Waarom voor een volkern keukenwerkblad kiezen?

Terug naar overzicht
render

Laminaat, composiet, graniet, keramiek, … De materiaalopties voor een keukenwerkblad lijken eindeloos. Toch voegen we er graag nog eentje aan toe: het volkern werkblad. Waarom je voor volkern zou kiezen? Wel,…

1. Het is bikkelhard en zelfherstellend

Een volkern keukenwerkblad bestaat, net zoals laminaat, uit samengeperst kunststof. Doordat er meerdere lagen gebruikt worden om volkern te maken, is het materiaal bikkelhard. Het kan dus zeker tegen een stootje en zal niet snel slijten.
Zelfs kleine krassen zijn voor een volkern werkblad geen probleem. Het materiaal kan namelijk zichzelf herstellen!

2. Het is hygiënisch en onderhoudsvriendelijk

Volkern is een niet-poreus materiaal. Daarom is het zeer hygiënisch en heeft het zelfs antibacteriële eigenschappen. Ideaal voor voedselbereidingen in een keuken dus!
Omdat het daarnaast ook zeer makkelijk in onderhoud is, wordt het materiaal zelfs in ziekenhuizen gebruikt. Een vochtige doek en wat afwasmiddel zijn voldoende om dit keukenwerkblad in tiptop conditie te houden.

3. Het is vocht- en hittebestendig

De voordelen blijven opstapelen. Ook hitte is voor volkern geen probleem. Net zoals composiet kan het tegen temperaturen tot maximum 180°C. Én het is vochtbestendig genoeg om zelfs buiten te gebruiken.

4. Het is hypermodern

Een volkern keukenwerkblad is ideaal voor wie houdt van een moderne designkeuken. Het blad is 12mm dik en zorgt dus voor een cleane, strakke look. Bovendien kan het ook gebruikt worden om de spatwand te bekleden. Zo maak je van je keukenwerkblad een echte eyecatcher!

Deel deze pagina

Tips en inspiratie

Waarom voor een volkern keukenwerkblad kiezen?

De materiaalopties voor een keukenwerkblad lijken eindeloos. Toch voegen we er graag nog eentje aan toe: het volkern keukenwerkblad.

Ergonomische keukens voor rolstoelgebruikers

Voor mensen in een rolstoel kan een keuken kiezen een moeilijke opgave zijn. Bij de Keukenbouwer bieden we graag oplossingen.