Vind hier jouw keuken inspiratie.

Keukeninrichting: vijf tips voor een handige keukenindeling

Een nieuwe keuken kopen en plaatsen? Een keukeninrichting brengt heel wat uitdagingen met zich mee. Hoe ziet je toekomstige keukenindeling eruit en wat doe je om je daadwerkelijk thuis te voelen in je keuken? De Keukenbouwer plaatst jaarlijks zo’n 950 keukens en weet daarom als geen ander hoe een keukenproject te doen slagen. Lees onze vijf tips voor een slimme keukeninrichting en ga voor een keukenindeling waar jij blij van wordt!
1. Ga voor een efficiënte keukenindeling
De ideale keukenindeling is van links naar rechts: opbergen, voorraad, spoelen, werken en koken. Toch is de beste keukenopstelling ook afhankelijk van de beschikbare ruimte en je persoonlijke wensen. Een rechte keuken past bijvoorbeeld goed in een kleine woning, terwijl een kookeiland het vooral goed doet in een grotere ruimte. Een L-vormige keuken biedt meer werk- en opbergruimte en kan in combinatie met een kookeiland ook de keukentafel vervangen. Benut daarom de keukenruimte maximaal en laat je adviseren door een keukenspecialist van De Keukenbouwer omtrent je keukenindeling.
2. Selecteer de gewenste keukenstijl
Bij keukeninrichting denk je ook na over de gewenste keukenstijl. Dit bepaalt uiteindelijk de uitstraling van je keuken. Dit geldt bijvoorbeeld voor het keukenblad, maar ook welke kleuren die je kiest. Creëer een thuisgevoel met een landelijke keuken of ga voor een moderne keuken met strakke lijnen. Wil je een keukenindeling die rekening houdt met de toekomst? Ga voor een tijdloze keuken en stem daar je keukeninrichting op af.
3. Slim koken en bakken
In de keuken ben je veel bezig met koken en bakken. Behalve een stevig en passend werkblad vraagt een keukenindeling ook om een goede kookplaat en bakruimte. Kook- en bakspullen heb je graag direct bij de hand, want op die manier hoef je niet kriskras de keuken door op zoek naar kook- en bakbenodigdheden. Daarom plaats je de kook- en bakzone zoveel mogelijk naast de voorbereidingszone.
4. Zorg voor voldoende opbergruimte
De keukeninrichting bepaalt ook hoeveel opbergruimte je creëert. Benut alle ruimte die er is om keukengerei op te bergen. Uittrekbare lades verzekeren je van perfect zicht op de inhoud. Benut ook de ruimte onder de spoelbak door er bijvoorbeeld je voorraad keukenschoonmaakmiddelen op te bergen. Een keukeninrichting met open planken is een slimme manier om meer opbergruimte te creëren. Hout in je keukenindeling zorgt tevens voor een warme uitstraling!
5. Creëer meer licht en ruimte in je keuken
Verlichting is een essentieel aspect bij je keukeninrichting. De keuken wordt de laatste jaren steeds meer een leef- en ontmoetingsplek en daarom kies je niet alleen voor algemene en functionele verlichting. Denk bij je keukenindeling ook na over sfeerverlichting, want op die manier maak je van je keuken een fijne ruimte om te vertoeven!
Advies nodig voor keukeninrichting? De Keukenbouwer staat voor je klaar!
Toe aan een nieuwe keuken en is een steuntje in de rug wenselijk? Een specialist van De Keukenbouwer voorziet je graag van advies op maat als het aankomt op de keukenindeling. Neem je snel contact op om je wensen over keukeninrichting met ons te bespreken?

Ontdek het hier

Alles wat je moet weten over keukenkasten​

Betrek je op korte termijn een nieuwe woning en hoort daar ook een andere keuken bij? Dit betekent dat je op zoek gaat naar een of meerdere keukenkasten. Een keukenkast is er in allerlei uitvoeringen en uiteraard moet het passen in je toekomstige keuken. De Keukenbouwer is expert als het gaat om de keuken en helpt je daarom graag aan een geschikte keukenkast. Graag nemen we je bij de hand om de voordelen van elk type keukenkast toe te lichten.

Ontdek het hier

Verlichting keuken

Verlichting voor de keuken kopen? Smaakvolle keuken verlichting bestel je bij De Keukenbouwer. Met een ruime keuze aan design verlichting keuken slaag je bij ons in je zoektocht naar verlichting keuken. Heb je geen idee welke verlichting het beste in je keuken past en heb je behoefte aan praktische tips voor bijvoorbeeld led verlichting keuken? De Keukenbouwer neemt je bij de hand zodat voor jou duidelijk wordt welke verlichting keuken goed aansluit op je wensen.

