Witte keuken

Tijdloos, elegant en een oase van rust. Al jaren is een witte keuken enorm populair. En dat is heel eenvoudig te verklaren: wit is een passe-partout en eenvoudig te combineren met andere kleuren en materialen.

Keuken in Ibiza style
Halfopen witte keuken

De voordelen van een witte keuken

Het grootste voordeel? Zonder twijfel de rust die een witte keuken uitstraalt. Je keuken is dé plaats bij uitstek waar het wel eens bijzonder hectisch kan zijn. Keukens met een lichte kleur creëren rust en ruimtegevoel, zelfs tijdens de meest chaotische momenten. Thuiskomen in een witte keuken, dat is stressvrij thuiskomen.

Een stralend witte keuken is een goede basis voor elk interieur en past bij elke stijl. Of je nu een moderne of landelijke keuken wil, wit past bij elke look. De kleur is daarnaast eenvoudig te combineren met andere kleuren en materialen. Ga jij voor een eclectisch geheel? 

Tot slot is een witte keuken tijdloos en elegant. Een veilige optie waar je jarenlang zoet mee bent en z’n charme en uitstraling behoudt.

Een witte keuken past overal

Een witte keuken past bij elke keukenstijl en -indeling. Wil je een landelijke, een moderne of scandinavische keuken? Dan is een witte keuken hét summum. Geen zorgen dus, want wie voor wit kiest, kiest voor een keuken die helemaal tot zijn recht komt. 

compact grijze keuken
Witte keukenkasten met houten accenten
open landelijke keuken

Een witte keuken in mat of hoogglans

Wit is wit. Of toch niet? De ene witte keuken is de andere niet. Afhankelijk van de gebruikte materialen en gekozen afwerking, krijg je een uniek resultaat. Zo zie je maar dat geen enkele keuken dezelfde is.

Hoogglans zorgt voor een glanzende toplaag en geeft je keuken een chique uitstraling. De toplaag zorgt voor een betere lichtweerkaatsing waardoor je keuken groter oogt. Extra mooi meegenomen is dat hoogglans eenvoudiger te onderhouden is.

En ook een matte look moet niet onderdoen: mat zorgt ervoor dat je keuken helemaal opgaat in je huis en meer warmte uitstraalt. In een landelijke of klassieke woonstijl krijgt mat daarom vaak de voorkeur. Bovendien is het minder gevoelig voor vingerafdrukken, vlekken en krijg je minder verkleuring. Zo blijft je witte keuken langer mooi. 

Hoeveel kost een witte keuken?

De prijs van een keuken hangt af van jouw specifieke wensen. Verschillende factoren zoals de grootte van je keuken, de gebruikte materialen, de keukentoestellen en de installatie spelen een belangrijke rol in de prijs.

En jouw witte keuken?

De Keukenbouwer heeft een enorm uitgebreid aanbod met eindeloos veel mogelijkheden voor je witte keuken. Ontdek samen met één van onze experts welke keuken perfect bij jou past. Eentje op maat, speciaal voor jou. Van begin tot einde staan wij klaar om je te helpen bij het kiezen van jouw perfecte moderne keuken.

Deze keukens vind je misschien ook interessant