Frigo kopen

Een frigo of koelkast is onmisbaar in elke keuken. Zo blijft dat ene flesje wijn ook bij zomerse temperaturen lekker fris. Bij De Keukenbouwer vind je een frigo die past bij de stijl van je keuken en kan je kiezen uit een uitgebreid gamma aan vormen en maten. 

Een ingebouwde frigo kopen of eerder een vrijstaand model?

Ben je op zoek naar een nieuwe koelkast? Stel jezelf de vraag hoe jouw thuissituatie eruitziet. Met hoeveel personen woon je samen? Koop je regelmatig in bulk producten aan? Met een antwoord op deze eenvoudige vragen weet je onmiddellijk of je best voor een groot of klein model gaat. 

Een volgende belangrijke vraag die wij jou bij De Keukenbouwer stellen is: een ingebouwde of een vrijstaande frigo kopen?. Een ingebouwde frigo gaat mooi op in je keuken en zorgt voor een ordelijke uitstraling. Kies je voor een vrijstaande frigo, dan kies je volledig zelf waar je deze plaatst en hoef je niet vast te houden aan bepaalde afmetingen. Welke frigo kopen? Daar helpen wij graag bij.

ingebouwde frigo
frigo en apothekerskast
Samsung slimme koelkast
houte keuken met witte accenten

Soorten frigo’s

De verschillende soorten frigo’s zijn eindeloos. Afhankelijk van jouw specifieke wensen opteer je voor een koel-vriescombinatie, dubbeldeurs-frigo, Amerikaanse koelkast of tafelmodel. 

Frigo kopen met koel-vriescombinatie

Zoals de naam je ongetwijfeld doet vermoeden bestaat een frigo met koel-vriescombinatie uit twee delen: een koelgedeelte bovenaan en een vriesgedeelte onderaan. Elk compartiment is voorzien van een aparte deur om energie te besparen. 

Het grote voordeel aan dit type frigo? Je hoeft slechts één toestel in huis te halen. Zo heb je extra plek in je keuken voor andere toestellen. 

Amerikaanse koelkast

In een Amerikaanse koelkast zitten het koel- en vriesgedeelte naast elkaar. De zogenaamde side-by-side koelkasten bieden heel veel ruimte om producten te bewaren. Bovendien wordt er meestal een ijsdispenser voorzien waarmee je heel eenvoudig ijsblokjes kunt maken.

Hét voordeel van een Amerikaanse koelkast: de grootte. Zowel in het koel- als vriesgedeelte heb je enorm veel plaats. Perfect voor grote gezinnen. Deze reus wordt meteen ook dé eyecatcher van je keuken. 

Tafelkoelkast

Een tafelkoelkast is een kleine frigo met een hoogte tussen 80 en 95 cm. Perfect voor kleine gezinnen, alleenstaanden en voor iedereen die weinig plaats heeft. Plaats de frigo onder je aanrecht om de ruimte optimaal te benutten. Bij een tafelkoelkast kan je opteren voor een frigo met vriesvak. 

Dubbeldeurs koelkast

Heb je nood aan een ruime koelkast, maar wil je toch wat ruimte om producten in te vriezen? De dubbeldeurs frigo is exact wat je zoekt. In een dubbeldeurs koelkast zit het vriesgedeelte meestal boven en het koelgedeelte onderaan. 

Een frigo kopen naar keuze bij De Keukenbouwer

Bij De Keukenbouwer vind je een groot aanbod aan verschillende soorten koelkasten voor in je nieuwe keuken. Ontdek samen met één van onze keukenexperts welk type frigo het best bij jouw keuken past. De Keukenbouwer werkt samen met verschillende merken zoals: AEG, Miele, Smeg & meer.

Deze keukens vind je misschien ook interessant