Hoekkeukens: stijlvol en praktisch

Of je nu veel of weinig ruimte hebt: een hoekkeuken blijft de meest efficiënte manier om je keuken in te delen. Hoekkeukens zijn niet voor niets zo populair in België. De mogelijkheden zijn eindeloos, van een hoekkeuken met eiland tot een moderne hoekkeuken met veel speciale apparatuur. Ontdek de unieke voordelen van deze keukens en wat er allemaal mogelijk is.

Donkere houten toonzaalkeuken
zwarte houten keuken

Wat is een hoekkeuken?

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt een hoekkeuken in een hoek geplaatst. Hierdoor krijgt hij een L-vorm. Dankzij deze opstelling wordt de loze ruimte van je keukenhoek opgevuld, waardoor je meer uit de ruimte haalt. Zo is zelfs een kleine hoekkeuken aan de ruime kant. De indeling van hoekkeukens is volledig persoonlijk. Zo kun je een kleine hoekkeuken laten installeren met alleen keukenblokken en een aanrecht, maar je kan ook een hoekkeuken kopen met hoge kasten die de verticale ruimte optimaal benutten. Misschien kies je liever voor een hoekkeuken met eiland om nog meer werkruimte te hebben. Deze veelzijdigheid maakt een hoekkeuken zo interessant.

De voordelen van een hoekkeuken

Er zijn verschillende redenen om een hoekkeuken te kopen. Wil je weten wat de unieke voordelen zijn? Dit zijn de belangrijkste pluspunten.

Haal meer uit je ruimte

Het allergrootste pluspunt van een hoekkeuken is dat je aanzienlijk meer werkruimte en opbergruimte krijgt, zonder veel ruimte op te offeren. Een hoekkeuken is dan ook een goede oplossing voor kleine woningen. De hoek van je keuken gebruik je meestal niet, maar is nu wel helemaal te benutten. Zo plaats je in de hoekkasten bijvoorbeeld een draaiplateau, waarmee je al je pannen en keukenvoorraad makkelijk kunt pakken. Dat maakt een kleine hoekkeuken toch erg overzichtelijk.

Meer bewegingsvrijheid

Even snel een spatel pakken tijdens het koken of ondertussen de overige ingrediënten bij elkaar zoeken? Het is een stuk makkelijker wanneer je besluit een hoek keuken te kopen. Vooral wanneer je geen hoekkeuken met eiland plaatst, heb je ontzettend veel bewegingsruimte. Je staat niet tussen de kastjes in en kunt moeiteloos langs elkaar af lopen. Dat maakt met zijn tweeën koken meteen een stuk eenvoudiger, ook in een kleine hoekkeuken.

Veel werkruimte en opbergruimte

Vind je het normaal gesproken lastig om genoeg plek te vinden voor je keukenapparatuur, servies, kookgerei en voorraad? Dat is verleden tijd wanneer je een moderne hoekkeuken laat plaatsen. Je geniet namelijk van een groter werkblad dan bij een normale rechte keuken. In de hoek kun je makkelijk een groot apparaat kwijt, zoals bijvoorbeeld een airfryer. De kastjes bieden ook genoeg bergruimte. Ga je voor een hoekkeuken met eiland? Dan heb je nog meer plek om je spullen op te bergen.

Hoekkeukens in allerlei stijlen

Wil je een hoekkeuken met eiland kopen? Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat hij bij de stijl van je woning past. Gelukkig zijn er meer dan genoeg opties, of je nu voor een hoekkeuken met eiland of zonder kiest. Laat je inspireren door de vele mogelijkheden.