Ontdek het hier
Groene scandinavische keuken

Keuken kleuren

Bij het selecteren van een nieuwe keuken komt het ook aan op het uitkiezen van de juiste keuken kleuren. De kleur van de keuken moet passen bij je interieur en het moet je een goed gevoel geven. Bij De Keukenbouwer kies je uit een oneindig aantal keuken kleuren en is er voor iedere inrichting een passende keukenkleur beschikbaar. Nog geen enkel idee welke kleuren voor de keuken je mooi vindt of wil je meer weten over de keuken kleuren in 2023? Lees snel verder en laat je verrassen door de talloze keuken kleuren en kleurencombinaties!

Ontdek het hier
witte moderne keuken

Kookeiland

Zoek je een nieuwe keuken? Dan heb je natuurlijk de keuze uit verschillende soorten keukens. Tegenwoordig zijn keukens met kookeiland zeer populair. Bij een kookeiland staat een keukenblok los van de rest van de keuken. Maar wat je moet allemaal weten over een kookeiland?

Ontdek het hier
donkere houten keuken

Eiken keuken

Eiken keukens zijn er in allerlei smaken! Met eiken keukens geef jij je interieur een warme en knusse uitstraling. Eiken keukens worden namelijk gemaakt van robuust en massief hout. Bekijk het aanbod eiken keukens in onze toonzalen

Ontdek het hier
witte houten keuken

Ergenomische keuken

In je keuken verricht je veel activiteiten en is het een echte werkplek geworden. Daarom is het belangrijk dat je keuken gebruiksvriendelijk is. Een ergonomische keuken maakt je keukenervaring aangenamer. Bij het ontwerp van een ergonomische keuken wordt de focus gelegd op gezondheid, veiligheid, comfort en gebruiksgemak. Een ergonomische keuken past daarom helemaal in deze tijdsgeest. Veel mensen kampen tegenwoordig namelijk met fysieke klachten. Het is dan ook raadzaam om je nieuwe keuken ergonomisch in te richten.

Ontdek het hier
Modulaire keuken

Modulaire keuken

Een modulaire keuken is een speciaal type keuken. Je kan de modulaire keuken volledig samenstellen zoals jij het wilt. Dit type keuken staat bekend om zijn veelzijdigheid, design én functionaliteit. Je modulaire keuken kan je samenstellen op de manier die bij jou past. Je hebt hier alle vrijheid om te kiezen uit allerlei stijlen.

Ontdek het hier
keuken met keukeneiland

keukenvloer

De keuken van je dromen gevonden? Kies dan de juiste keukenvloer die er bij past om het plaatje compleet te maken. Er komt nog heel wat kijken bij je zoektocht naar de perfecte keukenvloer. Keukenvloeren moeten tegen een stootje kunnen en eenvoudig te onderhouden zijn. Kies je voor keukenvloer tegels, laminaat of iets anders? In landelijke stijl of toch liever een moderne keukenvloer? Ontdek alle verschillende opties voor je nieuwe keukenvloer.

Ontdek het hier
open zwarte keuken

L keukens

L keukens zijn een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een ruimtelijke en functionele keuken. De L-vormige opstelling zorgt voor een efficiënt gebruik van de ruimte en biedt genoeg werkblad en opbergmogelijkheden.

Ontdek het hier

Keuken inspiratie opdoen voor je nieuwe keuken

Kan je keuken wel een opfrisbeurt, een make-over gebruiken of wil je gewoon keuken inspiratie op doen? Voor je keuken inspiratie zit je bij De Keukenbouwer helemaal goed! Het is een uitstekende manier om je te verdiepen in je toekomstige keukeninrichting. Bovendien mis je geen enkele trend die voor jouw keuken mogelijk van toepassing is. Kom daarom keuken inspiratie opdoen via onze prikkelende blog!

Waarom inspiratie opdoen?

Keuken inspiratie helpt je om te bepalen naar welke soort keuken je voorkeur uitgaat. Ga je voor een landelijke keuken die staat voor warmte en gezelligheid, of neig je toch naar een stoere industriële keuken met allerlei handige functies? Dankzij onze blog met keuken inspiratie ontdek je wat je mooi vindt en welke kleuren en materialen je aanspreken.

Hoe werkt keuken inspiratie bij De Keukenbouwer?

Keuken inspiratie opdoen is mogelijk op allerlei manieren. Naast het lezen van keukenmagazines is het ook een optie om je keuken inspiratie online te vinden. De Keukenbouwer biedt jou daarom een vrolijke blog boordevol tips, trends en interessante weetjes. Dankzij deze keuken inspiratie krijgt je keukeninrichting perfect vorm. Bovendien is het zelfs een optie om een 3D keuken te maken. Kortom: maak je droom voor een nieuwe keuken waar met behulp van onze keuken inspiratie! Bekijk zeker ook eens het Pinterest-account van De Keukenbouwer voor keuken inspiratie.