Welk keukenblad kiezen? Wij helpen je graag aan een keukenblad op maat.

Het keukenblad, werkblad of aanrecht. What’s in a name?! Eén ding is zeker, een keukenblad springt direct in het oog wanneer je je keuken binnenkomt. Bij het samenstellen van jouw droomkeuken helpen we je bij het maken van een belangrijke keuze als deze.

Naast het design houden we daarbij ook steeds de functionaliteit voor ogen. Bij De Keukenbouwer weten we als geen ander hoe belangrijk kras-, hitte-, en vlekbestendigheid zijn. En ook de onderhoudsvriendelijkheid van het keukenblad nemen we onder de loep.

Een keukenblad wordt dagelijks gebruikt. Het is een van de belangrijkste beslissingen wanneer je je keuken op maat samenstelt én het bepaalt in grote mate de look & feel ervan. Bij De Keukenbouwer helpen we je bij je zoektocht naar een keukenblad op maat dat jouw droomkeuken volledig af maakt.

kookvuur met pot
Houten keukenkasten met zwart werkblad
halfopen keuken

Welk materiaal is geschikt voor keukenbladen op maat?

 • Laminaat keukenblad
  Onderhouds- en budgetvriendelijk. Check! Het zijn de twee toverwoorden die laminaat definiëren. Een laminaat keukenblad is bij De Keukenbouwer beschikbaar in heel wat kleuren en vormen. Of je nu een landelijke of moderne keuken hebt, laminaat past bij elk soort interieur. Bovendien is een laminaat keukenblad relatief krasvast en goed bestand tegen vlekken en vocht. Om je keukenblad optimaal te beschermen, raden we je aan om hete potten en pannen steeds te voorzien van een onderzetter. Vermijd dus rechtstreeks contact met het blad. Verder is het onderhouden van een keukenblad in laminaat eenvoudig: water met een scheutje afwasmiddel volstaat.
 • Graniet keukenblad
  Een graniet keukenblad, dat is er eentje uit 100% natuursteen wat het helemaal uniek maakt. Graniet is een duurzaam materiaal dat in vergelijking met laminaat of composiet uitstekend op vlak van kras- en hittebestendigheid scoort. Een keukenblad uit graniet verdient dan ook het juiste onderhoud. Kom langs bij De Keukenbouwer om jouw graniet keukenblad in allerlei kleuren en vormen uit te kiezen.
 • Composiet keukenblad
  Een composiet werkblad is onderhoudsvriendelijk en vlek- en krasbestendig. Composiet is een sterk materiaal en eenvoudig te onderhouden. Schoonmaakmiddelen met een hoog alkaline gehalte (hoge PH-waarde) vermijd je best. Wel aangeraden is warm water en een mild reinigingsproduct. Daarmee realiseer je wonderen!
 • Marmer keukenblad
  Een marmer keukenblad is een uniek keukenblad. Elk keukenblad is anders omdat marmer natuursteen is. De vormen en kleuren die jij kiest, zal je dus nergens anders terugvinden. Met een keukenblad uit marmer geef je je keuken een luxueuze uitstraling. Het materiaal is minder hard dan bijvoorbeeld composiet en met de nodige voorzichtigheid en een regelmatig onderhoud vermijd je vlekken en krassen.
 • Keramiek keukenblad
  Licht en sterk, daar staat keramiek voor. Keramiek kan als keukenblad hitte tot wel 450°C verdragen. Verder is een keramiek keukenblad krasbestendig en onderhoudsvriendelijk. Een natte spons volstaat om het keukenblad schoon te maken.
 • Dekton keukenblad
  Dekton geeft een luxueuze look aan je keukenblad. Het materiaal is enorm sterk, heeft een zeer hoge hitte- en vuurbestendigheid en is bijzonder krasvast. Zelfs tegen zure keukeningrediënten zijn dekton keukenbladen goed bestand. Het keukenblad is verder onderhoudsvriendelijk, want zelfs hardnekkige vlekken zijn gemakkelijk met een natte doek te verwijderen. Bij De Keukenbouwer is een dekton keukenblad verkrijgbaar in allerlei kleuren.
 • Hout keukenblad
  Houten werkbladen brengen je meteen in de juiste stemming wanneer je jouw keuken binnenwandelt. Alle keukenbladen verschillen doordat elke houtsoort uniek is, hierdoor krijgt jouw houten werkblad een persoonlijke touch. Toch wordt er altijd voor geolied hout gekozen. Hierbij behandelen we het hout zodat het beter bestand is tegen vlekken.
 • Volkern keukenblad
  Een Volkern werkblad lijkt op laminaat en bestaat uit meerdere lagen die op elkaar zijn geperst. Het materiaal is prima bestand tegen stoten, krassen en slijtage. Daarom is het bij uitstek geschikt om een werkblad van te maken. Een Volkern werkblad past uitstekend in een strakke designkeuken en is prima te combineren met bijvoorbeeld een kookeiland.
 • Corian keukenblad
  Een Corian werkblad is een hoogwaardig, kunststof werkblad. Corian bestaat uit natuurlijke materialen inclusief een acryl- of polyesterhars. Dankzij de speciale samenstelling is een keukenblad van Corian in iedere gewenste vorm te gieten. Dit gebeurt met behulp van een mal en er zijn na verwerking geen naden te zien. 
keuken met wit keukenwerkblad

Welke afmetingen zijn er mogelijk voor keukenbladen?

Een keukenblad is standaard 60 cm diep. Meer of minder kan uiteraard altijd. Bijvoorbeeld voor een keukeneiland waarbij keukenbladen dieper zijn dan de standaard afmeting. Je kan kiezen voor 1 meter, 1 meter 20 of groter.

Ook de dikte en lengte van je keukenblad kan je zelf bepalen. Hierbij houden we steeds rekening met de mogelijkheden van het materiaal. Een stenen werkblad kan tot 300 cm uit één stuk bestaan. Wil je je keukenblad nog groter? Dan kan dat met een naad.
Wat je ook wenst, wij realiseren het. Bij De Keukenbouwer wordt elk keukenblad op maat gemaakt!

Wat kost een nieuw keukenblad op maat?

De prijs van een keukenblad op maat hangt af van verschillende zaken: de grootte, de gebruikte materialen, de dikte. Dit zijn allemaal elementen die een impact gaan hebben op de prijs. Vaak kan men er wel van uit gaan dat een keukenblad 10 tot 25% van de totale keukenprijs gaat zijn. Houd hier zeker rekening mee als je het budget voor je nieuwe keuken en keukenblad gaat bepalen zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

ruime keuken met hout

Tips voor in de
keuken

Familie Demeersemen uit Moerkerke

Een houten werkblad van de Keukenbouwer

Is de keuken bij jouw thuis ook een centrale ontmoetingsplek om gezellig te babbelen met familie of vrienden? Kies er dan voor om jouw keuken uit te rusten met barkrukken. Met barkrukken in de keuken kan je gezellig genieten van heerlijke maaltijden en gezellige gesprekken met je gezin of met gasten. Met barkrukken in de keuken komt de gezelligheid bijna vanzelf. Hoe integreer je barkrukken in de keuken? Kun je nog wel wat tips gebruiken? Lees dan snel verder.

Ontdek het hier