Eiken keukens: te koop in iedere stijl en opstelling

Houd je van een eigentijdse, stijlvolle en duurzame keuken? Eiken keukens zijn er in allerlei smaken! Massief eiken keukens passen dankzij het robuuste materiaal perfect bij de landelijke woonstijl. Het rustiek eiken is verouderd, geborsteld en gebeitst en tovert daarmee een glimlach op je gezicht. En dát is precies waar we bij De Keukenbouwer naar streven: landelijke eiken keukens waar jij blij van wordt! Welke mogelijkheden bieden we in je zoektocht naar een eiken keuken op maat gemaakt?

Wat is een eiken keuken?

Met eiken keukens geef jij je interieur een warme en knusse uitstraling. Eiken keukens worden namelijk gemaakt van robuust en massief hout. Dit betekent dat de boomstammen bij massief eiken keukens in planken worden gezaagd. Je kan er alle kanten en stijlen mee op en dit maakt landelijke eiken keukens tot een geliefde keukensoort. Op welke eiken keuken je keuze ook valt, je geniet altijd van een warme sfeer in huis. Bovendien is investeren in een eiken keuken een slimme zet wanneer je inzet op een duurzame keuken.

Welke stijlen eiken keukens zijn er?

Met het robuuste eikenhout zijn allerlei stijlen te creëren. De mogelijkheden zijn eindeloos en dit maakt eiken keukens zeer geliefd. Alle opties liggen voor het grijpen, want eikenhout is er in verschillende kleuren: neutraal, donker of licht. Behalve landelijke eiken keukens kan je ook de keuze maken voor een moderne, industriële en vintage eiken keuken. Een moderne, eiken keuken combineer je bijvoorbeeld met (glanzend) wit. Eikenhout combineren met zwarte elementen is een uitstekende keuze wanneer je voorkeur uitgaat naar een industriële keuken.

Wat zijn de voordelen van eiken keukens?

Heb jij een oogje op landelijke eiken keukens? Dat doe je goed, want eikenhout brengt allerlei voordelen met zich mee:

  • Eikenhout is een houtsoort die jarenlang meegaat zónder dat het achteruitgaat in kwaliteit;
  • Eikenhout is prima te combineren met allerlei interieurstijlen;
  • Eikenhout is een harde houtsoort en kan daarom goed tegen een stootje;
  • Eikenhout beschikt over een natuurlijke look en zorgt daarom voor een warme en knusse uitstraling;
  • Eventuele beschadigingen zijn bij eikenhout altijd snel en eenvoudig te verhelpen.

Waar let je op bij een eiken keuken?

Massief eiken keukens koop je in een afwerking naar voorkeur. Daarom is het belangrijk duidelijk te krijgen wat bij jou past. En ook na plaatsing wil je lang genieten van je nieuwste aanwinst. Massief eiken keukens of landelijke eiken keukens hebben altijd goede zorg nodig. Onbehandeld hout bijvoorbeeld is niet waterdicht en kan daarom krimpen vanwege vocht of temperatuurverschillen. Laat je daarom vooraf goed adviseren door onze keukenadviseurs inzake de aankoop van landelijke eiken keukens.

Wat zijn de prijzen van keukens gemaakt van eikenhout?

Ben je verliefd op landelijke eiken keukens en wil je dit type keuken integreren in jouw interieur? Het is prettig om te weten wat de kosten zijn van standaard of op maat gemaakte massief eiken keukens. De prijzen in onze toonzalen zijn vrijwel altijd een vanafprijs, want veel is afhankelijk van jouw specifieke wensen en voorkeuren. Standaard massief eiken keukens zijn niet per se duurder in aanschaf dan keukens op maat. De Keukenbouwer maakt graag een passende en vrijblijvende offerte om je een heldere indicatie te geven van de aanschaf- en montagekosten.

Bekijk het aanbod eiken keukens in onze toonzalen

Gaat je voorkeur uit naar massief eiken keukens en landelijke eiken keukens? Kom vooral een kijkje nemen bij ons aanbod keukens van eikenhout en bezoek een van de toonzalen. Je maakt er kennis met verschillende keukenopstellingen en ook kan je er al je vragen stellen over de collectie massief eiken keukens. Maak je snel een afspraak met een van onze keukenadviseurs voor een uitstap naar onze showroom?

