Ontdek alle keukentoestellen

Een degelijke koelkast om je eten te bewaren, een fornuis om heerlijke gerechten klaar te maken en een microgolf om de restjes de volgende dag snel op te warmen. Kwalitatieve keukentoestellen zijn onmisbaar in je nieuwe keuken.

Een functionele keuken bestaat uit meer dan alleen lades, opbergkasten en handige hoekoplossingen. Keukentoestellen bepalen namelijk in grote mate hoe praktisch en gebruiksvriendelijk jouw keuken is.

De essentiële keukentoestellen

Een koelkast en fornuis zijn absoluut onmisbaar. Bij De Keukenbouwer helpen we je om een antwoord te vinden op de vele vragen die door jouw hoofd spoken:

  • Hoe groot wil je jouw koelkast? 
  • Ga je voor een ruim Amerikaans model of heb je liever een ingebouwd exemplaar? 
  • Combineer je graag koelkast en diepvriezer of is een klein vriesvak voldoende? 
  • En wat met je kookplaat: ga je voor gas, inductie of elektrisch?

Voor je een beslissing neemt, stellen we je enkele gerichte vragen om mee aan de slag te gaan. Doe je dagelijks boodschappen, dan zal je minder nood hebben aan een grote koelkast. Hetzelfde geldt voor je fornuis. Wil je snel pasta koken en is er geen hobbykok aan jou voorbij gegaan, dan zal je meer genieten van een inductiekookplaat dan van een gasfornuis.

Ingebouwde oven
kookvuur met pot
Ingebouwde moderne toestellen
AEG toestellen
houten keuken met zwart keukeneiland
modern landelijke keuken

De must have keukentoestellen

Een vaatwasser, dampkap en oven zijn niet meer weg te denken. Wie plaats wil besparen, heeft met een combi-oven exact wat hij nodig heeft. En ook voor je vaatwasser zijn er verschillende plaatsingsopties: op hoogte, om je rug te sparen, of in het onderste deel van de keuken.

En ook dampkappen hoeven niet meer boven je fornuis te hangen. Welke dampkap het best bij jouw keuken past, hangt af van de opstelling ervan. Overloop samen met een van onze medewerkers de mogelijkheden. Ze geven je graag advies op maat.

De nice to have keukentoestellen

Zodra de belangrijkste keukentoestellen gekozen zijn, kan je verder dromen. Geef je keuken een echte upgrade met een stoomoven, een kokendwaterkraan of een wijnkoelkast. Zo creëer je een luxueuze uitstraling. Als dat niet mooi meegenomen is! Ga op zoek naar specifieke toestellen of technologische hoogstandjes die jouw leven in de keuken vergemakkelijken. Denk daarbij aan een slimme koelkast, die aangeeft wanneer een bepaald product op is en dat meteen aan je winkellijstje toevoegt. Zo spaar jij alweer een beetje tijd uit. En ook dampkappen hoeven niet meer boven je fornuis te hangen. Welke dampkap het best bij jouw keuken past, hangt af van de opstelling ervan. Overloop samen met een van onze medewerkers de mogelijkheden. Ze geven je graag advies op maat.

Waaraan moet je denken bij het kiezen van je keukentoestellen?

Er zijn drie zaken die De Keukenbouwer samen met jou overloopt. Zo ben je er zeker van dat je nieuwe toestellen voldoen aan jouw noden en wensen.

In eerste instantie denken we na over de keukenstijl. We gaan op zoek naar keukentoestellen die aansluiten bij de look & feel van je keuken. Daarnaast besteden we aandacht aan je budget, want keukentoestellen nemen er een grote hap uit. We doen er dan ook alles aan om je budget optimaal te besteden. Tot slot geven onze adviseurs je een aanzet voor het plaatsen van je toestellen. Want een optimale plaatsing draagt bij tot een optimaal gebruiksgemak.

Vrijstaande en inbouw keukentoestellen

In je zoektocht naar nieuwe keukentoestellen heb je volop keuze uit verschillende keukentoestellen. Behalve inbouw keukentoestellen zijn er ook vrijstaande keukentoestellen te koop om je keuken te renoveren. Met de aankoop van de juiste keukentoestellen geniet je van een of meerdere eyecatchers in de keuken. Zijn bepaalde apparaten of items in de keuken aan vervanging toe en wil je om die reden nieuwe keukentoestellen kopen? De Keukenbouwer heeft talloze keukentoestellen in diverse stijlen voor je in de aanbieding.

De voor- en nadelen van inbouw keukentoestellen

Wil je keukentoestellen kopen en is de aanschaf van inbouwapparatuur wenselijk? Inbouw keukentoestellen zijn probleemloos te plaatsen in een keukenblok. Dit zorgt voor een rustige en strakke uitstraling en tegelijkertijd laat je geen ruimte in de keuken onbenut. Bovendien is inbouwapparatuur veel gemakkelijker schoon te maken dan vrijstaande keukentoestellen. Het nadeel is wel dat je bij dit type keukentoestellen altijd rekening moet houden met de bestaande maten van je keukenkasten.

De voor- en nadelen van vrijstaande keukentoestellen

Gaat je voorkeur uit naar vrijstaande keukentoestellen? Losse keukenapparatuur is interessant wanneer je graag een keuken samenstelt die perfect aansluit op je wensen. Bovendien zijn losse apparaten eenvoudiger te vervangen en hoef je geen rekening te houden met de maten van je keukenkasten. Het nadeel van losse apparaten is wel dat ze vaak meer plek innemen dan inbouw keukentoestellen en ook zijn ze meestal lastiger schoon te maken.

En jouw keukentoestellen?

De Keukenbouwer heeft een uitgebreid aanbod aan keukentoestellen. Ontdek samen met één van onze experts welke keukentoestellen perfect in jouw nieuwe keuken passen.
Van begin tot einde staan we klaar om je van alle keuzestress te ontdoen.

Tips voor in de
keuken.