Een houten werkblad van de Keukenbouwer

Het gebruik van hout als materiaal voor keukenbladen en werkbladen is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Veel mensen kiezen voor een hout keukenblad vanwege de warme uitstraling en het unieke karakter dat het aan hun keuken geeft.

De natuurlijke schoonheid, duurzaamheid, reparatiemogelijkheden en eco-vriendelijkheid maken het een aantrekkelijke keuze voor elke keuken. Met het juiste onderhoud en zorg kan een houten werkblad vele jaren meegaan en je keuken een uniek en sfeervol karakter geven.

Een hout keukenblad is altijd uniek

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen kiezen voor een houten werkblad voor keukens is de natuurlijke unieke stijl die het met zich meebrengt. Hout heeft een warme en rustieke uitstraling die perfect past bij verschillende interieur- en keukenstijlen. Én… elk stuk hout is uniek, met zijn eigen patronen en nerven, waardoor het een organische en authentieke stijl aan de keuken geeft. Een hout keukenblad zorgt voor een gezellige sfeer waar je met plezier tijd in doorbrengt. Dit keukenblad wordt vaak gebruikt in landelijke keukens, en dat is niet vreemd; het staat samen namelijk erg mooi!

Een houten werkblad gaat lang mee

Hout is een robuust materiaal dat bestand is tegen dagelijkse slijtage en stoten. Met de juiste verzorging en onderhoud kan een houten keukenblad vele jaren meegaan. Wat veel mensen ook waarderen is dat hout na verloop van tijd een mooie uitstraling ontwikkelt, wat betekent dat het alleen maar mooier wordt met de leeftijd. Dit in tegenstelling tot andere materialen die na verloop van tijd kunnen slijten of hun oorspronkelijke uitstraling verliezen.

Het onderhouden van een houten keukenblad in de keuken is ook erg eenvoudig. Reinig het houten werkblad regelmatig met een mild schoonmaakmiddel en warm water. Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën of schurende materialen die het hout kunnen beschadigen. Extra tip van De Keukenbouwer: breng indien nodig een houtbeschermer aan om het hout te voeden en te beschermen. Wil je meer tips over het onderhouden van een houten werklad? Neem gerust eens contact met ons op, wij denken graag met je mee!

Hout keukenblad is gemakkelijk te repareren en op te knappen

Een houten keukenblad is relatief eenvoudig te repareren en op te knappen. Als er krassen of beschadigingen ontstaan, kunnen deze meestal worden weggeschuurd en opnieuw behandeld. Dit is een groot voordeel ten opzichte van andere materialen waarbij een volledige vervanging nodig zou zijn. Met een beetje zorg blijft je houten keukenblad er als nieuw uitzien.

Ook niet onbelangrijk, het milieu! Als je om het milieu geeft, is een houten werkblad ook een goede keuze. Hout is een hernieuwbaar materiaal dat kan worden geoogst op een duurzame manier. En wat veel mensen niet weten, is dat een hout keukenblad vaak biologisch afbreekbaar is, in tegenstelling tot veel synthetische materialen die niet kunnen worden gerecycled. 

Wij kiezen bewust voor geolied hout in een keukenblad

Geolied hout is een behandeld type hout dat beter bestand is tegen vlekken en beschadigingen. Bij deze behandeling wordt een laag olie aangebracht op het oppervlak van het hout. Deze olie trekt in het hout en creëert een beschermende laag.

Het mooie van een geolied houten werkblad is dat het de natuurlijke schoonheid van het hout naar voren brengt én bescherming biedt. In tegenstelling tot andere afwerkingstechnieken, zoals lak of verf, laat geolied hout het hout ademen. Dit zorgt ervoor dat het hout langer meegaat en minder kwetsbaar is voor beschadigingen. Dankzij de beschermende olielaag worden vloeistoffen namelijk niet direct opgenomen door een hout keukenblad!

Heb je vragen over onze houten keukenbladen? Wij helpen je graag, dus neem dan gerust contact met ons op!

Vraag je gratis inspiratieboek aan

Ben je op zoek naar inspiratie? Dan is ons inspiratieboek met recente realisaties en ideeën iets voor jou!

inspiratieboek

Deze blogberichten vind je misschien ook interessant.

De keukenkiezer-kwis

Welke keuken
past bij jou?

laptop voor 3d planner