Waarom voor een volkern keukenwerkblad kiezen?

Terug naar overzicht
Volkern werkblad keukens

Waarom kiezen voor een volkern werkblad? Alle voordelen van volkern

Laminaat, composiet, graniet, keramiek, … De materiaalopties voor een keukenwerkblad lijken eindeloos. Toch voegen we er graag nog eentje aan toe: het volkern werkblad. Volkernplaten zijn beschikbaar in alle mogelijke kleuren, zowel voor binnen- als voor buitentoepassingen. Waarom je voor volkern zou kiezen? Wel, …

1. Het is bikkelhard en zelfherstellend

Een volkern keukenwerkblad bestaat, net zoals laminaat, uit samengeperst kunststof. Doordat er meerdere lagen gebruikt worden om volkern te maken, is het materiaal bikkelhard. Het kan dus zeker tegen een stootje en zal niet snel slijten.

Zelfs kleine krassen zijn voor een volkern werkblad geen probleem. Het materiaal kan namelijk zichzelf herstellen!

2. Het is hygiënisch en onderhoudsvriendelijk

Volkern is een niet-poreus materiaal. Daarom is het zeer hygiënisch en heeft het zelfs antibacteriële eigenschappen. Ideaal voor voedselbereidingen in een keuken dus!
Omdat het daarnaast ook zeer makkelijk in onderhoud is, wordt het materiaal zelfs in ziekenhuizen gebruikt. Een vochtige doek en wat afwasmiddel zijn voldoende om dit keukenwerkblad in tiptop conditie te houden.

3. Het is vocht- en hittebestendig

De voordelen blijven opstapelen. Ook hitte is voor volkern geen probleem. Net zoals composiet kan het tegen temperaturen tot maximum 180°C. Én het is vochtbestendig genoeg om zelfs buiten te gebruiken.

4. Het is hypermodern

Een volkern keukenwerkblad is ideaal voor wie houdt van een moderne designkeuken. Het blad is 12mm dik en zorgt dus voor een cleane, strakke look. Bovendien kan het ook gebruikt worden om de spatwand te bekleden. Zo maak je van je keukenwerkblad een echte eyecatcher!

Maak je afspraak

De Keukenbouwer heeft toonzalen in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Vlaams Brabant. In onze toonzalen vind je alle soorten keukens in alle mogelijke opstellingen, kleuren en maten. Bovendien kan je samen met een keukenadviseur je eigen 3D-Keukenplan laten uittekenen.

Bezoek één van onze toonzalen en ontdek honderden inspirerende keukenideeën- en opstellingen.

Deel deze pagina

Tips en inspiratie

Ontdek onze virusvrije keukens

Ontdek onze virusvrije keukens.

Verkopers schenken commissie aan rampenfonds voor overstromingen

Verkopers schenken commissie aan rampenfonds voor overstromingen