Graniet, marmer, keramiek, dekton of een composiet werkblad. Het gamma aan materialen voor je keukenblad kent geen einde. De Keukenbouwer helpt je graag met jouw keuze. Zo zorgen we er samen voor dat je keukenblad perfect aansluit bij de droomkeuken die je voor ogen hebt.
Composiet is vermalen natuursteen vermengd met kunststoffen. De steen is dus bijzonder sterk en dat maakt hem uiterst geschikt als keukenblad. Ook als vloer of wandbekleding is composiet bruikbaar. Een composiet werkblad is bovendien duurzaam en bij De Keukenbouwer in heel wat kleuren verkrijgbaar.
Composiet is sterk. Bijzonder sterk. Het materiaal dankt haar stevigheid aan de vezels en kunststoffen zoals natuursteen en kunsthars. Deze materialen worden samengedrukt en resulteren in een stevig geheel voor jouw composiet werkblad.
Een composiet werkblad is resistent voor hoge temperaturen. Zet je een hete pan op je keukenblad, dan zal composiet niet barsten.
Kiezen voor composiet, dat is kiezen voor een vlek- en krasvrij werkblad. Want die maken weinig kans op een stevig keukenblad als dit. We raden je wel aan om op te passen met oliën en zuren, want dat is andere koek. Ook schuur- en schoonmaakmiddelen met een hoge alkaline- of PH-waarde vermijd je best. Om het composiet werkblad schoon te maken heb je niks meer nodig dan warm water en een mild reinigingsproduct.
Er bestaan drie soorten afwerking voor jouw composieten werkblad: hoogglans, matglans (gezoet) en geborsteld (satin). Door het materiaal te polijsten, wordt de afwerking van jouw keuze gerealiseerd. Hoe gladder het oppervlak, hoe meer glans je krijgt op je composiet werkblad.
Een glanzend composiet werkblad geeft je keuken een luxueuze en moderne uitstraling. Daarnaast is hoogglans sterk door de behandeling die het gekregen heeft. Dat maakt het minder gevoelig voor vlekken.
Een composiet werkblad met een matte afwerking (gezoet en satin) geeft je keuken een stoere uitstraling. Omdat de toplaag minder gepolijst is, is je werkblad de eerste maanden iets gevoeliger voor vlekken. Composiet is een natuurlijk materiaal en zo kan het na verloop van tijd donkerder worden.
Composiet heeft tal van voordelen en valt qua prijs in dezelfde categorie als marmer, natuursteen en dekton. Met een werkblad in composiet ben je zeker van een goede prijs-kwaliteitverhouding én een duurzame oplossing voor je werkblad. Want dankzij de sterkte van het materiaal, ben je met composiet werkblad voor jaren zoet.
De Keukenbouwer beschikt over composieten werkbladen in allerlei maten, diktes en kleuren. Maak een afspraak in een van onze showrooms en kom alles te weten over een composiet werkblad.
Een composiet werkblad is nagenoeg onderhoudsvrij. Het heeft wel wat verzorging nodig als je er lang van wilt genieten. Voor de dagdagelijkse reiniging van een composiet keukenblad zijn een vochtige doek en een neutraal schoonmaakmiddel een prima keuze. Een sopje met warm water laat je composiet werkblad telkens opnieuw stralen. Droog je composiet werkblad nadien steeds goed af met een droge doek. Op deze manier verleng je de levensduur je keukenblad.
Heeft jouw composiet werkblad een reliëf? Door de structuur van dit type composiet keukenblad vallen afdrukken van vingers en vet sneller op, wat uiteraard niet wenselijk is. Het voordeel van dit type keukenblad is dat het eenvoudig te reinigen is. Met een spons kan je het ruwe oppervlak simpel reinigen. Met een zacht schuursponsje verwijder je hardnekkig vuil in een handomdraai. Doe dit wel met de nodige voorzichtigheid, want je wilt beslist geen krassen op een composiet werkblad.
Hou steeds in je achterhoofd dat je niet alle soorten schoonmaakmiddelen kan gebruiken voor het onderhoud van je composiet werkblad. Gebruik nooit aceton voor het reinigen van je composiet werkblad. Thinner en andere oplosmiddelen zijn ook af te raden. Als je deze producten toevallig toch gebruikt hebt, spoel dan direct na met voldoende water om ernstige beschadigen te voorkomen.
Site by omcollective.com