Diepvries

Een diepvries in huis, wij zouden het niet meer kunnen missen. Vlees of vis die overtijd dreigt te gaan of heerlijke groenten uit de tuin kan je er makkelijk langer bewaren. Veel keukens hebben een koelkast met diepvriesvak, maar is het diepvriesgedeelte voor jou te klein aan het worden? Opteer dan voor een aparte diepvriezer.

ingebouwde frigo
frigo en apothekerskast
Samsung slimme koelkast

3 tips voor het kiezen van een diepvries

Bij het kiezen van een diepvriezer heb je heel wat mogelijkheden. Bij De Keukenbouwer zetten we steevast drie belangrijke aandachtspunten op de agenda.

1. Controleer het energieverbruik

Een diepvries is een grote energieverbruiker in je huishouden. Daarom gaan we op voorhand na wat het exacte energieverbruik van de diepvriezer is. Zo kom je later niet voor verrassingen te staan. Het energieverbruik van een diepvries wordt weergegeven als energielabel. De meest energiezuinig frigo? Die herken je aan het A+++ label

2. Kies voor een No Frost-functie

Je kent het wel. Na een tijdje moet je de vriezer ontdooien. Een lastig karweitje dat wel wat tijd kan vergen. Niet nodig wanneer je kiest voor een diepvries met een No Frost-functie. Deze functie zorgt ervoor dat je producten gekoeld worden met koude lucht en er geen ijsvorming plaatsvindt.

3. Overweeg de supervriesfunctie 

Tegenwoordig beschikken de nieuwste diepvriesmodellen over een supervriesfunctie. Dankzij deze functie vries je producten razendsnel in waardoor de voedingswaarden intact blijven.

Soorten diepvriezers

  • Vrieskasten

Een vrieskast verschilt qua uiterlijk en vorm niet veel van een frigo. De verschillende lades geven je de mogelijkheid om overzichtelijk verschillende producten in te vriezen. Het is een ideale optie voor grote gezinnen of gezinnen die graag in bulk aankopen.

  • Tafelmodel diepvries

Een tafelmodel diepvries is een compactere vrieskast die dezelfde hoogte heeft als een normale tafel. Hierdoor nemen ze een stuk minder plaats in. Dit type is ideaal voor kleine gezinnen en alleenstaanden.

  • Mini diepvries

Zoals de naam het zelf zegt, is een mini diepvries een klein en compact model met een tweetal lades. Niet echt geschikt voor grote voorraden, maar heel handig voor alleenstaanden of voor op studentenkoten. 

  • Diepvrieskist

Een diepvrieskist is een traditionele horizontale diepvriezer. De brede en diepe vorm maken deze kisten uiterst geschikt voor grote voorraden. Perfect voor grote huishoudens.

  • Inbouw diepvriezers

Alle bovenstaande soorten diepvriezers zijn losstaande modellen. Wil je liever een inbouw diepvries? Ook dat vind je bij De Keukenbouwer. De inbouw diepvriezer wordt geïntegreerd in je keuken of mooi weggewerkt achter een keukenkastje. Ordelijk en minder opvallend.

keuken met ingebouwde toestellen
whirlpool toestellen
ingebouwde (microgolf)oven
landelijke keuken met kookvuur

Hoeveel kost een diepvries?

De kostprijs van een diepvries hangt af van uiteenlopende factoren: de grootte van je diepvries, het energielabel en het type. Aan de hand van jouw specifieke wensen, stellen we voor jou een offerte op. 

En jouw diepvries?

De Keukenbouwer heeft een enorm uitgebreid aanbod aan diepvriezers. Ontdek samen met een van onze experts welke diepvriezer bij jou past. Van begin tot einde staan wij klaar om je te helpen bij het kiezen van jouw perfecte diepvries.

 

Deze keukens vind je misschien ook interessant