Vier tips om het juiste keukenwerkblad te kiezen

Vier tips om het juiste keukenwerkblad te kiezen

keukenwerkblad_kiezen.jpg

Je mooie keuken is niet compleet zonder een prachtig werkblad. En natuurlijk wil je enkel het beste van het beste. Je keukenblad moet mooi, handig en duurzaam zijn.

En je vindt vast het werkblad dat je zoekt, want de keuze is enorm. Verschillende materialen, kleuren en diktes zijn mogelijk. Maar daar schuilt ook een gevaar, want elk werkblad heeft voordelen en nadelen.

Laat je in onze Keukenbouwer toonzalen dus voldoende informeren. We tonen je de verschillende mogelijkheden en begeleiden je graag verder in uw keuze. Een geschikt werkblad kiezen doen wij bijvoorbeeld op basis van de vier onderstaande criteria.

 

1. Hoeveel ruimte heb je nodig?

Denk op voorhand even na hoeveel ruimte je nodig hebt. Ben je een schitterende hobbykok? Of heb je superveel toestellen om uit te stallen op je keuken? Dan is een klein werkblad uiteraard niet voldoende…

2. Onderhoud

Hou ook rekening met de praktische zaken, zoals onderhoud. Bepaalde materialen zijn gevoeliger voor vlekken en vingers dan andere. Gebruik je je werkblad als snijplank? Dan zijn bepaalde materialen al uitgesloten….

3. Hittebestendig

Zet je je potten en pannen rechtstreeks van je kookvuur op je werkblad? Kies dan een hittebestendig werkblad (bv. natuursteen of keramiek). Hete potten, ovenschotels of taarten kun je dan gewoon op het werkblad zetten.

4. Hygiëne

In onze toonzalen tonen we alle verschillende afwerkingsmogelijkheden. Je keuze in afwerking zal voor een deel het gemak in onderhoud en hygiëne bepalen.

Tot nu ging het enkel nog over de praktische kant, maar uiteraard moet je ook nadenken over de stijl en de uitstraling van je nieuwe werkblad. Veel zal afhangen van het type keuken dat je hebt. Heb je een moderne keuken, of eerder een landelijke keuken? Het zal je keuze over je nieuwe werkblad voor een groot stuk bepalen.

Laat je bij De Keukenbouwer dus voldoende informeren over werkbladen. Onze keukenadviseurs en binnenhuisarchitecten helpen je graag verder.