Een laminaat keukenblad kopen

Laminaat. Ongetwijfeld het meest gekozen materiaal voor een werkblad in de keuken. Ben je op zoek naar een eenvoudig te onderhouden keukenblad dat ook nog eens bestand is tegen krassen en slijtage? Laminaat voldoet aan jouw wensen. De Keukenbouwer heeft een uitgebreid assortiment. 

Wat is een laminaat keukenblad?

Laminaat is een synthetisch materiaal. Door verschillende lagen samen te persen ontstaat een stevig blad dat best tegen een stootje kan. Ideaal voor in de keuken dus! Laminaat wordt zowel gebruikt voor keukenkasten als fronten. Ook voor keukenbladen is het beslist een bestseller. 

Bij De Keukenbouwer vind je een laminaat werkblad in verschillende kleuren, patronen en vormen. Wil je een landelijke keuken of toch eerder een moderne? Laminaat is in beide gevallen een uitstekende keuze. Samen gaan we op zoek naar het laminaat keukenblad dat bij jouw stijl past. 

Halfopen witte keuken
keuken met zitplaatsen
Halfopen keuken met wit en hout dekton werkblad

Hoe onderhoud je een laminaat keukenblad?

Het onderhoud van een laminaat keukenblad is heel eenvoudig. Gezien een laminaat keukenblad heel goed bestand is tegen vlekken en vocht, vergt het onderhoud weinig tijd. Gebruik simpelweg een natte doek en een klein beetje afwasmiddel om het keukenblad te reinigen, spoel na met water en droog het laminaat goed droog met een handdoek of keukendoek. 

Zijn er hardnekkige vlekken? Breng een kleine beetje Cif aan op een zachte, vochtige doek en veeg het blad in een mum van tijd schoon. Spoel nadien opnieuw met water. Let op: het is erg belangrijk om nooit een schuurspons te gebruiken, want daarmee kan je laminaat beschadigen.

Wat zijn de voordelen van een laminaat keukenblad?

De voordelen van een laminaat keukenblad zijn eindeloos. Dankzij de krasvaste laag en het verzadigde oppervlak, is laminaat relatief snij- en krasvast en krijgt vuil geen kans om in je keukenblad te trekken. 

En er is meer. Je laminaat keukenblad is hygiënisch, functioneel, budgetvriendelijk, hittebestendig tot maximum 180°C en te verkrijgen in een uitgebreid gamma aan kleuren en motieven.

Hoeveel kost een keukenblad in laminaat? 

Een werkblad in laminaat heeft een mooie prijs. In vergelijking met andere materialen zoals graniet, composiet en keramiek is laminaat een budgetvriendelijke keuze. Wens je meer informatie? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

En jouw laminaat keukenblad?

Kortom: laminaat is onderhouds- en budgetvriendelijk en past bij elk interieur. 

Ontdek bij De Keukenbouwer jouw laminaat keukenblad. Wil je graag advies bij het kopen van het perfecte werkblad? Kom gerust eens langs in onze showroom en neem een kijkje in ons aanbod aan laminaat werkbladen.

Niet helemaal overtuigd? 

Is laminaat niet helemaal wat je zoekt? Geen probleem. Kijk zeker eens naar onze andere werkbladen. Bij De Keukenbouwer vind je ook keukenbladen in hout, graniet, composiet, marmer, keramiek en dekton. Samen gaan we op zoek naar het werkblad dat van jouw keuken een echt pareltje maakt.

ingebouwde moderne toestellen

Deze keukens vind je misschien ook interessant