Barkrukken keuken zijn een regelrechte aanwinst

Is de keuken bij jouw thuis ook een centrale ontmoetingsplek om gezellig te babbelen met familie of vrienden? Kies er dan voor om jouw keuken uit te rusten met barkrukken. Met barkrukken in de keuken kan je gezellig genieten van heerlijke maaltijden en gezellige gesprekken met je gezin of met gasten. Met barkrukken in de keuken komt de gezelligheid bijna vanzelf. Hoe integreer je barkrukken in de keuken? Kun je nog wel wat tips gebruiken? Lees dan snel verder.

Barkrukken keuken moeten de juiste hoogte hebben

Alles staat of valt met de hoogte van de keuken barkrukken. Heb je je gasten een lekkere maaltijd voorgeschoteld, dan moeten ze natuurlijk wel lekker kunnen zitten op de keuken barkrukken. Ook de afstand tussen de barkruk en de bovenkant van het werkblad moet in orde zijn. Reken je op ongeveer 26 cm afstand tussen de bovenkant van het werkblad en de bovenkant van het zitgedeelte van de barkruk, dan zit je helemaal goed. Keuken barkrukken zijn soms ook verstelbaar. In dat geval zit je natuurlijk altijd comfortabel op de kruk. Ook als je kinderen hebt, zijn in hoogte verstelbare barkrukken ideaal.

Hoeveel barkrukken keuken zijn ideaal?

Je weet dat je barkrukken in je keuken wilt, maar hoeveel schaf je er aan? Natuurlijk kijk je dan naar het aantal personen in je huishouden, maar dat is niet het enige criteria bij keuken barkrukken. Er moet ook voldoende ruimte zijn om de barkrukken aan het kookeiland of werkblad te plaatsen. Als je uitgaat van ongeveer 58 cm per barkruk, dan zit elke persoon comfortabel. Reken uit hoe lang het werkblad van je keuken is en je weet exact hoeveel barkrukken keuken jij kwijt kunt. Meestal kiezen mensen voor 3 of 4 barkrukken.

Barkrukken keuken moeten bij het interieur passen

Natuurlijk is het van belang dat de barkrukken en de keuken bij elkaar passen. Het is jammer als de barkruk keuken totaal niet matcht met de rest van je keuken. Heb je een moderne keuken, dan kies je voor een barkruk keuken die ook een moderne uitstraling heeft. Heeft jouw keuken meer een landelijke look, dan zijn barkrukken keuken met een meer landelijke uitstraling een betere keus.

Barkrukken keuken op maat laten maken

Wil je zeker weten dat de barkrukken keuken voor 100% voldoen aan jouw wensen? Dan is het een goede optie om de keuken barkrukken precies voor jou op maat te laten maken. In dat geval kies je ook zelf het materiaal voor de barkrukken keuken en je bepaalt zelf de hoogte. Neem je een barkruk die precies voor jouw keuken gemaakt wordt, dan kies je natuurlijk ook zelf de kleur. Zo weet je zeker dat de barkrukken een uitstekende match vormen met de rest van je keuken.

Voor- en nadelen van barkrukken keuken

Barkrukken keuken zijn niet voor niets heel populair. Wil jij ook een barkruk keuken, dan ben je vast en zeker benieuwd naar de voordelen van een barkruk. We zitten graag de voordelen van keuken barkrukken voor je op een rijtje. Zoals bij alle producten, zijn er ook bij een barkruk keuken nadelen te noemen. Ook die zetten we eerlijk voor je op een rijtje. Zo bepaal jij of barkrukken keuken wel of niet bij jou passen.

Voordelen barkruk keuken

Wat zijn de voordelen van barkrukken keuken?

 • Barkrukken keuken zorgen snel voor een gezellige sfeer
 • Barkruk keuken garandeert een natuurlijke overgang tussen de keuken en het eetgedeelte
 • Een barkruk betrekt kinderen gemakkelijk bij het eten koken
 • De krukken bieden extra zitruimte in de keuken
 • Barkrukken keuken zijn ideaal voor een snelle maaltijd
 • Barkruk keuken leent zich om te studeren bij het kookeiland
 • Barkrukken zijn in veel soorten en maten verkrijgbaar
 • Barkruk keuken is precies op maat te laten maken

Nadelen van barkrukken keuken

We hebben heel wat voordelen van een barkruk keuken voor je op een rijtje gezet. Wat zijn nu de nadelen van een barkruk?

 • Barkruk keuken biedt soms onvoldoende steun aan de rug
 • Jonge kinderen zitten soms niet veilig op de barkruk keuken
 • Het opstappen en afstappen van de barkruk keuken is soms lastig voor kleine kinderen
 • Niet elke keuken heeft voldoende ruimte voor een barkruk

Binnenkort barkrukken in jouw keuken

Helemaal overtuigd om keuken barkrukken te nemen? Kom dan langs in onze toonzalen of maak een afspraak met één van onze interieurarchitecten en dan bekijken we graag samen met jou de mogelijkheden. Tot snel.

Vraag je gratis inspiratieboek aan

Ben je op zoek naar inspiratie? Dan is ons inspiratieboek met recente realisaties en ideeën iets voor jou!

inspiratieboek

Deze blogberichten vind je misschien ook interessant.

Grijze open keuken

Grijze keuken: tijdloos en geschikt voor elke woonstijl

Plannen om de keuken op te knappen of ben je toe aan een volledig nieuwe keuken? Een grijze keuken is enorm in trek bij veel huiseigenaren. De kleur grijs is niet onderhevig aan trends en past bovendien perfect bij verschillende interieurstijlen. Spreekt dit je aan? Kom dan zeker eens langs, want De Keukenbouwer heeft meerdere grijze keukens in de aanbieding. Graag vertellen we je meer over de meerwaarde van grijze keukens en op welke manier je een grijze keuken integreert in je interieur.

Ontdek het hier

Wabi sabi keuken: schoonheid in imperfectie​

Is het tijd om je keuken te vervangen of gewoon op zoek naar een nieuwe unieke keuken? Kies dan voor een Wabi sabi keuken. Dit is een keuken volledig met een zen-interieur. Dankzij deze ongedwongen keukenstijl kom je helemaal tot rust. Er ligt veel schoonheid in imperfectie en Wabi sabi maakt dit zichtbaar. Een Wabi sabi keuken kopen of toe aan inspiratie of praktische tips? De Keukenbouwer vertelt je alles over de Wabi sabi stijl en op welke manier je een Wabi sabi keuken vormgeeft.

Ontdek het hier

Keukens renoveren: budgetvriendelijke tips van De Keukenbouwer

Is je keuken toe aan een opknapbeurt? Een nieuwe keuken vraagt van jou een meestal forse investering. De keuken renoveren is een aantrekkelijk alternatief. Met keukens renoveren blaas jij je keuken nieuw leven in en breekwerk is heus niet altijd nodig. Wil je een keuken renovatie budgetvriendelijk aanpakken? De Keukenbouwer weet alles van keukens en zet alle voor- en nadelen van een keuken renoveren voor je uiteen. Bovendien geven we je een aantal praktische tips voor een succesvolle renovatie van de keuken. Lees je mee?

Ontdek het hier

De keukenkiezer-kwis

Welke keuken
past bij jou?

laptop voor 3d planner