Maak van je keukenkraan een pronkstuk

Terug naar overzicht

Je keuken een unieke uitstraling geven zit in de details. Denk maar bijvoorbeeld aan je keukenkraan. Dankzij een bepaalde stijl-, materiaal- of kleurkeuze kan die de ‘finishing touch’ geven aan je nieuwe keuken. Bij de Keukenbouwer kan je terecht voor een kraanuitvoering die je keuken net dat tikkeltje mooier maakt.

Design

De ideale keukenkraan is een goede combinatie van design en functionaliteit. Hou daarom ook altijd rekening met de gebruiksvriendelijkheid van de kraan en niet enkel het esthetische aspect. Wanneer je handen bijvoorbeeld vuil zijn, wil je vlot de juiste waterhoeveelheid en temperatuur kiezen. Kies daarom voor een design keukenkraan met een soepele bediening heeft. Zo is je keukenkraan de blikvanger in de ruimte en tegelijk uiterst praktisch.

Heb je een minimalistische of eerder moderne keuken? Dan raden we aan om voor een strakke kraan te kiezen of een ééngreepsmengkraan. Dit type kraan bedien je makkelijk met één hand. In het geval van een landelijke keuken komt een tweegreepsmengkraan beter tot zijn recht. Of misschien past een zwarte keukenkraan wel perfect in jouw nieuwe keuken.

Afwerking

Wat de afwerking van je kraan betreft, zijn roestvrij staal en chroom materialen die vrijwel in elke type keuken passen. Roestvrij staal oogt meer robuust en is zeer hygiënisch. Het voorkomt bacterievorming en -verspreiding. Een keukenkraan in chroom brengt daarentegen meer licht in de ruimte.

Er bestaan keukenkranen in alle vormen en maten, wat kiezen niet makkelijker maakt. Daarom geven we je graag 2 tips mee:
Kies een keukenkraan met een metalen kraanlichaam (in messing of roestvrij staal) met een tijdloos model. Zo’n kraan is wat duurder, maar gaat wel een leven lang mee. Met een goedkoper exemplaar heb je hoogstwaarschijnlijk toch snel terug een nieuwe nodig. Investeer dus in een degelijke kraan. Heb je een kleiner keukenbudget? Probeer dan op andere dingen te besparen.
Koop een nieuwe kraan met garantie. Dat toont aan dat de fabrikant zeker is over de kwaliteit van het product.

Natuurlijk helpen we je graag kiezen in een Keukenbouwer-showroom in je buurt.

Kokend water

Geef toe… wachten op kokend water is pure tijdverspilling. Bespaar kostbare tijd in de keuken dankzij een kokendwaterkraan. Met dit type kraan tap je koud, warm of kokend water. Het water heeft altijd meteen de juiste temperatuur, of je nu gewoon je handen wilt wassen, een emmer wilt vullen of spaghetti wilt koken. Een echte must-have voor in je nieuwe keuken dus!

Kom langs voor advies

Bij het kiezen van de juiste keukenkraan moet je met heel wat zaken rekening houden. Onze keukenadviseurs staan je graag bij met professioneel advies in één van onze toonzalen. Zo ga jij naar huis met een kraan die niet enkel de blikvanger is van je keuken, maar ook uiterst functioneel is.

De Keukenbouwer
De Keukenbouwer

Deel deze pagina

Tips en inspiratie

Ontdek onze virusvrije keukens

Ontdek onze virusvrije keukens.

Verkopers schenken commissie aan rampenfonds voor overstromingen

Verkopers schenken commissie aan rampenfonds voor overstromingen