Jouw keuken op maat gemaakt: logisch, toch?

De keuken is de sfeervolle, centrale ontmoetingsplaats van de woning bij uitstek. Het is de plek om te koken, aperitieven, tafelen, genieten én beleven. In veel gevallen is de keuken ook een open ruimte die verbonden staat met de rest van de woning. Daarom is een keuken op maat gemaakt ideaal.

Het is van groot belang dat de keukenruimte optimaal benut wordt. Ook bij de Keukenbouwer zijn wij ons hiervan goed bewust. De meeste van onze klanten willen een keuken op maat die perfect aansluit bij de rest van het bestaande interieur. Een keuken op maat geeft jou de volledige vrijheid in het uitzicht, de opbouw, de kleuren en de materialen van je nieuwe keuken. Mensen kiezen voor een maatkeuken of een keuken op maat om verschillende redenen, bijvoorbeeld om praktische overwegingen en om esthetische perfectie te creëren.

Keuken op maat bij de Keukenbouwer

De Keukenbouwer combineert een jarenlange ervaring met geavanceerde technologieën om keukens op maat uit te tekenen. Vanzelfsprekend wordt de keuken van A tot Z geproduceerd volgens je eigen persoonlijke smaak en voorkeur. En dat volledig binnen jouw budget!

De Keukenbouwer bouwt keukens op maat in elke opstelling voor elk type keuken en elke keukenstijl. Of je nu houdt van landelijk, modern, rustiek, design of klassiek: je keuken wordt op maat uitgewerkt en geplaatst.

Soorten keukens op maat

Er zijn verschillende soorten keukens op maat:

Greeploze keuken op maat: keukens waarbij het keukenfront geen handvaten heeft. Greeploze keukenfronten passen heel goed in moderne keukenopstellingen.

Design keuken op maat : een design keuken is meer dan een functionele keukenruimte. Wie een designkeuken mooi vindt, houdt van een clean gevoel, bijzondere materialen en originele opstellingen.

Klassieke keuken op maat: een klassieke keuken heeft een tijdloze charme met een nostalgische herinnering aan de tijd van vroeger tijd van toen?…

Landelijke keuken op maat: een landelijke keuken kenmerkt zich met een rustiek interieur. Het landelijke aspect uit zich bijvoorbeeld in het gebruik van verschillende houtsoorten en natuursteen. Ook passen rustieke kastgrepen uitstekend in een landelijke setting.

Moderne keukens op maat: een moderne keuken biedt ruimte voor moderne keukentoestellen zoals ingewerkte afzuigsystemen, Quooker-kranen of slimme koelkasten.

Wat kost een keuken op maat?

Als je kiest voor een keuken op maat, wil je waarschijnlijk weten welk budget je hier voor moet uittrekken. Vaak denken mensen dat een keuken op maat duurder is dan een ‘standaard’ keuken, in sommige gevallen klopt dit uiteraard maar niet altijd. Een definitief antwoord op de vraag ‘wat kost een keuken op maat?’ moeten we verschuldigd blijven. Dat kunnen we zo niet zeggen. 

De kosten van keukens op maat zijn afhankelijk van verschillende factoren, daarom kunnen we geen precieze bedragen vermelden. In de praktijk liggen de kosten van keukens op maat tussen de €10.000 en €30.000. Een keuken op maat is dus niet altijd duurder dan een ‘standaard’ keuken. Bovendien is de uiteindelijke totaalprijs van een keuken op maat of standaardkeuken volledig afhankelijk van jouw specifieke wensen. Kortom: de kosten van keukens op maat zijn niet direct duidelijk, daarom doe je er goed aan een gesprek in te plannen met een van onze keukenadviseurs.

Vraag een prijsopgave aan voor een keuken op maat

Wil je de prijs weten van een keuken op maat? Ontvang een prijsindicatie van je toekomstige keuken bij De Keukenbouwer en kom vrijblijvend langs in een van onze showrooms. We vertellen je graag meer over onze keukens op maat en kunnen direct ook een offerte voor je maken. Op die manier kom je er snel achter of onze keukens op maat passend zijn binnen jouw budget. Wat kunnen wij voor jou betekenen als het aankomt op een keuken op maat? Kom snel langs, dan bespreken we jouw wensen omtrent een keuken op maat onder het genot van een lekker kopje koffie!

