Een nieuwe industriële keuken kopen?

Wat is een industriële keuken?

Toen voor heel wat oude en verlaten fabrieksgebouwen een nieuwe bestemming gezocht werd, ontstond de industriële keuken. De industriële panden werden omgebouwd tot andere ruimtes met een nieuwe functie en begonnen zo aan hun tweede leven. Heel wat authentieke elementen werden tijdens de verbouwingen bewaard en zo ontstond een nieuwe typische keukenstijl: de industriële keuken.

Vroeger vond je industriële keukens vooral in lofts en ateliers. Deze periode is verleden tijd en tegenwoordig vinden we deze bouwstijl terug in heel wat moderne huizen.

Een industriële keuken geeft je woning karakter en zorgt voor een stoere, functionele look-and-feel. Om deze uitstraling te verkrijgen werken we met robuuste en grove materialen. We integreren meer ruwe randen en gaan aan de slag met houten en betonnen elementen. Ook bakstenen worden vaak gebruikt om je keuken die echte krachtige look te geven. Zo creëren we de illusie dat je keuken net niet perfect is, wat hem buitengewoon uniek en onberispelijk maakt.

Om de sfeer te versterken, gebruiken we in een industriële keuken een sober kleurenpalet. Denk hierbij aan zwart, wit en grijstinten. Daarnaast spelen we met donkere en lichte kleuren om contrast te creëren zodat je ruimte groter lijkt. Om het plaatje compleet te maken, kiezen we voor industriële lampen die zo uit een oude fabriek lijken te komen. Deze verlichting zet onmiddellijk de juiste toon.

Klassevolle moderne keuken

En jouw industriële keuken?

De Keukenbouwer heeft een enorm uitgebreid aanbod. Er zijn diverse mogelijkheden zodat jouw keuken perfect wordt. Ontdek samen met een van onze experts welke keuken bij jou past. Van begin tot einde staan wij klaar om je te helpen bij het kiezen van jouw industriële keuken.
zwarte keuken met hout

Inrichting van een industriële keuken

Een industriële keuken is mogelijk in elke type keukenopstelling. De inkleding en de gebruikte materialen geven je keuken de industriële look die je graag wil.  Ga je voor de volle 100% voor een industriële bouwstijl? Kies voor een open keuken en plaats in het midden een robuust kookeiland waarin verschillende toestellen ingebouwd zijn. Voor het keukenapparatuur raden we grote apparaten uit roestvrij staal aan zoals een vrijstaande oven, een grote dampkap of  een Amerikaanse koelkast. Is een open keuken niets voor jou, ga als alternatief voor een grote houten schuifdeur op rails om je keuken af te maken. 

Materialen in een industriële keuken

Een industriële keuken staat synoniem aan stoer en robuust. Dat komt ook terug in de gebruikte materialen. Glanzend RVS, beton, verweerd hout of ruw leer brengen je meteen in de juiste stemming.  Ook het keukenblad speelt een belangrijk rol in het bekomen van de juiste stijl. Kies voor een dik betonnen werkblad. 

Wat kost een industriële keuken?

De prijs van een keuken hangt af van jouw specifieke wensen. Verschillende factoren, zoals de grootte van je keuken, de gebruikte materialen, de gekozen keukentoestellen en de installatie spelen een belangrijke rol.
donkere betonlook keuken

Maak snel online een afspraak in één van onze toonzalen

Maak een Afspraak BENL

"*" indicates required fields

Naam**
DD slash MM slash YYYY
Kies eerst een voorkeurstoonzaal voor je een tijd kan aanduiden. Selecteer een beschikbare tijd, als er geen tijd aangegeven staat zijn er geen uren meer beschikbaar voor een afspraak op de gekozen dag.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Tips voor in de
keuken.

Familie Demeersemen uit Moerkerke

Een houten werkblad van de Keukenbouwer

Is de keuken bij jouw thuis ook een centrale ontmoetingsplek om gezellig te babbelen met familie of vrienden? Kies er dan voor om jouw keuken uit te rusten met barkrukken. Met barkrukken in de keuken kan je gezellig genieten van heerlijke maaltijden en gezellige gesprekken met je gezin of met gasten. Met barkrukken in de keuken komt de gezelligheid bijna vanzelf. Hoe integreer je barkrukken in de keuken? Kun je nog wel wat tips gebruiken? Lees dan snel verder.

Ontdek het hier