Spoelbak keuken

De Keukenbouwer levert spoelbakken voor de keuken in allerlei varianten. En dat is niet voor niets. Mensen maken immers op uiteenlopende manieren gebruik van de wasbak in hun keuken. Daarom moet een spoelbak helemaal voldoen aan de persoonlijke behoeften: van afmeting en design tot materiaal en montage. En natuurlijk is het van belang dat de stijl van de spoelbak bij je keuken past. Ook daarvoor kun je op ons rekenen. De Keukenbouwer heeft dus altijd de juiste wasbak voor jouw keuken. Belangrijk om te weten is wel dat je bij De Keukenbouwer niet terecht kunt voor alleen een spoelbak keuken, bij ons vind je volledige keukens waarin een spoelbak zeker een belangrijke rol speelt.

Een spoelbak is zonder twijfel een van de belangrijkste elementen van de keuken geworden. Een standaard design van RVS is namelijk lang niet meer het enige design dat te verkrijgen is. Spoelbakken mogen namelijk zonder twijfel een echte eyecatcher worden in de keuken en daardoor opvallen in de ruimte. Je leest alles over een spoelbak keuken op deze pagina.

spoelbak met kranen
zwarte spoelbak
witte industriële keuken

Vandaag de dag is een spoelbak keuken in verschillende designs te verkrijgen

Vandaag de dag zijn spoelbakken in verschillende designs te verkrijgen. Denk hierbij aan een model in een opvallende kleur of in een opvallend materiaal ook is het mogelijk om het materiaal van de spoelbak perfect over te laten gaan in het materiaal van het aanrechtblad. Dit zorgt voor een erg strak totaalplaatje en dus ook voor erg veel rust in de ruimte. Naar wat voor soort spoelbakk gaat je voorkeur op dit moment uit?

Grote en smalle spoelbak keuken

De spoelbak in de keuken moet esthetisch zijn, maar vooral ook functioneel. Bepalend daarbij is waarvoor je hem wilt gebruiken. Ben je gewend om de vuile vaat handmatig schoon te maken in de spoelbak? Dan is een grote wasbak in je keuken een goed idee. Voor een dergelijke spoelbak in de keuken moet je aanrecht echter wel genoeg ruimte bieden. Heeft een flink werkblad je voorkeur of is de keuken niet al te groot? Dan kies je beter een smalle wasbak voor je keuken.

Dubbele spoelbakken voor keukens

Een heel praktische oplossing is een dubbele wasbak in de keuken. Deze spoelbakken zijn ideaal om meerdere taken tegelijk uit te voeren. Je kunt met een dubbele spoelbak in je keuken de ene helft gebruiken om de vaat te doen en de andere voorzien van een afdruiprek. Een bijkomend voordeel van twee wasbakken in een keuken is dat het de hygiëne ten goede komt. Reserveer bijvoorbeeld één spoelbak om handen te wassen en af te wassen, en gebruik de andere bak voor alles wat te maken heeft met voedselbereiding. Er bestaan ook dubbele wasbakken voor in de keuken in een anderhalf model. Deze combineren een grote met een kleine spoelbak en nemen daardoor minder ruimte in op het aanrecht.

Spoelbakken van verschillende materialen

Spoelbakken voor keukens zijn leverbaar in diverse materiaalsoorten, namelijk:

  • rvs spoelbakken
  • composiet spoelbakken
  • keramiek spoelbakken
  • tectonite spoelbakken

Veel mensen kiezen ervoor om een inox of rvs wasbak in hun keuken te plaatsen. Een rvs spoelbak vereist weinig onderhoud, is hygiënisch en heeft een tijdloze uitstraling. Ook populair is een composiet spoelbak voor de keuken van natuursteen en kunststof. Composiet is bijzonder stijlvol en duurzaam. Met keramiek kies je voor een vergelijkbare wasbak in je keuken, maar dan 100% natuurlijk. Als bijkomend voordeel zijn keramische spoelbakken onderhoudsarm en goed bestand tegen krassen. Verder hebben we tectonite wasbakken voor keukens. Tectonite is gemaakt van polyesterhars en andere met glasvezel versterkte componenten. Hiermee installeer je een robuuste en lichtgewicht spoelbak in je keuken die krasbestendig is en goed tegen hitte kan.

Diverse montagemogelijkheden wasbak keuken

Naast allerlei modellen en materialen heb je bij spoelbakken ook keuze uit met meerdere montages. Wasbakken kunnen in een keuken op drie manieren worden geplaatst:

  • opbouwmodel
  • vlakbouwmodel
  • onderbouwmodel

Bij een opbouwmodel spoelbak in de keuken komen de bovenranden van de bak een stukje boven het werkblad uit. De randen zijn omgebogen en rusten op het aanrechtblad. Dit zorgt er tevens voor dat de spoelbak op zijn plaats blijft. Met een vlakbouw wasbak heeft je keuken een model dat naadloos aansluit op het aanrecht. Daarmee maakt dit type spoelbak in een keuken het extra eenvoudig om het aanrechtblad te reinigen, want je veegt water en kleine etensresten in één beweging in de bak. Ook een onderbouw wasbak in de keuken leent zich daar uitstekend voor. Het verschil is echter dat deze spoelbak onder het aanrecht niveau wordt gemonteerd.

 

Een wasbak voor ieder type budget

Je hebt op dit moment vast en zeker een bepaald budget in gedachten waar je graag rekening mee wilt gaan houden. Maak je je daar op dit moment vooral geen zorgen over. Een wasbak is namelijk verkrijgbaar voor ieder type budget. Wat de kosten zijn van de spoelbak, wordt voor een erg groot deel bepaald door het materiaal en natuurlijk de afmeting van de wasbak.

Meer weten over wat de beste spoelbak ? Laat je informeren door een specialist

Meer weten over wat de beste spoelbak keuken is? Laat je informeren door een specialist. Hierdoor weet je altijd zeker dat je een wasbak gaat vinden dat helemaal past bij jouw persoonlijke wensen en eisen. Wel zo goed om te weten natuurlijk.

witte spoelbak

Bestel jouw inspiratieboek

Ben je op zoek naar inspiratie? Dan is ons inspiratieboek met recente realisaties en ideeën iets voor jou!

inspiratieboek

Tips voor in de
keuken.

Familie Demeersemen uit Moerkerke

Een houten werkblad van de Keukenbouwer

Is de keuken bij jouw thuis ook een centrale ontmoetingsplek om gezellig te babbelen met familie of vrienden? Kies er dan voor om jouw keuken uit te rusten met barkrukken. Met barkrukken in de keuken kan je gezellig genieten van heerlijke maaltijden en gezellige gesprekken met je gezin of met gasten. Met barkrukken in de keuken komt de gezelligheid bijna vanzelf. Hoe integreer je barkrukken in de keuken? Kun je nog wel wat tips gebruiken? Lees dan snel verder.

Ontdek het hier