De veelzijdigheid van een composiet werkblad

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken of wil je jouw bestaande keuken een nieuwe look geven? Dan is het belangrijk om te weten welk type keukenblad het best bij jouw droomkeuken past. Een composiet keukenblad is de afgelopen jaren steeds populairder geworden vanwege zijn eigenschappen, en dat zijn er nogal wat! Een paar belangrijke eigenschappen van een composiet werkblad zijn duurzaamheid, krasbestendigheid, hittebestendigheid en de mogelijkheid om diverse kleuren en texturen te realiseren.

Waarom kiezen voor een composiet werkblad?

Een composiet werkblad is gemaakt van composiet dat wordt samengesteld uit natuurlijke kwartsgranulaten, gemengd met harsen en pigmenten. Deze combinatie zorgt voor een sterk en duurzaam oppervlak dat bestand is tegen intensief gebruik. Een composiet keukenblad zal jarenlang meegaan en vind je eenvoudig en snel bij De Keukenbouwer!

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen kiezen voor composiet keukenbladen is de duurzaamheid ervan. Composiet is zeer sterk en bestand tegen krassen, deuken en vlekken. Dit betekent dat jouw keukenblad er zelfs na jaren intensief gebruik nog steeds als nieuw uitziet.

Een groot voordeel van een composiet werkblad is de krasbestendigheid. In tegenstelling tot natuursteenbladen, waarbij krassen kunnen ontstaan door scherpe voorwerpen, is composiet veel beter bestand tegen krassen. Dit betekent dat jouw keukenblad er altijd glad en onbeschadigd uit zal zien.

Composiet keukenbladen zijn ook hittebestendig, wat betekent dat ze bestand zijn tegen hoge temperaturen zonder schade op te lopen. Je kunt dus gerust hete pannen of ovenschalen direct op het blad plaatsen zonder bang te zijn voor permanente schade.

Allerlei kleuren composiet werkblad

Bij composiet keukenbladen heb je de mogelijkheid om allerlei gave kleuren en texturen te gebruiken in jouw keuken. Doordat pigmenten eenvoudig aan het materiaal kunnen worden toegevoegd, kun je composietbladen vinden in allerlei tinten en patronen. Kies je voor een strakke, minimalistische uitstraling of juist een levendige look? Met composiet kun je jouw keukenblad volledig afstemmen op de keuken van jouw dromen.

Een composiet werkblad wordt vaak gekozen omdat er ruime mogelijkheden zijn qua uitstraling. Ze zijn geschikt voor gebruik in woningen en in commerciële ruimtes zoals restaurants en hotels. Ook in een landelijke, moderne of een cottage keuken kan composiet eenvoudig geïntegreerd worden én zorgt het voor een prachtige afwerking van jouw interieur.

Klassiek of terrazzo composiet?

Composiet keukenbladen zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, elk met hun eigen kenmerken en uitstraling. Een klassiek composiet werkblad is samengesteld uit natuurlijk kwarts en kunstharsen. Het heeft een egale kleur zonder patronen of aders.

Dit type composiet keukenblad is tijdloos en past goed bij moderne en traditionele keukens. Terrazzo composiet is geïnspireerd door het traditionele Italiaanse terrazzo-vloerontwerp. Het bestaat uit kwartskorrels of marmerchips vermengd met kunstharsen. Het resultaat is een opvallend aanrechtblad met kleurrijke patronen en aders. Weet jij al voor welk keukenblad jij kiest? Ga je voor een composiet werkblad, een marmer keukenblad of toch een graniet keukenblad? De keuze is aan jou!

Weet je nog niet welk keukenblad het best zal staan in jouw keuken? Neem dan gerust contact met ons op; wij staan je graag te woord! 

Vraag je gratis inspiratieboek aan

Ben je op zoek naar inspiratie? Dan is ons inspiratieboek met recente realisaties en ideeën iets voor jou!

inspiratieboek

Deze blogberichten vind je misschien ook interessant.

Familie Demeersemen uit Moerkerke

Een houten werkblad van de Keukenbouwer

Is de keuken bij jouw thuis ook een centrale ontmoetingsplek om gezellig te babbelen met familie of vrienden? Kies er dan voor om jouw keuken uit te rusten met barkrukken. Met barkrukken in de keuken kan je gezellig genieten van heerlijke maaltijden en gezellige gesprekken met je gezin of met gasten. Met barkrukken in de keuken komt de gezelligheid bijna vanzelf. Hoe integreer je barkrukken in de keuken? Kun je nog wel wat tips gebruiken? Lees dan snel verder.

Ontdek het hier

De keukenkiezer-kwis

Welke keuken
past bij jou?

laptop voor 3d planner