Houten werkblad

Op zoek naar een stijlvol en warm keukenblad? Een houten werkblad brengt je meteen in de juiste stemming wanneer je jouw keuken binnenwandelt. De Keukenbouwer heeft een uitgebreid assortiment.

Wat is een houten werkblad?

Kies je voor hout, dan voeg je steeds een persoonlijke touch toe aan je keuken. Dankzij de unieke kenmerken van elke houtsoort is geen enkele keuken hetzelfde. Bij De Keukenbouwer gaan we ongetwijfeld voor geolied hout. Hierbij behandelen we het hout zodat het beter bestand is tegen vlekken. Wist je dat al onze werkbladen voorbehandeld zijn zodat we een snelle levering kunnen garanderen? 

Verder maken we een onderscheid tussen twee soorten houten werkbladen: fineer en massief. Massief houten werkbladen hebben een slijtvaste en duurzame reputatie. Ze zijn verkrijgbaar in beuk, berk en eik. 

Elke houtsoort creëert een eigen sfeer in je keuken. Hou je van een lichte kleur, dan is eik of beuk zeker iets voor jou. Fineer houten werkbladen zijn iets duurder en hebben een warmere tint. Wil je het beste van twee werelden? Ga voor massief hout gecombineerd met fineer. Zo geniet je van een betere kwaliteit en mooie, unieke patronen. 

Tot slot voorzien we een ruime keuze aan kleuren en  maten. Zo vind je zeker iets dat past bij de stijl van jouw woning.

ingebouwde moderne toestellen
Witte keuken met hout & zwarte accenten
open houten keuken
Hoekkeuken met zitplaats

Hoe onderhoud je een houten werkblad?

Het onderhoud van een houten werkblad is heel eenvoudig en vraagt niet veel tijd en moeite. 

Is het hout behandeld? Dan kan je na het koken je werkblad schoonmaken met een natte doek en zachte schoonmaakzeep. Verdient je keukenblad een grondige poetsbeurt, bespeur je hardnekkige vlekken of zijn er krassen? Schuur het hout en breng een nieuwe toplaag aan ter bescherming. 

Dankzij een regelmatig en goed onderhoud, gaat je werkblad een leven lang mee. Een houten werkblad kan dan ook gezien worden als een duurzame investering.

Wat zijn de voordelen van een houten werkblad?

De voordelen van een houten werkblad zijn niet op één hand te tellen. Van de houtsoort tot de kleur en de maat. Alles kan je volledig zelf kiezen. Naast deze talloze opties, heb je ook bij ons de keuze welke behandelingen we je hout geven. Hoe beter behandeld, hoe meer krasvast en vlekbestendig.

En jouw houten werkblad?

Gaat je voorkeur uit naar een Scandinavische keuken, een cottage keuken, een landelijke keuken of een moderne keuken? Een houten werkblad laat zich eenvoudig integreren en past in elke keukenstijl. 

Wil je graag advies bij het kopen van het perfecte houten werkblad? Kom gerust eens langs in onze showroom en neem een kijkje in ons aanbod aan houten werkbladen. Onze experts helpen je graag verder.

halfopen landelijke keuken

Deze keukens vind je misschien ook interessant