Een Scandinavische keukens kopen?

Wat is een Scandinavische keuken?

Maakt je hart een vreugdesprong bij het horen van de woorden licht, rust en natuur? Dan is een Scandinavische keuken volledig jouw ding. Bij De Keukenbouwer beschrijven we een Scandinavische keuken graag als less is more.

Toen er in de jaren ‘30 een tekort aan materialen was, bleken natuurlijke grondstoffen een ideaal alternatief. Ze waren snel voorhanden en gaven bovendien de mogelijkheid om in te spelen op het weinige licht in de Scandinavische landen. Ook vandaag is de Scandinaviche keuken nog steeds populair. 

Denk je aan een Scandinavische keuken, dan denk je beslist aan lichte kleuren, strakke lijnen en witte materialen. De materialen die gebruikt worden om het typische karakter te creëren, komen niet allemaal uit Scandinavië. Al moeten we toegeven dat ook wij dat af en toe wel eens durven vergeten bij het zien van deze pure keukenstijl. Licht, een minimalistische afwerking en het gebruik van natuurlijk materialen nemen je zo mee naar een land ver weg in het prachtige Scandinavië. 

Scandinavische hoekkeuken

De keukentoestellen in je Scandinavische keuken

Less is more in een Scandinavische keuken. Daarom worden zoveel mogelijk keukentoestellen ingebouwd in kasten om de strakke stijl te behouden. Zo nemen ze bovendien ook een minimum aan plaats aan. 

We gaan samen op zoek naar de keukentoestellen die dankzij hun specifieke functies extra waarde toevoegen aan je keuken. Door in te zetten op de noodzakelijke keukenapparaten zoals een frigo, combi oven, diepvries en koelkast garanderen we dat de typische minimalistische look van een Scandinavische keuken behouden blijft. 

Wat kost een Scandinavische keuken?

De prijs van een Scandinavische keuken hangt af van jouw specifieke wensen. Verschillende factoren zoals de grootte van je keuken, de gebruikte materialen, de keukentoestellen en de installatie spelen een belangrijke rol in de prijs. Rekening houdend met jouw budget, geeft De Keukenbouwer jouw perfecte Scandinavische keuken vorm. 

En jouw Scandinavische keuken?

De Keukenbouwer heeft een enorm uitgebreid aanbod met eindeloos veel mogelijkheden voor je Scandinavische keuken. Ontdek samen met een van onze experts welke Scandinavische keuken bij jou past. Van begin tot einde staan wij klaar om je te helpen bij het kiezen van jouw perfecte Scandinavische keuken.

Halfopen keuken met wit en hout dekton werkblad

De materialen in een Scandinavische keuken

Natuurlijke materialen staan centraal in een Scandinavische keuken. Denk daarbij aan linnen, leer en steen. Ook hout is steeds aanwezig in deze keukens. Zie je het al voor je? Houten kasten of witte kasten met een houten keukenblad? 

Qua kleuren hoef je voor je Scandinavische keuken geen moeilijke knopen door te hakken. Wit voert de boventoon. Om een moderne touch toe te voegen, combineer je de stijl met pasteltinten zoals oud-roze of lichtblauw. Wil je graag een bijzonder ingrediënt toevoegen aan je keuken? Kies voor zwart of donkergrijs om te spelen met contrasten.

De inrichting van je Scandinavische keuken

Droom je van een Scandinavische keuken met kookeiland, een hoekkeuken, een T-vormige keuken of nog iets helemaal anders? Een Scandinavische keuken is mogelijk in verschillende keukenopstellingen. Bij De Keukenbouwer maken we je Scandinavische keuken op maat. Vraag advies aan een van onze experts. Ze helpen je graag verder. 

groene keuken met witte tegelmuur

Maak snel online een afspraak in één van onze toonzalen

Maak een Afspraak BENL

"*" indicates required fields

Naam**
DD slash MM slash YYYY
Kies eerst een voorkeurstoonzaal voor je een tijd kan aanduiden. Selecteer een beschikbare tijd, als er geen tijd aangegeven staat zijn er geen uren meer beschikbaar voor een afspraak op de gekozen dag.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Tips voor in de
keuken.