Eiken keukens: te koop in iedere stijl en opstelling

Houd je van een eigentijdse, stijlvolle en duurzame keuken? Eiken keukens zijn er in allerlei smaken! Massief eiken keukens passen dankzij het robuuste materiaal perfect bij de landelijke woonstijl. Het rustiek eiken is verouderd, geborsteld en gebeitst en tovert daarmee een glimlach op je gezicht. En dát is precies waar we bij De Keukenbouwer naar streven: landelijke eiken keukens waar jij blij van wordt! Welke mogelijkheden bieden we in je zoektocht naar een eiken keuken op maat gemaakt?

Wat is een eiken keuken?

Met eiken keukens geef jij je interieur een warme en knusse uitstraling. Eiken keukens worden namelijk gemaakt van robuust en massief hout. Dit betekent dat de boomstammen bij massief eiken keukens in planken worden gezaagd. Je kan er alle kanten en stijlen mee op en dit maakt landelijke eiken keukens tot een geliefde keukensoort. Op welke eiken keuken je keuze ook valt, je geniet altijd van een warme sfeer in huis. Bovendien is investeren in een eiken keuken een slimme zet wanneer je inzet op een duurzame keuken.

Welke stijlen eiken keukens zijn er?

Met het robuuste eikenhout zijn allerlei stijlen te creëren. De mogelijkheden zijn eindeloos en dit maakt eiken keukens zeer geliefd. Alle opties liggen voor het grijpen, want eikenhout is er in verschillende kleuren: neutraal, donker of licht. Behalve landelijke eiken keukens kan je ook de keuze maken voor een moderne, industriële en vintage eiken keuken. Een moderne, eiken keuken combineer je bijvoorbeeld met (glanzend) wit. Eikenhout combineren met zwarte elementen is een uitstekende keuze wanneer je voorkeur uitgaat naar een industriële keuken.

Wat zijn de voordelen van eiken keukens?

Heb jij een oogje op landelijke eiken keukens? Dat doe je goed, want eikenhout brengt allerlei voordelen met zich mee:

  • Eikenhout is een houtsoort die jarenlang meegaat zónder dat het achteruitgaat in kwaliteit;
  • Eikenhout is prima te combineren met allerlei interieurstijlen;
  • Eikenhout is een harde houtsoort en kan daarom goed tegen een stootje;
  • Eikenhout beschikt over een natuurlijke look en zorgt daarom voor een warme en knusse uitstraling;
  • Eventuele beschadigingen zijn bij eikenhout altijd snel en eenvoudig te verhelpen.

Waar let je op bij een eiken keuken?

Massief eiken keukens koop je in een afwerking naar voorkeur. Daarom is het belangrijk duidelijk te krijgen wat bij jou past. En ook na plaatsing wil je lang genieten van je nieuwste aanwinst. Massief eiken keukens of landelijke eiken keukens hebben altijd goede zorg nodig. Onbehandeld hout bijvoorbeeld is niet waterdicht en kan daarom krimpen vanwege vocht of temperatuurverschillen. Laat je daarom vooraf goed adviseren door onze keukenadviseurs inzake de aankoop van landelijke eiken keukens.

Wat zijn de prijzen van keukens gemaakt van eikenhout?

Ben je verliefd op landelijke eiken keukens en wil je dit type keuken integreren in jouw interieur? Het is prettig om te weten wat de kosten zijn van standaard of op maat gemaakte massief eiken keukens. De prijzen in onze toonzalen zijn vrijwel altijd een vanafprijs, want veel is afhankelijk van jouw specifieke wensen en voorkeuren. Standaard massief eiken keukens zijn niet per se duurder in aanschaf dan keukens op maat. De Keukenbouwer maakt graag een passende en vrijblijvende offerte om je een heldere indicatie te geven van de aanschaf- en montagekosten.

Bekijk het aanbod eiken keukens in onze toonzalen

Gaat je voorkeur uit naar massief eiken keukens en landelijke eiken keukens? Kom vooral een kijkje nemen bij ons aanbod keukens van eikenhout en bezoek een van de toonzalen. Je maakt er kennis met verschillende keukenopstellingen en ook kan je er al je vragen stellen over de collectie massief eiken keukens. Maak je snel een afspraak met een van onze keukenadviseurs voor een uitstap naar onze showroom?

Vraag je gratis inspiratieboek aan

Ben je op zoek naar inspiratie? Dan is ons inspiratieboek met recente realisaties en ideeën iets voor jou!

inspiratieboek

Deze blogberichten vind je misschien ook interessant.

Familie Demeersemen uit Moerkerke

Een houten werkblad van de Keukenbouwer

Is de keuken bij jouw thuis ook een centrale ontmoetingsplek om gezellig te babbelen met familie of vrienden? Kies er dan voor om jouw keuken uit te rusten met barkrukken. Met barkrukken in de keuken kan je gezellig genieten van heerlijke maaltijden en gezellige gesprekken met je gezin of met gasten. Met barkrukken in de keuken komt de gezelligheid bijna vanzelf. Hoe integreer je barkrukken in de keuken? Kun je nog wel wat tips gebruiken? Lees dan snel verder.

Ontdek het hier

De keukenkiezer-kwis

Welke keuken
past bij jou?

laptop voor 3d planner