Zo maak je van je keukenkraan een echt pronkstuk

Zo maak je van je keukenkraan een echt pronkstuk

De uitstraling van je keuken wordt in grote mate bepaald door de kleine details. De keukenkraan bijvoorbeeld, die kan voor een echte “finishing touch” zorgen. Afhankelijk van stijl, materiaal- of kleurgebruik kan je bij de Keukenbouwer terecht voor een kraanuitvoering die je keuken net dat tikkeltje mooier maakt.

Design

De ideale keukenkraan is een goede combinatie van design en functionaliteit. Een kraan kan de blikvanger van je keuken zijn én heel gemakkelijk zijn in gebruik. Een soepele bediening is belangrijk, want als je handen vuil zijn wil je natuurlijk ook nog vlot de waterhoeveelheid en temperatuur kunnen kiezen.

In een minimalistische, eerder moderne keuken kies je beter voor een strakke kraan, een ééngreepsmengkraan. Deze kraan kan met één hand bediend worden.

In een landelijke keuken komt een tweegreepsmengkraan beter tot zijn recht.

Afwerking

Roestvrij staal en chroom passen bij vrijwel elk type keuken. Chroom brengt licht in de ruimte. Roestvrij staal is robuust en hygiënisch. Het gaat bacterievorming en –verspreiding tegen.
 

Waar moet je op letten?
Let er op dat de kraan een metalen kraanlichaam (messing of roestvrij staal) heeft. Een degelijke kraan gaat een leven lang mee, dus kies best een tijdloos model. Goedkoop is duurkoop, want hoogstwaarschijnlijk heb je sneller een nieuwe kraan nodig. Als je een klein budget hebt, probeer dan op andere dingen te besparen.

Kies bovendien voor een kraan met garantie - dit toont aan dat de fabrikant zeker is over zijn product. We helpen je graag verder in een Keukenbouwer showroom in uw buurt.

Kokend water

Uw kostbare tijd besteedt u het liefst aan zaken die u leuk en belangrijk vindt. Wachten op kokend water hoort daar vast niet bij. Gun uzelf daarom een kokend water kraan. Want wachten op kokend water is daarmee voorgoed verleden tijd!

Met een kokend water kraan kunt u koud, warm of kokend water tappen. Of u nu een emmer wil vullen, uw handen wil wassen of spaghetti wil koken, het water heeft altijd meteen de gewenste temperatuur.

Vraag advies aan de Keukenbouwer
Je hebt het vast al gemerkt. Ook op vlak van keukenkranen zijn er heel wat zaken waarop je moet letten. Niet enkel qua design moet je goed stilstaan bij je keuze, ook op vlak van functionaliteit denk je best goed na.

Maak daarom zeker gebruik van het professionele advies van de experts van de Keukenbouwer. Ze helpen je graag verder in één van onze showrooms.