Kiezen voor een open keuken

De open keuken wint elke dag aan populariteit. Deze unieke keuken heeft dan ook heel wat troeven die een gesloten keuken je niet kan bieden. De opstelling van open keukens is uitnodigend, want tijdens het koken kan je blijven praten met je gezin of gasten. De Keukenbouwer stelt samen met jou een keuken op maat samen. Onze ervaren experts helpen je met veel plezier op weg.

Meer weten over een open keuken of waarom deze keukens zo populair zijn? Lees snel verder óf neem eens contact met ons op, wij denken graag met je mee over jouw nieuwe keuken.

Voordelen van open keukens

Wanneer je kiest voor een open keuken, kies je voor ruimte en licht in je huis. Een van de grootste voordelen van zo’n keuken is de ruimtelijkheid die het creëert. Door muren tussen de keuken en andere kamers weg te halen, ontstaat er een gevoel van openheid en vrijheid. Open keukens worden eenvoudig en simpel geïntegreerd met de rest van het huis, waardoor je een gevoel van verbondenheid krijgt, zelfs als je aan het koken bent.

Natuurlijk bevorderen open keukens sociale interactie. Het maakt het gemakkelijker om te communiceren met gasten of familieleden terwijl je aan het koken bent. Je kunt deel uitmaken van het gesprek en tegelijkertijd bezig zijn met het bereiden van een heerlijke maaltijd. Het is een ideale setting voor informele bijeenkomsten en feestjes, waar iedereen samenkomt en de sfeer levendig is.

Praktisch gezien maken open keukens het gemakkelijker om toezicht te houden op kinderen of huisdieren terwijl je aan het koken bent. Je hoeft je geen zorgen te maken over het missen van belangrijke momenten omdat je alleen in de keuken staat. Dit zorgt ervoor dat jij rustig kan koken terwijl je kinderen nog lekker aan het spelen zijn.

Afzuigsysteem voor je keuken

Een open keuken loopt, net zoals een halfopen keuken, over in je leefruimte. Daarom is een goed afzuigsysteem een belangrijke investering. Je lasagne is ongetwijfeld bijzonder lekker, maar niemand wil dat de geur ervan lang in de living blijft hangen. En wie zegt dat een afzuigsysteem niet mooi kan zijn? Tegenwoordig zijn er tal van prachtige ontwerpen die naadloos passen bij de meeste open keukens, van strakke roestvrijstalen modellen tot chic geïntegreerde systemen. Met een afzuigsysteem voeg je naast functionaliteit ook stijl toe aan je keuken.

Vrijheid met open keukens

Een open keuken kan je indelen zoals jij het wil. Er zijn dus heel wat verschillende keukenopstellingen mogelijk. Een van de meest voorkomende opstellingen is een keuken met keukeneiland. Als je een grote keuken hebt, is een keukeneiland een leuke extra. Het keukeneiland zorgt voor extra werkruimte en is als het ware een verlengde van je aanrecht. Met een keukeneiland waaraan je kookt, hou je verbinding met de huiskamer.

Heb je alleen ruimte voor een kleine keuken? Kies dan voor een rechte keuken. Deze keukenopstelling neemt minder ruimte in beslag. Hierbij worden alle keukenelementen naast elkaar tegen de wand geplaatst en kun je alsnog optimaal gebruik maken van de beschikbare ruimte.

Keukenstijlen

Open keukens zijn makkelijk te combineren met iedere woon- of interieurstijl. Het leuke aan zo’n keuken is dat je andere materialen uit je leefruimte kan laten terugkomen. Op die manier creëer je rust en harmonie in je huis.

Zo kan je bijvoorbeeld een landelijke stijl eenvoudig doortrekken naar je keuken. De typische kasten en legplanken komen daarbij terug, en ook landelijke decoratie. We hebben een groot assortiment aan landelijke keukens met bijpassende keukentoestellen die een landelijk karakter weerspiegelen. Zo kan je jouw woonstijl doortrekken tot in de keuken.

Mag het eerder modern zijn met strakkere lijnen? Ook dat is geen probleem! In onze moderne keukens zijn keukentoestellen mooi weggewerkt, wat voor een strakke en rustige uitstraling zorgt.

Andere keukeninrichtingen

Twijfel je nog over de inrichting van je keuken? Ook met een halfopen keuken kan je verschillende opstellingen realiseren. Denk daarbij aan een u-vormige keuken, die zonder problemen halfopen gemaakt kan worden. We plaatsen daarbij een deel van de keuken achter een (halve) wand. Wil je toch een meer afgesloten ruimte? Ontdek dan hier onze gesloten keukens.

Hoeveel kost een open keuken?

De prijs van een open keuken hangt af van jouw eisen en verwachtingen. Verschillende factoren zoals de grootte, de gebruikte materialen, de keukentoestellen en de installatie spelen een belangrijke rol in de prijs van jouw keuken.

De Keukenbouwer heeft een enorm uitgebreid aanbod met eindeloos veel mogelijkheden voor open keukens. Ontdek samen met één van onze experts welke keuken perfect bij jou past. Van begin tot einde staan wij klaar om je te helpen bij het kiezen van jouw perfecte keuken.

Vraag je gratis inspiratieboek aan

Ben je op zoek naar inspiratie? Dan is ons inspiratieboek met recente realisaties en ideeën iets voor jou!

inspiratieboek

Deze blogberichten vind je misschien ook interessant.

Familie Demeersemen uit Moerkerke

Een houten werkblad van de Keukenbouwer

Is de keuken bij jouw thuis ook een centrale ontmoetingsplek om gezellig te babbelen met familie of vrienden? Kies er dan voor om jouw keuken uit te rusten met barkrukken. Met barkrukken in de keuken kan je gezellig genieten van heerlijke maaltijden en gezellige gesprekken met je gezin of met gasten. Met barkrukken in de keuken komt de gezelligheid bijna vanzelf. Hoe integreer je barkrukken in de keuken? Kun je nog wel wat tips gebruiken? Lees dan snel verder.

Ontdek het hier

De keukenkiezer-kwis

Welke keuken
past bij jou?

laptop voor 3d planner