Graniet keukenblad

Graniet, marmer, composiet en zó veel meer. Ons aanbod aan – natuurlijke – materialen en kleuren voor keukenbladen is eindeloos. Bij De Keukenbouwer helpen we je graag verder bij het maken van een goede keuze van graniet keukenblad.

Wat is een Graniet keukenblad?

Een graniet keukenblad bestaat uit 100% natuursteen. Net als bij marmer is elk graniet keukenblad dan ook een uniek exemplaar. Ga je voluit voor graniet, dan kan je een keuze maken uit een gepolijst, gezoet of anciento (= gebrand) oppervlak. 

Het verschil? Wanneer een graniet keukenblad gepolijst is, zorgt dat voor een glanzende look. Zoeten draagt dan weer bij aan een mat effect. Bij anciento genereer je een ruwe en robuuste uitstraling.

In onze toonzaal geven we je graag meer uitleg over hoe zo’n granieten keukenblad eruitziet en wat de voordelen ervan zijn. Zo past je graniet keukenblad perfect bij de sfeer die jij in je keuken wil creëren en ben je opnieuw een stapje dichter bij je droomkeuken op maat.

Grijze klassieke landelijke keuken
moderne keuken met contrast
Grijs-witte keuken

Wat zijn de voordelen van een graniet keukenblad?

Met een granieten keukenblad heb je gegarandeerd een uniek werkblad! De steen bestaat uit 100% natuurlijk materiaal en zo heeft elk stuk graniet zijn eigen unieke kleur, vorm en structuur.

Graniet is bijzonder geschikt voor de keuken omdat het stevig en robuust materiaal is. Vooral een gepolierd oppervlak is goed bestand tegen vlekken en krassen. Ook met een donkere granietsoort geniet je van dat voordeel.

Hoe onderhoud je een graniet keukenblad?

De eerste maanden is je graniet keukenblad nog nieuw en gevoelig. Een graniet keukenblad verdient dan ook extra aandacht wanneer het op onderhoud aankomt. Vooral voor gezoeten en anciento keukenbladen is de juiste bescherming heel belangrijk. 

Om ervoor te zorgen dat vuil of vlekken niet in de steen trekken, raden we aan om twee keer per jaar het graniet keukenblad met een onderhoudsproduct te verzadigen. Bij De Keukenbouwer hebben we het juiste product voor het graniet keukenblad.

Een onderhoud van je unieke granieten keukenblad is een kleine moeite om nog vele jaren van je keuken te genieten. 

Wil je ook tussendoor eens een grondige schoonmaakbeurt geven? Dan is Cif helemaal geschikt. Verder kan je je graniet keukenblad beschermen tegen krassen of een thermoshock door altijd gebruik te maken van een snijplank of onderlegger.

Hoeveel kost een graniet keukenblad?

De prijs van een granieten keukenblad hangt af van jouw specifieke wensen. Verschillende factoren zoals de grootte van je keuken, de afwerkingsmogelijkheden en de installatie spelen een belangrijke rol in de prijs ervan.

En jouw graniet keukenblad?

De Keukenbouwer heeft een uitgebreid aanbod met heel wat mogelijkheden voor jouw graniet keukenblad voor je keuken. Ontdek samen met één van onze experts welk keukenblad perfect bij jou en je huis past. Doorheen het volledige proces staan we klaar om je te helpen bij het kiezen, installeren en onderhouden van jouw perfecte graniet keukenblad.

ruime witte keuken met grote kasten

Deze keukens vind je misschien ook interessant