Moderne hoekkeuken

De moderne hoekkeuken staat vooral bekend om zijn strakke uiterlijk. De kastjes zijn meestal hoogglans en het werkblad heeft een mooie rechte vorm. Bij een moderne hoekkeuken hoort natuurlijk ook moderne apparatuur, meestal van roestvrij staal. Vind je het leuk om te spelen met kleur? Ook dat kan met een moderne hoekkeuken, bijvoorbeeld door voor blauwe of groene keukenkastjes te kiezen. Een strakke afzuigkap, mooie spotjes onder de bovenkastjes en technische snufjes maken de moderne hoekkeuken helemaal compleet.

witte modernere keuken
Keuken met witte en houten accenten
hoekkeuken cottage
combinatie zwart en hout keuken
cottage stijl keuken met dekton werkblad
keukenkast uit hout met witte accenten

Landelijke hoekkeuken

Wie juist van knus, warm en uitnodigend houdt, doet er goed aan om een landelijke hoekkeuken te installeren. Een landelijke hoekkeuken heeft over het algemeen meer details dan een moderne hoekkeuken. Zo zijn kastjes met een klassiek profiel gebruikelijk in een landelijke hoekkeuken, ook sierlijke greepjes en sierlijstwerk kom je  tegen bij landelijke hoekkeukens. Hout is een belangrijke materiaal bij deze stijl. Verder heb je alle ruimte om te spelen met kleur bij een landelijke hoekkeuken, van klassiek wit tot grijs of blauw.

Industriële hoekkeuken

Wil je een hoekkeuken kopen die net zo eigentijds is als een moderne hoekkeuken, maar dan met een ruw randje? Combineer de stijl van een landelijke hoekkeuken en moderne hoekkeuken met elkaar door een industriële hoekkeuken te kopen. Net als een landelijke hoekkeuken hebben deze keukens veel houten details, maar ook steen en metaal komen vaak voor bij de industriële stijl. Donkere kleuren voeren de boventoon. Een hoekkeuken met eiland is een goede keuze wanneer je van de industriële sfeer houdt, want hier kun je bijvoorbeeld een groot houten werkblad op laten plaatsen.

Wat kost een hoek keuken?

Of je nu voor een moderne, industriële of landelijke hoekkeuken kiest: het is prettig om vooraf op de hoogte te zijn van het kostenplaatje. De prijs van een hoekkeuken kan enorm verschillen. Zo zal een hoekkeuken met eiland meer kosten dan een kleine hoekkeuken zonder veel extra’s. Er zijn een aantal aspecten die de prijs van een hoekkeuken bepalen:

  • De grootte: een kleine hoekkeuken is goedkoper dan een groot ontwerp.
  • De apparatuur: moderne apparatuur met technische snufjes is vaak prijziger dan simpele modellen van goedkopere merken.
  • Het werkblad: zelfs een kleine hoekkeuken kan prijzig worden wanneer je voor een betonnen of keramisch blad kiest. Een simpel standaard werkblad is aanzienlijk goedkoper.
  • De indeling: een hoekkeuken met eiland is prijziger, maar denk bijvoorbeeld ook aan de indeling van de kasten. Zo zijn open kasten voordeliger dan lades.
  • De afwerking: wil je een kleine hoekkeuken betegelen met dure tegels of ben je op zoek naar prijzige fronten voor de kastjes? Dat kan de prijs aanzienlijk beïnvloeden.

 

Bij een professioneel keukenbedrijf kun je de prijs van je hoekkeuken uitvoerig bespreken. Zo weet je na het ontwerpproces precies wat het verschil is tussen een hoekkeuken met eiland of een kleine hoekkeuken zonder veel poespas. Vervolgens maak je een weloverwogen keuze en eindig je met de moderne, industriële of landelijke hoekkeuken van je dromen, voor een prijs die bij je past.

Maak een Afspraak BENL

"*" indicates required fields

Naam**
DD slash MM slash YYYY
Kies eerst een voorkeurstoonzaal voor je een tijd kan aanduiden. Selecteer een beschikbare tijd, als er geen tijd aangegeven staat zijn er geen uren meer beschikbaar voor een afspraak op de gekozen dag.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Deze keukens vind je misschien ook interessant