Oven kopen?

Een oven kan niet ontbreken in je gloednieuwe keuken. Ovens hebben heel wat functies en dus zijn er ook heel wat verschillende exemplaren op de markt. Wil je een inbouwoven of een vrijstaande oven? Wil je een reguliere oven, een stoomoven of een combi-oven? De Keukenbouwer helpt je graag bij je zoektocht naar het perfecte toestel

ingebouwde (microgolf)oven
ingebouwde toestellen in houten kasten
donkere landelijke keukenkasten
witte landelijke keuken met grepen

Welke soorten ovens bestaan er?

  • Conventionele oven 

Een conventionele oven is de klassieke oven die je in heel wat keukens terugvindt. Om je gerecht klaar te maken, wordt er met onder- en bovenverwarming gewerkt. Eenvoudig en functioneel.

  • Heteluchtoven

Bij een heteluchtoven verspreiden ventilatoren warme lucht gelijkmatig over de hele oven. Het voordeel? Je gerechten zijn sneller klaar. Bovendien kan je in deze oven meerdere roosters en bakplaten kwijt waardoor je meerdere gerechten tegelijk kan bereiden. 

  • Combi-oven

Een combi oven is een perfecte optie als je op zoek bent naar een magnetron en oven. Het grootste voordeel is dat je slechts één toestel nodig hebt en zo krijg je extra plaats in je keuken.

  • Stoomoven

In een stoomoven wordt water omgezet in stoom om vervolgens je gerechten te stoven, ontdooien, pocheren of grillen. Deze variant is populair, want je eten behoudt zijn smaak en vitaminen.

Wist je dat er verschillende soorten stoomovens bestaan? Bij een stoomoven met gedeeltelijke stoom wordt de stoom aan het begin van het bakproces toegevoegd. Ideaal voor brood of taart. Een oven met volledige stoom is dan weer perfect om maaltijden te garen. 

Een combi-stoomoven is een combinatie van een stoomoven en een magnetron. Het beste van beide werelden in één toestel. Perfect voor het ontdooien of snel opwarmen van je eten.

Eén zaak hebben stoomovens in elk geval gemeenschappelijk: ze zijn een gezond alternatief voor de reguliere oven.

Een inbouw of een vrijstaande oven kopen?

Heb je beslist welk type oven je wil? Tijd om na te denken over een tweede vraag: kies je voor een inbouw of vrijstaande oven? 

Een vrijstaande oven kan je gelijk waar plaatsen. Zeker in kleine keukens is dat interessant. Vrijstaande ovens zijn over het algemeen iets kleiner en goedkoper dan een ingebouwde oven én beschikken over net zoveel functies.

Een inbouwoven kun je mooi wegwerken in je keuken. Zo wordt de look-and-feel van je keuken volledig doorgetrokken. Je kan hierbij ook kiezen op welke hoogte je jouw oven wil plaatsen.

Een oven met extra functies?

Ovens maken je leven een stuk eenvoudiger. Dit zijn alvast enkele van onze favoriete functies:

  • Timerfunctie 

Om tot op de seconde te timen hoe lang je bereiding in de oven moet.

  • Ontdooifunctie

Ben je je eten uit de diepvries vergeten halen? Geen probleem. Dankzij deze functie ontdooit je maaltijd in 1,2,3. Je voeding wordt niet gekookt of warm gemaakt. De temperatuur in de oven wordt iets warmer dan kamertemperatuur zodat alles sneller ontdooit.

  • Automatische programma’s. 

Sommige ovens beschikken over een aantal handige automatische programma’s waarbij je alleen het type bereiding en gewicht dient te selecteren. Het programma geeft de ideale temperatuur en tijd aan. Eenvoudiger kan niet.

Gezin bij de oven
houten keuken met ingebouwde ovens
ingebouwde (microgolf)oven
openstaande oven

Welke oven wil jij?

De Keukenbouwer heeft een uitgebreid aanbod aan keukentoestellen. Kom langs in een van onze showrooms en ontdek samen met onze experts welke oven aan jouw wensen voldoet. 

Deze keukens vind je misschien ook interessant