Een stijlvolle cottage keuken kopen

Wat is een cottage keuken?

Een Engelse keuken staat bekend om zijn landelijke, rustieke charme, precies wat je vindt in een cottage keuken. Deze gezellige keuken valt direct op door het gebruik van ruwe materialen, die een stijlvolle en tijdloze uitstraling geven.

In deze keukens zie je vaak een voorkeur voor houten elementen, met een prominente rol voor massief eikenhout en andere houtsoorten. Deze natuurlijke materialen worden ook gebruikt voor de rest van de inrichting. Bovendien laten deze materialen zich uitstekend combineren met moderne technieken voor een hedendaagse design touch. Deze specifieke keuken is daarom in veel nieuwe woningen een centrale plek waar veel tijd wordt doorgebracht.

Traditionele elementen

Om een echte Engelse sfeer in je cottage keuken te brengen, kun je niet om een aantal traditionele elementen heen. Denk bijvoorbeeld aan open planken met mooie aardewerken borden, kopjes en schalen. Kies ook voor kasten in een warme houtkleur en combineer ze met een marmeren of granieten werkblad voor een chique look en feel. De keukentafel moet groot genoeg zijn om gezellig met vrienden en familie aan te kunnen zitten, want bij echt Engelse keukens draait het om samenzijn.

Moderne accenten van een Engelse keuken

Hoewel traditionele elementen de basis vormen van deze keuken, kun je ook moderne accenten toevoegen om het geheel wat meer van deze tijd te maken. Denk aan strakke roestvrijstalen apparatuur of moderne verlichtingselementen.

Een andere populaire trend in deze keukens is het gebruik van tegels. Kies voor metrotegels in een opvallende kleur zoals diepgroen of kobaltblauw om een statement te maken. Deze tegels passen perfect bij zowel traditionele als moderne keukens en creëren een unieke look.

Niet te vergeten, de mooiste plaats voor elk keukentoestel. Hou je van nieuwe innovatieve keukentoestellen? Ook dat is perfect te combineren met de authentieke materialen van cottage keukens. De Keukenbouwer zorgt ervoor dat alles mooi bij elkaar past en jouw keuken in lijn ligt met de stijl van je huis. 

lichte houten keuken
Zwarte tegelmuur in houten keuken
Houten wandkeuken

Alleen geschikt voor landelijke woningen?

Hoewel deze keukens vaak geassocieerd worden met landelijke woningen, kunnen ze ook prima passen in een stedelijke omgeving. De charmante elementen van cottage keukens kunnen juist zorgen voor een interessant contrast in moderne interieurs.

Ook denken sommige mensen dat deze specifieke keukens in Engelse stijl beperkt zijn in hun keuzemogelijkheden. Dit is niet het geval. Er zijn allerlei variaties mogelijk binnen de cottage stijl. Lichte kleuren en strakke lijnen of knusse warmte en speelse details. Ze bieden genoeg ruimte voor personalisatie.

Opstelling van een cottage keuken

Tegenwoordig kies je volledig zelf hoe jouw keuken eruitziet. De materialen die je kiest, zorgen ervoor dat je de keuken nog jaren zult gebruiken. Natuurlijk hoef je hierbij geen rekening te houden met bepaalde restricties op vlak van opstelling en kan je kiezen uit verschillende vormen en afmetingen. Wil je graag een open, gesloten of halfopen keuken? Of staat een keukeneiland op je verlanglijstje? Alles is mogelijk. 

Bij De Keukenbouwer luisteren we naar onze klanten, zo creëren we een cottage keuken op maat.

Breng nostalgie in huis met een cottage keuken

Deze keuken zorgt voor gezelligheid, oogt nostalgisch én heeft bovendien alle hedendaagse luxe. De Keukenbouwer heeft een enorm uitgebreid aanbod en biedt verschillende mogelijkheden voor jouw keuken. Bekijk onze realisaties voor voorbeelden. Ontdek samen met een van onze experts welke keuken volledig bij jou past. Van begin tot einde staan wij klaar om je te helpen bij het kiezen van jouw perfecte keuken. Je bent altijd welkom in één van onze toonzalen om met een expert te praten over jouw droomkeuken. 

Ontwerp jouw droomkeuken in onze 3D keukenplanner

Zelf alvast aan de slag met het uittekenen van een mooie Engelse keuken? Onze 3D keukenplanner is een intuïtieve tool waarmee je een volledig overzicht krijgt van hoe jouw keuken eruit kan komen te zien. Deze stapsgewijze planner begeleid je door het hele ontwerpproces, waarbij je keuzes kunt maken op basis van jouw persoonlijke smaak en stijl. 

Begin met het kiezen van het juiste model, aangezien dit de basis vormt voor het verdere ontwerp. De mogelijkheden met onze keukenplanner zijn eindeloos!

Bespreek je ontwerp met een van onze experts

Zodra je jouw eigen woonkeuken hebt ontworpen in de 3D-keukenplanner, staan onze experts klaar om je verder te helpen. Een bezoek aan één van onze toonzalen zal je de kans geven om je ontwerp tot in de kleinste details met hen te bespreken. Onze keukenbouwers hebben uitgebreide kennis en ervaring om jouw ideeën te vertalen naar een functionele en stijlvolle keuken. Ze kunnen je adviseren over materialen, kleuren en indelingen om ervoor te zorgen dat jouw droomkeuken werkelijkheid wordt. Eindig jij met een landelijke keuken of toch een moderne keuken?

Wat kost deze Engelse keuken?

Aan de hand van jouw specifieke wensen bepalen we de grootte, de gebruikte materialen, de keukentoestellen en de installatie. Al deze factoren samen bepalen de prijs van jouw unieke keuken. Heb je een bepaald budget voor ogen, dan houden wij hier rekening mee bij het samenstellen van je keuken. Maak nu een afspraak voor meer informatie!

Van ontwerp naar realiteit

Na het verfijnen van jouw ontwerp en het bespreken ervan met onze experts, is het tijd om van het ontwerp naar de realisatie over te gaan. Onze vakmensen zullen ervoor zorgen dat de installatie van jouw droomkeuken tot in detail perfect wordt uitgevoerd. Van het plaatsen van de keukenkasten tot het installeren van de apparatuur, reken op ons bij het aanschaffen van jouw cottage keuken!

lichte keuken met donkere tinten

Maak snel online een afspraak in één van onze toonzalen

Maak een Afspraak BENL

"*" indicates required fields

Naam**
DD slash MM slash YYYY
Kies eerst een voorkeurstoonzaal voor je een tijd kan aanduiden. Selecteer een beschikbare tijd, als er geen tijd aangegeven staat zijn er geen uren meer beschikbaar voor een afspraak op de gekozen dag.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Tips voor in de
keuken.