Hoe kiest u het juiste werkblad voor uw keuken?

Hoe kiest u het juiste werkblad voor uw keuken?

Het uitzicht van uw keuken wordt bepaald door de vorm, de kleur, het soort kastfronten en natuurlijk ook het werkblad. Dat laatste is waarschijnlijk het deel van de keuken dat het meeste te verduren krijgt. Een werkblad kiezen is echter niet altijd evident, omdat er zoveel materialen, diktes en kleuren bestaan. Elk type heeft voor- en nadelen. Goed weten wat u verwacht van uw keuken is de eerste stap.

blog_werkblad_kiezen.jpg

Wat de keuken voor u betekent en hoe u de ruimte ziet, wijst u meteen in de goede richting. Wat een designliefhebber wil, zal waarschijnlijk verschillen van wat een gepassioneerde hobbykok van zijn keuken verwacht. Wanneer u beslist heeft of uw werkblad het paradepaardje van uw designkeuken moet worden, of toch vooral resistent moet zijn tegen hete pannen, scherpe messen en vlekken, kunt u gericht op zoek gaan.

Waar moet u op letten?

  1. Materiaal

Er zijn bijzonder veel materialen voor een werkblad, zoals hout, kunststof, inox, natuursteen en meer. Alle materialen hebben hun voor- en nadelen. Belangrijke punten om op te letten bij de keuze van het materiaal zijn kras-, vocht-, hittebestendigheid, en onderhoudsvriendelijkheid. Sommige materialen zijn uiterst geschikt voor een landelijke keuken en er zijn al heel wat nieuwe materialen die perfect passen in een strakke keuken. Ga langs bij een keukenspecialist en stel zeker voldoende vragen over de specifieke eigenschappen van de verschillende werkbladen.

  1. Ruimte

Niet alleen het uitzicht en het materiaal van het werkblad zijn belangrijk, maar ook de beschikbare werkruimte. Afhankelijk van uw levensstijl is het misschien interessanter om een dubbele spoelbak in te ruilen voor een enkele, zodat het werkblad groter wordt. Als u meestal met twee in de keuken staat, is een groter werkblad aangewezen.

  1. Onderhoud

Een werkblad is door zijn omvang de blikvanger van een keuken. Hou daarom ook rekening met het onderhoudsgemak van het werkblad. Niet alleen moet het makkelijk schoon te maken – en te houden – zijn, maar hou ook rekening met krassen of vingerafdrukken.

Een keuken op maat is de logische keuze! Maak hier een afspraak en we bespreken graag met u hoe we uw droomkeuken kunnen realiseren.