Haal het maximum uit je keukeneiland: tips en inspiratie!

Haal het maximum uit je keukeneiland: tips en inspiratie!

Een vrijstaand eiland of kookeiland is één van de meest gevraagde opstellingen bij de Keukenbouwer. Het zorgt voor een open gevoel tijdens het koken en kan een perfecte aanvulling zijn op een modern of tijdloos interieur. Afhankelijk van de beschikbare ruimte en persoonlijke smaak kan je de kookplaat, de spoelbak en zelfs zitplaatsen integreren in het eiland. Waar moet je allemaal rekening mee houden?

Is er ruimte voor een keukeneiland?

Niet elke ruimte is geschikt om een keukeneiland in te plaatsen. Gelukkig zijn er alternatieven voor deze gevallen, zoals een schiereiland, te zien op onderstaande foto. Het eiland wordt in deze gevallen met één zijde tegen de wand gezet. Net zoals aan een keukeneiland heb je ook hier de mogelijkheid om bijvoorbeeld barkrukken te plaatsen.

Keuken landelijk straklandelijk

Hoe wil je zitten aan je keukeneiland?

Wanneer je er de ruimte voor hebt, is het natuurlijk leuk om aan je keukeneiland te kunnen zitten. Een snel ontbijt in de ochtend, of een lekker aperitief wanneer man- of vrouwlief aan het kokkerellen is, enkele zitplaatsen komen altijd van pas en brengen de huiselijke sfeer naar boven.

Zitplaatsen creëren aan je keukeneiland kan je doen op drie manieren: op barhoogte, op keukenhoogte of op tafelhoogte. Je keuze hangt natuurlijk af van je eigen voorkeuren, en hoe je je keukeneiland wil gaan invullen. Maar wij helpen je graag verder in één van onze Keukenbouwer toonzalen om de juiste keuze te maken en alle mogelijkheden te tonen.

Keuken met rolluik kasten aluminium

Keuken landelijk kaderrillen

Kookeiland of spoeleiland?

Je keukeneiland kan op verschillende manieren ingevuld worden: als werk- en bergruimte, maar uiteraard ook als ruimte om op te koken of af te wassen. We raden je aan om op voorhand eens na te denken welke van deze twee functies je in je eiland zou willen verwerken. Wens je tijdens het afwassen in je leefruimte te kijken? Of liever tijdens het koken zelf? Allebei is natuurlijk ook een optie maar dan kijken we best even of je voldoende plaats ter beschikking hebt. Want voor ons primeert nog altijd de praktische kant van de keuken, en daar helpen we u graag verder mee… Logisch toch?

Nu al benieuwd naar wat wij in de aanbieding hebben? Bekijk onze keukens, en laat je inspireren!