Vraag je gratis inspiratieboek aan

Ben je op zoek naar inspiratie? Dan is ons inspiratieboek met recente realisaties en ideeën iets voor jou!

inspiratieboek

Deze blogberichten vind je misschien ook interessant.

Keukeninrichting: vijf tips voor een handige keukenindeling

Een nieuwe keuken kopen en plaatsen? Een keukeninrichting brengt heel wat uitdagingen met zich mee. Hoe ziet je toekomstige keukenindeling eruit en wat doe je om je daadwerkelijk thuis te voelen in je keuken? De Keukenbouwer plaatst jaarlijks zo’n 950 keukens en weet daarom als geen ander hoe een keukenproject te doen slagen. Lees onze vijf tips voor een slimme keukeninrichting en ga voor een keukenindeling waar jij blij van wordt!
1. Ga voor een efficiënte keukenindeling
De ideale keukenindeling is van links naar rechts: opbergen, voorraad, spoelen, werken en koken. Toch is de beste keukenopstelling ook afhankelijk van de beschikbare ruimte en je persoonlijke wensen. Een rechte keuken past bijvoorbeeld goed in een kleine woning, terwijl een kookeiland het vooral goed doet in een grotere ruimte. Een L-vormige keuken biedt meer werk- en opbergruimte en kan in combinatie met een kookeiland ook de keukentafel vervangen. Benut daarom de keukenruimte maximaal en laat je adviseren door een keukenspecialist van De Keukenbouwer omtrent je keukenindeling.
2. Selecteer de gewenste keukenstijl
Bij keukeninrichting denk je ook na over de gewenste keukenstijl. Dit bepaalt uiteindelijk de uitstraling van je keuken. Dit geldt bijvoorbeeld voor het keukenblad, maar ook welke kleuren die je kiest. Creëer een thuisgevoel met een landelijke keuken of ga voor een moderne keuken met strakke lijnen. Wil je een keukenindeling die rekening houdt met de toekomst? Ga voor een tijdloze keuken en stem daar je keukeninrichting op af.
3. Slim koken en bakken
In de keuken ben je veel bezig met koken en bakken. Behalve een stevig en passend werkblad vraagt een keukenindeling ook om een goede kookplaat en bakruimte. Kook- en bakspullen heb je graag direct bij de hand, want op die manier hoef je niet kriskras de keuken door op zoek naar kook- en bakbenodigdheden. Daarom plaats je de kook- en bakzone zoveel mogelijk naast de voorbereidingszone.
4. Zorg voor voldoende opbergruimte
De keukeninrichting bepaalt ook hoeveel opbergruimte je creëert. Benut alle ruimte die er is om keukengerei op te bergen. Uittrekbare lades verzekeren je van perfect zicht op de inhoud. Benut ook de ruimte onder de spoelbak door er bijvoorbeeld je voorraad keukenschoonmaakmiddelen op te bergen. Een keukeninrichting met open planken is een slimme manier om meer opbergruimte te creëren. Hout in je keukenindeling zorgt tevens voor een warme uitstraling!
5. Creëer meer licht en ruimte in je keuken
Verlichting is een essentieel aspect bij je keukeninrichting. De keuken wordt de laatste jaren steeds meer een leef- en ontmoetingsplek en daarom kies je niet alleen voor algemene en functionele verlichting. Denk bij je keukenindeling ook na over sfeerverlichting, want op die manier maak je van je keuken een fijne ruimte om te vertoeven!
Advies nodig voor keukeninrichting? De Keukenbouwer staat voor je klaar!
Toe aan een nieuwe keuken en is een steuntje in de rug wenselijk? Een specialist van De Keukenbouwer voorziet je graag van advies op maat als het aankomt op de keukenindeling. Neem je snel contact op om je wensen over keukeninrichting met ons te bespreken?

Ontdek het hier

Alles wat je moet weten over keukenkasten​

Betrek je op korte termijn een nieuwe woning en hoort daar ook een andere keuken bij? Dit betekent dat je op zoek gaat naar een of meerdere keukenkasten. Een keukenkast is er in allerlei uitvoeringen en uiteraard moet het passen in je toekomstige keuken. De Keukenbouwer is expert als het gaat om de keuken en helpt je daarom graag aan een geschikte keukenkast. Graag nemen we je bij de hand om de voordelen van elk type keukenkast toe te lichten.

Ontdek het hier

De keukenkiezer-kwis

Welke keuken
past bij jou?

laptop voor 3d planner