Keramisch keukenblad

Licht en sterk. Een keramisch keukenblad voldoet aan heel wat praktische vereisten voor je keuken. Heb je nog geen keuze gemaakt voor het materiaal van je keukenblad? We overtuigen je graag van de kracht van keramiek. 

Wat is keramiek?

Om tot keramiek te komen, worden klei, porselein en keramische bindmiddelen samengeperst. Dat maakt het materiaal zowel bijzonder sterk als licht. 

Wie graag met kleur werkt, hoeft keramiek niet uit te sluiten. Je kan een keramisch keukenblad in allerlei kleuren en vormen kiezen. Zo past je keukenblad perfect bij niet alleen de stijl van je keuken, maar ook bij je hele huis.

 

Design keuken
witte keuken met grijze kasten
Lichte houten keuken

Droom je van een extra lang keukenblad? Dan is keramiek daartoe geschikt want een blad kan tot bijna drie meter uit maar liefst één stuk bestaan. En dat zonder naad, zo krijg je een mooi egaal geheel. Ook de dikte van je keramisch keukenblad kan je volledig zelf kiezen. Meestal is een keramisch keukenblad vrij dun, maar dat passen we graag aan indien je dat wenst. Bij De Keukenbouwer luisteren we graag naar jouw voorkeur en zo gaan we samen op zoek naar jouw droomkeuken op maat.

Wat zijn de voordelen van een keramische keuken?

Voor het aanrecht van je keuken is keramiek ideaal. Het kan hitte tot wel 450°C verdragen. Geen stress dus als je potten of pannen even op het aanrecht staan. Verder is een keramiek keukenblad kras- en vlekbestendig. Vloeistoffen of vlekken maken geen schijn van kans om in te dringen. Dat komt doordat deze gebakken steen niet poreus is. Hierdoor is keramiek hygiënisch en onderhoudsvriendelijk.

Bij welke stijlen past een keramisch keukenblad?

Of je keuken nu landelijk of modern is, je keukenblad springt direct in het oog. Een keramisch keukenblad kan in alle kleuren gemaakt worden. Kies voor een kleur dat bij de uitstraling van je keuken past en stel zo jouw droomkeuken samen.

Hoe onderhoud je een keramisch keukenblad?

Een keramisch keukenblad is in het algemeen onderhoudsvrij. Een natte doek is voldoende om vuil te verwijderen. In no time is je keukenblad klaar om de volgende maaltijd voor te bereiden. 

Producten met een hoge zuurtegraad laat je best achterwege. Zijn er toch hardnekkige vlekken die niet weggaan met water en zeep? Gebruik een klein beetje CIF en de vlekken zijn zo weer verwijderd.

Hoeveel kost een keramisch keukenblad?

Net zoals bij de rest van je keuken, hangt de prijs van verschillende factoren af. De grootte van het keukenblad en de installatie spelen een belangrijke rol in het bepalen van de prijs.

En jouw keukenblad?

De Keukenbouwer heeft een enorm uitgebreid aanbod met eindeloos veel mogelijkheden voor je keukenblad. Ontdek samen met een van onze experts welke keuken met bijpassend keukenblad perfect bij jou past. Eentje op maat, speciaal voor jou. Van begin tot einde staan wij klaar om je te helpen bij het kiezen van jouw perfecte moderne keuken.

halfopen keuken met zitplaatsen

Deze keukens vind je misschien ook interessant