Alles over een open keuken

De open keuken wint elke dag aan populariteit. Ze heeft dan ook heel wat troeven die een gesloten keuken je niet kan bieden. De opstelling van een open keuken is uitnodigend, want tijdens het koken kan je blijven babbelen met je gezin of gasten. Bij De Keukenbouwer stel je jouw open keuken op maat samen. Onze ervaren experts helpen je met veel plezier op weg.

Open keuken met ingebouwde toestellen
Houten open keuken /toonzaalkeuken met wit werkblad

Voordelen van een open keuken

Wanneer je kiest voor een open keuken, kies je voor ruimte en licht in je huis. De keuken en woonkamer vloeien naadloos in elkaar over. Net dat geeft een enorm ruimtegevoel en zorgt ervoor dat je keuken groter lijkt dan ze in werkelijkheid is. Even druk bezig in de keuken? Spelende kinderen die je in het oog moet houden? Geen probleem met een open keuken van De Keukenbouwer.

Afzuigsysteem voor je open keuken

Een open keuken loopt, net zoals een halfopen keuken, over in je leefruimte. Daarom is een goed afzuigsysteem een belangrijke investering. Je lasagne is ongetwijfeld bijzonder lekker, maar niemand wil dat de geur ervan lang in de living blijft hangen.

Bij De Keukenbouwer hebben we jarenlange ervaring met de juiste afzuigsystemen voor de juiste keuken. We staan je dan ook graag bij in je keuze.

Mogelijkheden met een open keuken

Een open keuken kan je indelen zoals jij het wil. Er zijn dus heel wat verschillende keukenopstellingen mogelijk. Enkele van de meest voorkomende opstellingen:

  • Een open keuken met keukeneiland

Als je een grote open keuken hebt, is een keukeneiland een leuke extra. Het keukeneiland zorgt voor extra werkruimte en is als het ware een verlengde van je aanrecht. Met een keukeneiland waaraan je kookt, hou je verbinding met de huiskamer.

  • Een rechte open keuken

Ben je iets beperkter in plaats? Kies dan voor een rechte keuken want deze keukenopstelling neemt minder ruimte in beslag. Hierbij worden alle keukenelementen naast elkaar tegen de wand geplaatst. 

zwarte open keuken met hout
landelijke open keuken met hout
Witte open keuken met ingebouwde toestellen
Wit / zwarte open keuken

Keukenstijlen

Of je voorkeur nu naar landelijk of modern gaat, een open keuken is makkelijk te combineren met elke stijl. Het leuke aan een open keuken is dat je de materialen uit je leefruimte kan laten terugkomen. Op die manier creëer je rust en harmonie in je huis.

Zo kan je de landelijke stijl van je woning eenvoudig doortrekken naar je open keuken. De typische kasten en legplanken komen daarbij terug, en ook landelijke decoratie. We hebben zelfs keukentoestellen die een landelijk karakter weerspiegelen.

Mag het eerder modern zijn of with a touch of design, ook dat is geen probleem. Bij De Keukenbouwer stel je jouw open keuken op maat samen.

Alternatieven voor een open keuken

Twijfel je nog tussen een gesloten of open keuken? Ook met een halfopen keuken kan je verschillende opstellingen realiseren. Denk daarbij aan een u-vormige keuken, die kan zonder problemen halfopen gemaakt worden. We plaatsen daarbij een deel van de keuken achter een (halve) wand.

Liever meer privacy? Ontdek dan hier onze gesloten keukens.

Hoeveel kost een open keuken?

De prijs van een open keuken hangt af van jouw specifieke wensen. Verschillende factoren zoals de grootte, de gebruikte materialen, de keukentoestellen en de installatie spelen een belangrijke rol in de prijs van jouw open keuken.

En jouw open keuken?

De Keukenbouwer heeft een enorm uitgebreid aanbod met eindeloos veel mogelijkheden voor je open keuken. Ontdek samen met één van onze experts welke keuken perfect bij jou past. Eentje op maat, speciaal voor jou. Van begin tot einde staan wij klaar om je te helpen bij het kiezen van jouw perfecte open keuken. Doe inspiratie op.

contrasterende open keuken

Maak snel online een afspraak in één van onze toonzalen

Maak een Afspraak BENL

"*" indicates required fields

Naam**
DD slash MM slash YYYY
Kies eerst een voorkeurstoonzaal voor je een tijd kan aanduiden. Selecteer een beschikbare tijd, als er geen tijd aangegeven staat zijn er geen uren meer beschikbaar voor een afspraak op de gekozen dag.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Deze keukens vind je misschien ook interessant