Waarom moet je een houten keuken kopen?

Wat is een houten keuken?

Droom je van een houten keuken, maar woon je niet in een rustiek landhuis? Geen probleem! De overtuiging dat hout enkel in landelijke woningen past, is voltooid verleden tijd. Vandaag zijn de mogelijkheden eindeloos en zo past een houten keuken in elk huis. 

Van een landelijke look tot industrieel design. Welke stijl je ook verkiest, De Keukenbouwer realiseert het. Dankzij de natuurlijke uitstraling van hout kan jouw keuken op maat ook eenvoudig gecombineerd worden met andere stijlen.

Bijna elke houtsoort kan gebruikt worden om je houten keuken te bouwen, bovendien is hout een duurzaam materiaal. Overweeg je om een houten keuken te plaatsen, selecteer dan bij ons je favoriete houtsoort.

We staan je ook graag bij in het samenstellen van je houten keuken, want die heeft veel te maken met de sfeer die jij in jouw nieuwe houten keuken wil creëren. Denk daarom op voorhand goed na welk type hout je graag wil gebruiken en wat past in jouw huis.

houten u keuken met donkere kasten
Keuken met houten elementen

En jouw houten keuken?

Kortom, hout is een prachtig materiaal dat geschikt is voor elk huis. Van zodra je de woning binnenstapt, straalt je houten keuken een knusse en gezellige sfeer uit. Hout is namelijk ideaal om je huis een warme uitstraling te geven.

De Keukenbouwer heeft een uitgebreid aanbod met heel wat mogelijkheden voor je houten keuken. Ontdek samen met één van onze experts welke keuken perfect bij jou en je huis past. Doorheen het volledige proces staan we klaar om je te helpen bij het kiezen, installeren en onderhouden van jouw perfecte houten keuken.

U-keuken in hout

Houtsoorten

Afhankelijk van de inrichting van je huis en je persoonlijke smaak kies je de juiste houtsoort en stel jij je droomkeuken op maat samen. 

De vaakst gekozen houtsoort? Dat is eik. Eik is duurzaam en kan op vele manieren bewerkt worden. Ook massief hout, notenhout en es zijn populair voor keukens. Wat je ook kiest, onthoud dat elke houtsoort uniek is.

Ben je overtuigd van de warme uitstraling, maar niet van het houtmateriaal? Als alternatief kan je kiezen voor een keuken met houtlook. Er wordt dan niet gewerkt met echt hout, maar kunststof. Jij kiest de materialen, wij zorgen voor de uitwerking.

Het keukenblad in je houten keuken


Hygiënisch, onderhoudsvriendelijk en bestand tegen dagelijks gebruik. Drie essentiële voorwaarden voor een geslaagd keukenblad. Kies dus voor harde houtsoorten zoals eik, teak of mahonie. Want wat is het eerste dat opvalt in een nieuwe keuken? Zonder twijfel het uitgestrekte keukenblad. Een cruciaal element dat de uitstraling van je keuken bepaalt.

Van je keukenblad een eyecatcher maken, kan dankzij ons brede gamma aan houtsoorten. Ga voor een unieke, mooie en contrasterende combinatie tussen keukenblad en de rest van je keuken.

Hoeveel kost een houten keuken?


De prijs van een houten keuken hangt af van jouw specifieke wensen. Verschillende factoren zoals de grootte van je keuken, de gebruikte materialen, de keukentoestellen en de installatie spelen een belangrijke rol in de prijs. Bepaal dus zeker op voorhand wat je budget is voor jouw nieuwe houten keuken.

Lichte houten keuken

Maak snel online een afspraak in één van onze toonzalen

Maak een Afspraak BENL

"*" indicates required fields

Naam**
DD slash MM slash YYYY
Kies eerst een voorkeurstoonzaal voor je een tijd kan aanduiden. Selecteer een beschikbare tijd, als er geen tijd aangegeven staat zijn er geen uren meer beschikbaar voor een afspraak op de gekozen dag.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Tips voor in de
keuken.

Familie Demeersemen uit Moerkerke

Een houten werkblad van de Keukenbouwer

Is de keuken bij jouw thuis ook een centrale ontmoetingsplek om gezellig te babbelen met familie of vrienden? Kies er dan voor om jouw keuken uit te rusten met barkrukken. Met barkrukken in de keuken kan je gezellig genieten van heerlijke maaltijden en gezellige gesprekken met je gezin of met gasten. Met barkrukken in de keuken komt de gezelligheid bijna vanzelf. Hoe integreer je barkrukken in de keuken? Kun je nog wel wat tips gebruiken? Lees dan snel verder.

Ontdek het hier