Parallel keukens: praktisch én stijlvol

Wil je de ruimte in je keuken zo optimaal mogelijk benutten? Dan is een parellel keuken wat je zoekt. Deze komen in talloze soorten, van een parallel keuken met kasten tot een parallel keuken met bar. Ontdek wat de unieke voordelen zijn en laat je inspireren door parallel keukens met kasten of parallel keukens met een bar in diverse stijlen.

Donkere houten toonzaalkeuken

Wat is een parallel keuken?

Zoals de naam al prijsgeeft, bestaat een parallel keuken uit twee delen die parallel lopen. Dat kan een parallel keuken met kasten aan de ene kant zijn, of een parallel keuken met bar aan de andere kant. In kleinere woningen heb je een parallel keuken met kasten aan beide kanten. Je hebt genoeg ruimte tussen beiden helften om eenvoudig te koken, terwijl de keuken weinig ruimte in beslag neemt.

 

Wat zijn de voordelen van een parallel keuken?

 

Of je nu een parallel keuken met bar of een parallel keuken met kasten laat plaatsen: er zijn genoeg voordelen om van te genieten. Wat zijn die voordelen precies? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

  • Zeer ruimtebesparend
  • Veel opbergruimte
  • Alles bij de hand tijdens het koken
  • Helemaal te personaliseren
  • Vaak goedkoper dan grote L-vormige keukens

Parallel keukens in alle stijlen

Droom je van een parallel keuken met bar in een landelijke stijl? Of kijk je juist uit naar een parallel keuken met kasten in stoere industriële kleuren? Het is allemaal mogelijk. Laat je inspireren door de verschillende stijlen voor parallel keukens.

Een landelijke parallel keuken

Lichte kleuren en houten details voeren de boventoon in een landelijke keuken. Wil je een parallel keuken met kasten laten plaatsen? Kies dan voor kasten met elegante greepjes en deurtjes met een mooi reliëf. Een parallel keuken met bar is ook mogelijk in deze stijl. Kies dan voor een bar met een tijdloze witte kleur of gebruik deze bar juist om wat kleur aan de keuken toe te voegen. Zo is een parallel keuken met bar in een lichtgroene of lichtblauwe kleur een prachtig voorbeeld van een landelijk design.

Industriële parallel keukens met kast

Stoer, robuust en warm: de industriële stijl heeft het allemaal. Kies in dit geval voor een parallel keuken met kasten met donkere houten deuren. Ook metaallook of betonlook kastjes passen goed bij deze stijl. Een parallel keuken met bar komt het mooiste tot zijn recht met een stoer houten onderstel. In een industriële parallel keuken met kasten zijn metalen greepjes een uitstekende keuze.

Een parallel keuken met bar in een moderne stijl

Soms is een parallel keuken met kasten in een strakke, moderne stijl precies wat je zoekt. Hoogglans kastjes zijn een perfecte optie. Kies voor wit of pak juist uit met kleuren als rood of groen. Ook zwart staat mooi in een parallel keuken met kasten. Wil je een parallel keuken met bar laten plaatsen? Wat dacht je dan van een bar met details van chroom? Deze glans geeft je parallel keuken met bar de ultieme moderne uitstraling.

Hoekkeukens in allerlei stijlen

Wil je een hoekkeuken met eiland kopen? Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat hij bij de stijl van je woning past. Gelukkig zijn er meer dan genoeg opties, of je nu voor een hoekkeuken met eiland of zonder kiest. Laat je inspireren door de vele mogelijkheden.

Moderne hoekkeuken

De moderne hoekkeuken staat vooral bekend om zijn strakke uiterlijk. De kastjes zijn meestal hoogglans en het werkblad heeft een mooie rechte vorm. Bij een moderne hoekkeuken hoort natuurlijk ook moderne apparatuur, meestal van roestvrij staal. Vind je het leuk om te spelen met kleur? Ook dat kan met een moderne hoekkeuken, bijvoorbeeld door voor blauwe of groene keukenkastjes te kiezen. Een strakke afzuigkap, mooie spotjes onder de bovenkastjes en technische snufjes maken de moderne hoekkeuken helemaal compleet.

Zacht en rustgevende keuken met keukeneiland
open keuken met beton look
Houten keuken
witte houten keuken

Hier moet je op letten

Of je nu voor een parallel keuken met bar of een parallel keuken met kasten gaat: er zijn een paar belangrijke aandachtspunten. Het belangrijkste is de ruimte tussen beide helften van de parallel keuken. Deze moet breed genoeg zijn om makkelijk met twee personen te kunnen koken. Tegelijkertijd wil je niet te veel ruimte tussen de helften laten. Anders heb je niet al je kookgerei bij de hand. Wil je juist een parallel keuken met kasten aan één kant maken, waar je alleen voorraad opbergt? Dan is het geen probleem wanneer er iets meer ruimte tussen de parallel keuken met bar en de andere helft ontstaat.

Prijzen van parallel keukens

Droom je van een parallel keuken met bar waar je lekker aan kunt ontbijten? Of is jouw parallel keuken met kasten niet compleet zonder een luxe finish? Deze details bepalen de prijs. Een simpele parallel keuken is over het algemeen goedkoper dan een grote keuken. Een parallel keuken met bar kost weer iets meer. Wil je een parallel keuken met kasten die de hele wand beslaan? Dan kan de prijs vergelijkbaar zijn met die van een grote keuken.

Vind jouw ultieme parallel keuken bij De Keukenbouwer

Van een parallel keuken met bar tot een parallel keuken met kasten in een industriële stijl: de mogelijkheden zijn eindeloos. Deze opties beïnvloeden allemaal de prijs en hoe je de ruimte benut. Laat je daarom adviseren door een professional. Bij De Keukenbouwer hebben we jarenlange ervaring met het bouwen van keukens, dus ook met parallel keukens met bar of een parallel keuken met kasten. Kom lang bij een van onze toonzalen en ontdek parallel keukens met bars in talloze stijlen.

Maak een Afspraak BENL

"*" indicates required fields

Naam**
DD slash MM slash YYYY
Kies eerst een voorkeurstoonzaal voor je een tijd kan aanduiden. Selecteer een beschikbare tijd, als er geen tijd aangegeven staat zijn er geen uren meer beschikbaar voor een afspraak op de gekozen dag.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Deze keukens vind je misschien ook interessant