Een zwarte keuken kopen?

Al eens aan een zwarte keuken gedacht? Je kan er alle kanten mee uit. Een zwarte keuken straalt rust uit en ziet er tegelijk strak uit. Zwart is een veelzijdige kleur die je toelaat om naar eigen stijl en smaak te personaliseren. Een zwarte keuken helemaal op maat dus!

Zwarte keuken
zwarte keuken met hout
ruime robuuste keuken

Stijlen van een zwarte keuken

Een zwarte keuken past in elk huis. Of het nu modern, industrieel of zelfs landelijk is. Omdat zwart zo veelzijdig is, kan je de kleur overal integreren. We zetten de drie meest gekozen zwarte keukens op een rij: 

 • Mat zwarte keuken

Een matte zwarte keuken past perfect bij een moderne of industriële inrichting. Moderne loft, anyone? Kies je voor mat, dan heb je één groot voordeel: je zwarte keuken is eenvoudig schoon te houden en bezorgt je geen last met vingerafdrukken of vlekken.

 • Zwarte landelijke keuken

De landelijke zwarte keuken is veelzijdig. Bijzonder veelzijdig. Er wordt vaak gewerkt met een combinatie van natuurlijke materialen zoals hout waardoor het design je de nodige warmte en luxe biedt.

 • Moderne zwarte keuken

Als je van een trendy look houdt, kies je best voor een moderne zwarte keuken. Zwart is strak en het design maakt de mogelijkheden eindeloos.

Zwarte keuken met hout

De laatste tijd is er een nieuwe trend: een zwarte keuken met hout. Dit type zwarte keuken is tegenwoordig in veel moderne woningen terug te vinden. Er wordt een modern en strak uiterlijk gecreëerd door een combinatie van materialen te gebruiken. Toch biedt een zwarte keuken met hout ook een warme en gezellige sfeer. Je zwarte keuken met hout wordt meteen een ‘eyecatcher’ door het contrast tussen de donkere kleur van de keuken en het natuurlijke uiterlijk van hout.

Houten accenten in een zwarte keuken

Je zwarte keuken gaat een warme en natuurlijke uitstraling krijgen als je gaat werken met houten accenten zoals planken, laden of werkbladen. Hout is ook een functioneel materiaal en biedt veel opbergruimte voor al je keukengerei, kookboeken en andere accessoires. Je kan het hout eenvoudig afwerken met een beschermende laag om de levensduur te verhogen en het onderhoudsvriendelijker te maken.

Je hebt de keuze tussen een zwarte keuken met hout in een matte of glanzende uitvoering. Dit zal de uitstraling van je zwarte keuken nog meer bepalen. Door zwart te combineren met natuurlijke houtkleuren kan je exact de sfeer creëren die je wilt in jouw droomkeuken.

Duurzame keuze voor hout

Een zwarte keuken met hout zorgt niet alleen voor een bepaalde sfeer in huis, het is ook een duurzame keuze. Hout is namelijk een natuurlijk product en veelal wordt dit op een duurzame manier gemaakt. Hout kan ook opnieuw worden gebruikt of hergebruikt wanneer de keuken wordt vervangen. Zo heb je niet alleen een mooie nieuwe keuken maar ben je ook milieuvriendelijke bezig.

Stijlvolle accessoires voor een zwarte keuken met hout

Als je kiest voor een zwarte keuken met hout kan je deze nog verder accentueren met leuke accessoires, zoals houten opbergrekken, houten planken of accessoires. Deze accessoires geven een extra vleugje gezelligheid aan je zwarte keuken & ze zijn ook nog functioneel. Een zwarte keuken met hout past dus perfect in jouw huis als je een warme uitstraling wilt bekomen.

Zwarte elementen in je keuken

Naast een volledige zwarte keuken, kan je ook kiezen voor een aantal subtiele zwarte accenten. Hierdoor creëer je een mooi contrast en geef je jouw keuken net dat tikkeltje meer.

