Leefkeukens: voor ontmoeting en een huiselijke sfeer

Graag je woonkamer en keuken in één ruimte combineren? Kies dan voor een leefkeuken. Leefkeukens zijn namelijk het kloppende hart van je huis. Het is de ideale plek om gezellig te koken en bij te kletsen met je partner, kinderen of gasten. Bij De Keukenbouwer helpen we je graag met het ontwerpen van je leefkeuken en onze keukenadviseurs weten perfect hoe ze leefkeukens kunnen integreren in je interieur. 

We nemen je mee op reis naar de wereld van leefkeukens en geven tips op welke manier de leefkeuken met eiland meerwaarde biedt in jouw huis.

Een leefkeuken, wat is dat juist?

Het is moeilijk om een exacte definitie te plakken op een leefkeuken, want het is een breed en persoonlijk begrip. Je kan een leefkeuken zien als een woonkeuken waar koken, lachen, leven en keuvelen bij elkaar samenkomen. 

Leefkeukens zijn daarom plaatsen waar je de mensen treft van wie je houdt. Dit hoeft niet per se een grote ruimte te zijn, maar wel vormen de woonkamer en keuken één geheel. Hoe je de leefkeuken vormgeeft, kies je volledig zelf. Een leefkeuken met eiland is bijvoorbeeld ideaal wanneer je beschikt over veel ruimte, maar ook in een kleine ruimte is een kookeiland een optie.

Welke voordelen bieden leefkeukens?

Leefkeukens hebben verschillende voordelen. De Keukenbouwer somt de voordelen van leefkeukens voor je op:

  • De leefkeuken vormt het kloppende hart van je huis;
  • Een leefkeuken met eiland helpt je om tijdens het contact te maken met je familie en/of vrienden;
  • Leefkeukens kenmerken zich door een open en ruimtelijke indeling en dit zorgt voor veel warmte en gezelligheid;
  • De leefkeuken is aantrekkelijk voor gezinnen met kinderen, want je verliest je oogappels geen moment uit het oog;
  • Leefkeukens helpen je om efficiënter om te gaan met de ruimte en indeling van je interieur.

Word je al enthousiast bij de gedachte van een leefkeuken? Lees vooral verder, want De Keukenbouwer maakt inzichtelijk hoe je dit praktisch aanpakt!

 

Tips bij de inrichting van een leefkeuken

Spreken leefkeukens je aan en overweeg je je huidige keuken te vervangen door een leefkeuken? De Keukenbouwer voorziet je graag van een aantal tips bij de inrichting van leefkeukens:

 

  • Is er ruimte voor een bank in je leefkeuken? Een lage bank tegen de muur ziet er sfeervol uit en bevordert de gezelligheid;
  • Werk met lichte en kleuren en benut alle ramen en deuren om het ruimtelijke effect van leefkeukens te benadrukken;
  • Gebruik persoonlijke spullen om leefkeukens een huiselijke sfeer te geven;
  • Barkrukken passen uitstekend in een leefkeuken met eiland.

Breng je wensen omtrent een leefkeuken in kaart en stem dit af op de gewoontes van jou en je gezin. Advies nodig bij de inrichting van leefkeukens? Stel je vragen aan een keukenspecialist van De Keukenbouwer.

Waarom een leefkeuken met eiland?

Een kookeiland zie je vaak terug in leefkeukens. Een keuken met eiland nodigt uit om gezellig met elkaar te eten. Zet de eettafel in de buurt van het kookeiland. Terwijl jij aan het koken bent, geniet je van de kinderen die heerlijk aan het knutselen en kleuren zijn. Een leefkeuken met eiland biedt overigens ook extra opslagruimte en dit is natuurlijk altijd meer dan welkom! Kortom: ontdek dankzij De Keukenbouwer de mogelijkheden voor een leefkeuken met eiland voor jouw interieur.

Leefkeukens kopen? Raadpleeg De Keukenbouwer!

Wil jij een leefkeuken met eiland in huis of zoek je een andere stijl leefkeuken? De Keukenbouwer heeft ook voor jouw interieur een passende oplossing. De mogelijkheden zijn eindeloos en daarom is het altijd zinvol om met ons in gesprek te gaan. We laten je graag kennismaken met verschillende leefkeukens in onze showrooms. Maak daarom een afspraak en kom langs voor een vrijblijvend adviesgesprek. Bel of mail om een ontmoeting in te plannen!

Vraag je gratis inspiratieboek aan

Ben je op zoek naar inspiratie? Dan is ons inspiratieboek met recente realisaties en ideeën iets voor jou!

inspiratieboek

Deze blogberichten vind je misschien ook interessant.

Barkrukken keuken zijn een regelrechte aanwinst

Is de keuken bij jouw thuis ook een centrale ontmoetingsplek om gezellig te babbelen met familie of vrienden? Kies er dan voor om jouw keuken uit te rusten met barkrukken. Met barkrukken in de keuken kan je gezellig genieten van heerlijke maaltijden en gezellige gesprekken met je gezin of met gasten. Met barkrukken in de keuken komt de gezelligheid bijna vanzelf. Hoe integreer je barkrukken in de keuken? Kun je nog wel wat tips gebruiken? Lees dan snel verder.

Ontdek het hier
Grijze open keuken

Grijze keuken: tijdloos en geschikt voor elke woonstijl

Plannen om de keuken op te knappen of ben je toe aan een volledig nieuwe keuken? Een grijze keuken is enorm in trek bij veel huiseigenaren. De kleur grijs is niet onderhevig aan trends en past bovendien perfect bij verschillende interieurstijlen. Spreekt dit je aan? Kom dan zeker eens langs, want De Keukenbouwer heeft meerdere grijze keukens in de aanbieding. Graag vertellen we je meer over de meerwaarde van grijze keukens en op welke manier je een grijze keuken integreert in je interieur.

Ontdek het hier

Wabi sabi keuken: schoonheid in imperfectie​

Is het tijd om je keuken te vervangen of gewoon op zoek naar een nieuwe unieke keuken? Kies dan voor een Wabi sabi keuken. Dit is een keuken volledig met een zen-interieur. Dankzij deze ongedwongen keukenstijl kom je helemaal tot rust. Er ligt veel schoonheid in imperfectie en Wabi sabi maakt dit zichtbaar. Een Wabi sabi keuken kopen of toe aan inspiratie of praktische tips? De Keukenbouwer vertelt je alles over de Wabi sabi stijl en op welke manier je een Wabi sabi keuken vormgeeft.

Ontdek het hier

De keukenkiezer-kwis

Welke keuken
past bij jou?

laptop voor 3d planner