 • Composiet:
  Een composiet werkbladis onderhoudsvriendelijk en vlek- en krasbestendig. Composiet is een sterk materiaal en eenvoudig te onderhouden. Schoonmaakmiddelen met een hoog alkaline gehalte (hoge PH-waarde) kun je beter vermijden; deze werkbladen reinig je eenvoudig met warm water en een beetje afwasmiddel.

 • Graniet:
  Een graniet keukenblad, dat is er eentje uit 100% natuursteen wat het helemaal uniek maakt. Graniet is een duurzaam materiaal dat in vergelijking met laminaat of composiet uitstekend scoort op vlak van kras- en hittebestendigheid. Een werkblad van graniet vergt dan ook weinig onderhoud. Kom langs bij De Keukenbouwer om jouw granieten werkbladen in allerlei kleuren en vormen uit te kiezen.

 • Marmer:
  Eenmarmer keukenblad is een uniek keukenblad. Alle aanrechtbladen zijn anders omdat marmer natuursteen is. De vormen en kleuren die jij kiest, zal je dus nergens anders vinden. Met een werkblad in je keuken van marmer geef je je keuken een luxueuze uitstraling. Het materiaal is minder hard dan composiet en met de nodige voorzichtigheid en regelmatig onderhoud vermijd je vlekken en krassen.

 • Keramiek:
  Licht en sterk, daar staat keramiek voor. Keramiek kan als werkblad temperaturen tot wel 450°C verdragen. Verder is een keramisch keukenbladkrasbestendig en onderhoudsvriendelijk. Een natte spons volstaat om het aanrechtblad schoon te maken.

 • Dekton:
  Dekton werkbladen geven een luxueuze look aan je keuken. Het materiaal is enorm sterk, heeft hoge hitte- en vuurbestendigheid en is bijzonder krasvast. Zelfs tegen zure ingrediënten zijn dekton keukenbladen goed bestand. Het aanrechtblad is verder onderhoudsvriendelijk, want zelfs hardnekkige vlekken zijn gemakkelijk te verwijderen met een natte doek. Bij De Keukenbouwer is eendekton aanrechtblad verkrijgbaar in allerlei kleuren.

 • Hout:
  Houten werkbladenbrengen je meteen in de juiste stemming wanneer je jouw keuken binnenwandelt. Alle keukenbladen van hout verschillen doordat elke houtsoort uniek is. Hierdoor krijgt jouw houten werkblad een persoonlijke uitstraling. Er wordt altijd voor geolied hout gekozen. Hierbij behandelen we het houten aanrechtblad zodat het beter bestand is tegen vlekken.

 • Volkern:
  Een Volkern werkbladlijkt op laminaat en bestaat uit meerdere lagen die op elkaar zijn geperst. Het materiaal is prima bestand tegen stoten, krassen en slijtage. Daarom is het bij uitstek geschikt om een keuken werkblad van te maken. Een Volkern werkblad past uitstekend in een strakke designkeuken en is ook prima te combineren met een kookeiland.

 • Corian:
  EenCorian werkblad is een hoogwaardig, kunststof werkblad. Corian bestaat uit natuurlijke materialen inclusief een acryl- of polyesterhars. Dankzij de speciale samenstelling is een werkblad van Corian in iedere gewenste vorm te gieten. Dit gebeurt met behulp van een mal en er zijn na verwerking geen naden te zien. 

Welke afmetingen zijn er mogelijk voor keukenbladen?

Een aanrechtblad is standaard 60 cm diep. Wij kunnen de afmetingen uiteraard altijd aanpassen. Voor een keukeneiland is het gebruikelijk dat het werkblad dieper wordt; zo is 100 of 120 cm gebruikelijk voor kookeilanden.

Ook de dikte en lengte van je werkblad kun je zelf bepalen. Hierbij houden we steeds rekening met de mogelijkheden van het materiaal. Een stenen werkblad kan tot 300 cm uit één stuk bestaan. Ben je op zoek naar een keukenblad dat groter is? Dan kan dat met een naad. Bij De Keukenbouwer worden alle keukenbladen op maat gemaakt, dus wat je ook wenst, wij realiseren het!

Vraag je gratis inspiratieboek aan

Ben je op zoek naar inspiratie? Dan is ons inspiratieboek met recente realisaties en ideeën iets voor jou!

inspiratieboek

Deze blogberichten vind je misschien ook interessant.

Familie Demeersemen uit Moerkerke

Een houten werkblad van de Keukenbouwer

Is de keuken bij jouw thuis ook een centrale ontmoetingsplek om gezellig te babbelen met familie of vrienden? Kies er dan voor om jouw keuken uit te rusten met barkrukken. Met barkrukken in de keuken kan je gezellig genieten van heerlijke maaltijden en gezellige gesprekken met je gezin of met gasten. Met barkrukken in de keuken komt de gezelligheid bijna vanzelf. Hoe integreer je barkrukken in de keuken? Kun je nog wel wat tips gebruiken? Lees dan snel verder.

Ontdek het hier

De keukenkiezer-kwis

Welke keuken
past bij jou?

laptop voor 3d planner