Dampkap

Goede ventilatie in je huis is essentieel. Ook in je keuken. Een goede dampkap verwijdert tijdens het koken sterke geuren en dampen. De lucht wordt gefilterd en vervelende geuren worden vastgehouden. Welk model bij jou past, is afhankelijk van de inrichting van je keuken.

Afzuigsysteem van je dampkap

Voor je op zoek gaat naar het type dat het meest geschikt is voor jouw keuken, brengen we samen het ideale afzuigsysteem in kaart. Heb je een afvoer naar buiten? Dan moet je dampkap daarvoor geschikt zijn. Heb je geen afvoer naar buiten, kies dan voor een dampkap met een recirculatiesysteem. Heeft je woning een centraal afzuigsysteem, dan gaan we op zoek naar een afzuigkap zonder motor. 

Tot slot houden we ook rekening met het geluidsniveau. Zeker als je een open keuken hebt, is een stille dampkap aangenaam om geluidsoverlast te voorkomen.

donkere houten keuken
keuken met moderne dampkap
keuken met zwarte accenten
Hoekkeuken in Scandinavische stijl

Welke soorten dampkappen zijn er?

Geïntegreerde dampkap

Een geïntegreerde dampkap hangt tussen twee keukenkastjes. Om een harmonieuze sfeer te creëren wordt de voorkant van een paneel uit hetzelfde materiaal als de kasten voorzien. Om deze dampkap te gebruiken, heb je die gewoon naar voren te trekken. 

Inbouw dampkap

Een ingebouwde dampkap wordt volledig weggewerkt in je keuken. Je kan de dampkap niet zien zitten en zo vormt de hele keuken een mooi geheel. Handig, niet?!

Onderbouw afzuigkap

Een onderbouw afzuigkap wordt onder een keukenkastje of luifel gemonteerd. Heb je een afvoerbuis naar buiten, dan kan de dampkap onder een keukenkast gemonteerd worden. Is dat niet mogelijk, dan kies je beter voor een recirculatiedampkap. Deze dampkap filtert de lucht en blaast die terug de ruimte in.

Plafonddampkappen

De naam zegt het zelf. Deze dampkap wordt in het plafond geïntegreerd, mooi boven het kookeiland of de kookplaat. Deze dampkap heeft meer kracht en hangen we iets hoger zodat niemand ertegen kan stoten.

Telescopische dampkap

Een telescopische dampkap kan je eenvoudig uitschuiven. Tijdens het koken hangt de dampkap perfect over je kookplaat zodat de geuren optimaal weggezogen worden. Deze dampkap wordt netjes weggewerkt in de keukenkasten boven het fornuis of de kookplaat.

Wanddampkap

Een wanddampkap vind je in allerlei vormen en maten. De dampkap wordt vrij op de muur of tussen twee kastjes gemonteerd. Je kan kiezen tussen de klassieke dampkap die schuin afloopt of een opvallend design.

Werkbladafzuiging

Bij werkbladafzuiging integreren we de dampkap in je kookplaat. Zo geniet je van extra vrijheid bij de inrichting van je keuken. 

En jouw dampkap?

De Keukenbouwer heeft een enorm uitgebreid aanbod aan dampkappen. Wens je graag advies bij het maken van je keuze? Kom langs in een van onze showrooms en ontdek samen met onze experts welk model bij jou past.

aeg kookvuur met ingebouwde dampkap

Deze keukens vind je misschien ook interessant