Vraag je gratis inspiratieboek aan

Ben je op zoek naar inspiratie voor een keuken op maat? Dan is ons inspiratieboek met recente realisaties en ideeën iets voor jou!

inspiratieboek
toonzaal bezoeken

Beleef onze keukens in onze toonzalen

Deze blogberichten vind je misschien ook interessant.

Keukeninrichting: vijf tips voor een handige keukenindeling

Een nieuwe keuken kopen en plaatsen? Een keukeninrichting brengt heel wat uitdagingen met zich mee. Hoe ziet je toekomstige keukenindeling eruit en wat doe je om je daadwerkelijk thuis te voelen in je keuken? De Keukenbouwer plaatst jaarlijks zo’n 950 keukens en weet daarom als geen ander hoe een keukenproject te doen slagen. Lees onze vijf tips voor een slimme keukeninrichting en ga voor een keukenindeling waar jij blij van wordt!
1. Ga voor een efficiënte keukenindeling
De ideale keukenindeling is van links naar rechts: opbergen, voorraad, spoelen, werken en koken. Toch is de beste keukenopstelling ook afhankelijk van de beschikbare ruimte en je persoonlijke wensen. Een rechte keuken past bijvoorbeeld goed in een kleine woning, terwijl een kookeiland het vooral goed doet in een grotere ruimte. Een L-vormige keuken biedt meer werk- en opbergruimte en kan in combinatie met een kookeiland ook de keukentafel vervangen. Benut daarom de keukenruimte maximaal en laat je adviseren door een keukenspecialist van De Keukenbouwer omtrent je keukenindeling.
2. Selecteer de gewenste keukenstijl
Bij keukeninrichting denk je ook na over de gewenste keukenstijl. Dit bepaalt uiteindelijk de uitstraling van je keuken. Dit geldt bijvoorbeeld voor het keukenblad, maar ook welke kleuren die je kiest. Creëer een thuisgevoel met een landelijke keuken of ga voor een moderne keuken met strakke lijnen. Wil je een keukenindeling die rekening houdt met de toekomst? Ga voor een tijdloze keuken en stem daar je keukeninrichting op af.
3. Slim koken en bakken
In de keuken ben je veel bezig met koken en bakken. Behalve een stevig en passend werkblad vraagt een keukenindeling ook om een goede kookplaat en bakruimte. Kook- en bakspullen heb je graag direct bij de hand, want op die manier hoef je niet kriskras de keuken door op zoek naar kook- en bakbenodigdheden. Daarom plaats je de kook- en bakzone zoveel mogelijk naast de voorbereidingszone.
4. Zorg voor voldoende opbergruimte
De keukeninrichting bepaalt ook hoeveel opbergruimte je creëert. Benut alle ruimte die er is om keukengerei op te bergen. Uittrekbare lades verzekeren je van perfect zicht op de inhoud. Benut ook de ruimte onder de spoelbak door er bijvoorbeeld je voorraad keukenschoonmaakmiddelen op te bergen. Een keukeninrichting met open planken is een slimme manier om meer opbergruimte te creëren. Hout in je keukenindeling zorgt tevens voor een warme uitstraling!
5. Creëer meer licht en ruimte in je keuken
Verlichting is een essentieel aspect bij je keukeninrichting. De keuken wordt de laatste jaren steeds meer een leef- en ontmoetingsplek en daarom kies je niet alleen voor algemene en functionele verlichting. Denk bij je keukenindeling ook na over sfeerverlichting, want op die manier maak je van je keuken een fijne ruimte om te vertoeven!
Advies nodig voor keukeninrichting? De Keukenbouwer staat voor je klaar!
Toe aan een nieuwe keuken en is een steuntje in de rug wenselijk? Een specialist van De Keukenbouwer voorziet je graag van advies op maat als het aankomt op de keukenindeling. Neem je snel contact op om je wensen over keukeninrichting met ons te bespreken?

Ontdek het hier

Alles wat je moet weten over keukenkasten​

Betrek je op korte termijn een nieuwe woning en hoort daar ook een andere keuken bij? Dit betekent dat je op zoek gaat naar een of meerdere keukenkasten. Een keukenkast is er in allerlei uitvoeringen en uiteraard moet het passen in je toekomstige keuken. De Keukenbouwer is expert als het gaat om de keuken en helpt je daarom graag aan een geschikte keukenkast. Graag nemen we je bij de hand om de voordelen van elk type keukenkast toe te lichten.

Ontdek het hier

De keukenkiezer-kwis

Welke keuken
past bij jou?

laptop voor 3d planner