Composiet werkblad

Graniet, marmer, keramiek, dekton of composiet. Het gamma aan materialen voor je keukenblad kent geen einde. De Keukenbouwer helpt je graag met jouw keuze. Zo zorgen we er samen voor dat je keukenblad perfect aansluit bij de droomkeuken die je voor ogen hebt.

Wat is een composiet werkblad?

Composiet is vermalen natuursteen vermengd met kunststoffen. De steen is dus bijzonder sterk en dat maakt hem uiterst geschikt als keukenblad. Ook als vloer of wandbekleding is composiet bruikbaar. Een composiet werkblad is bovendien duurzaam en bij De Keukenbouwer in heel wat kleuren verkrijgbaar. 

witte keuken zonder grepen
cottage stijl keuken
eigentijdse keuken met betonlook

Wat zijn de voordelen van een composiet werkblad?

  • Sterk

Composiet is sterk. Bijzonder sterk. Het materiaal dankt haar stevigheid aan de vezels en kunststoffen zoals natuursteen en kunsthars. Deze materialen worden samengedrukt en resulteren in een stevig geheel voor jouw werkblad.

  • Hittebestendig

Een composiet werkblad is resistent voor hoge temperaturen. Zet je een hete pan op je keukenblad, dan zal composiet niet barsten.

  • Eenvoudig te onderhouden. 

Kiezen voor composiet, dat is kiezen voor een vlek- en krasvrij werkblad. Want die maken weinig kans op een stevig keukenblad als dit. We raden je wel aan om op te passen met oliën en zuren, want dat is andere koek. Ook schuur- en schoonmaakmiddelen met een hoge alkaline- of PH-waarde vermijd je best. Om het composiet werkblad schoon te maken heb je niks meer nodig dan warm water en een mild reinigingsproduct.

Afwerking composiet werkblad

Er bestaan drie soorten afwerking voor jouw composieten werkblad: hoogglans, matglans (gezoet) en geborsteld (satin). Door het materiaal te polijsten, wordt de afwerking van jouw keuze gerealiseerd. Hoe gladder het oppervlak, hoe meer glans je krijgt. 

  • Hoogglans

Een glanzend composiet werkblad geeft je keuken een luxueuze en moderne uitstraling. Daarnaast is hoogglans sterk door de behandeling die het gekregen heeft. Dat maakt het minder gevoelig voor vlekken.

  • Gezoet en Satin

Een composiet werkblad met een matte afwerking (gezoet en satin) geeft je keuken een stoere uitstraling. Omdat de toplaag minder gepolijst is, is je werkblad de eerste maanden iets gevoeliger voor vlekken. Composiet is een natuurlijk materiaal en zo kan het na verloop van tijd donkerder worden.

Hoeveel kost een composiet werkblad?

Composiet heeft tal van voordelen en valt qua prijs in dezelfde categorie als marmer, natuursteen en dekton. Met een werkblad in composiet ben je zeker van een goede prijs-kwaliteitverhouding én een duurzame oplossing voor je werkblad. Want dankzij de sterkte van het materiaal, ben je met composiet voor jaren zoet.

Design keuken met toestellen
Zwarte tegelmuur in houten keuken

En jouw composiet werkblad van De Keukenbouwer?

De Keukenbouwer beschikt over composieten werkbladen in allerlei maten, diktes en kleuren. Maak een afspraak in een van onze showrooms en kom alles te weten over een composiet werkblad.

Deze keukens vind je misschien ook interessant