 • Keukenbladen

Heb je een donkere of lichte keuken? Met een zwart keukenblad kan je alle richtingen uit. Het materiaal dat je kiest voor het keukenblad speelt een grote rol in de uitstraling. Tip: denk voor je een beslissing neemt goed na over de stijl die je wil nastreven. 

Zijn de keukenkasten zwart, dan kan een keukenblad in een contrasterende kleur een extra dimensie creëren. Je doorbreekt de ruimte en zo nemen rust en ontspanning de bovenhand.

 • Keukeneiland

Een zwart keukeneiland is stijlvol én functioneel. Een match made in heaven! Een keukeneiland doet je keuken ruimer ogen. Kies je daarenboven voor een zwart exemplaar, dan zijn je mogelijkheden onbeperkt. Welke stijl je keuken ook heeft, je keukeneiland is gegarandeerd een blikvanger.

Net zoals bij het keukenblad kan je voor je keukeneiland voor een andere kleur dan de rest van de keuken opteren. Zo speel je opnieuw met contrasten. 

 • Keukenkasten

Zwarte keukenkasten passen in alle keukenstijlen. Modern, landelijk of industrieel. Jij hoeft alleen je keuze te maken, wij zorgen voor de rest.

De voordelen van een zwarte keuken

Met een zwarte keuken kies je voor een luxe en stijlvolle keuken. Wat zijn nog meer voordelen van een zwarte keuken?

 • Een zwarte keuken is hoe dan ook een exclusieve blikvanger in huis en trekt daarom direct de aandacht;
 • Een zwarte keuken is tijdloos en perfect te combineren met andere kleuren en materialen waaronder hout;
 • Naast complete zwarte keukens is het ook een optie om te kiezen voor gedeeltelijk zwart. De kleur zwart laat je terugkomen in de keukenkastjes, het werkblad, de kranen, de afzuigkap en natuurlijk ook in de kookplaat;
 • Een zwarte keuken past goed in een modern of industrieel interieur.
moderne keuken
Zwart-wit design keuken
Open moderne keuken in zwart
combinatie zwart en hout keuken
zwarte keuken met hout
open zwarte keuken
zwarte keuken
zwarte houten keuken
zwarte open keuken met hout

De nadelen van een zwarte keuken

Behalve voordelen kleven er ook enkele nadelen aan een zwarte keuken:

 • Stof en kalk is in een zwarte keuken sneller zichtbaar en daarom moet de keuken vaker worden afgestoft. Bovendien zie je ook krassen sneller, vooral bij een hoogglans afwerking;
 • Een zwarte keuken absorbeert licht en om die reden heb je goede verlichting nodig om met plezier in de keuken te staan. Dit realiseer je met daglicht, bijvoorbeeld via een groot raam, of met behulp van kunstlicht;
 • Het aanbod zwarte keukens is vaak beperkt en dit vraagt van jou de nodige uitdaging om de gewenste keuken op maat samen te stellen.

Hoeveel kost een zwarte keuken?

De prijs van een zwarte keuken hangt af van jouw specifieke wensen. Verschillende factoren zoals de grootte, de gebruikte materialen, de keukentoestellen en de installatie spelen een belangrijke rol in de prijs van jouw zwarte keuken. Denk bij het samenstellen van je zwarte keuken dus goed na over het budget dat je wilt spenderen.

En jouw zwarte keuken?

De Keukenbouwer heeft een enorm uitgebreid aanbod met eindeloos veel mogelijkheden voor je zwarte keuken. Ontdek samen met één van onze experts welke zwarte keuken perfect bij jou past. Een zwarte keuken op maat, speciaal voor jou? Van begin tot einde staan wij klaar om je te helpen bij het kiezen van jouw perfecte zwarte keuken. Of inspireer je eerst nog even?

Maak snel online een afspraak in één van onze toonzalen

Maak een Afspraak BENL

"*" indicates required fields

Naam**
DD slash MM slash YYYY
Kies eerst een voorkeurstoonzaal voor je een tijd kan aanduiden. Selecteer een beschikbare tijd, als er geen tijd aangegeven staat zijn er geen uren meer beschikbaar voor een afspraak op de gekozen dag.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Deze keukens vind je misschien ook interessant