4 tips om orde op zaken te stellen in jouw keuken

Terug naar overzicht

Staat jouw keukenaanrecht altijd vol rommel? Moet je vaak op zoek gaan in je besteklades naar dat ene keukenmes? Ga dan resoluut over tot actie. Dankzij de vele praktische opbergoplossingen is – en blijft- je keuken makkelijk op orde.

Tip 1: Aangepaste kasten

Tijdens de inrichting van jouw keuken is het belangrijk om te denken aan de spullen die je hebt. Ben je een echte hobbykok met tientallen kruidenpotjes en specerijen? Voorzie dan een kruidenrek dicht bij het fornuis. Heb je graag een grote voorraad aan pasta en rijst? Denk dan aan een praktische apothekerskast waarin je al jouw ingrediënten makkelijk kan organiseren en opbergen. Wil jij je drankencollectie in de keuken kwijt kunnen? Kies dan voor een uittrekbaar flessenrek. Voor elke nood bestaat een praktische oplossing, bespreek deze noden dus zeker met je keukenadviseur. Hij of zij helpt je graag verder.

Keuken schuifwand

Tip 2: Lade-inrichtingen

Er is niets zo vervelend als langdurig moeten rommelen in een lade op zoek naar dat ene mes. Praktische lade-inrichtingen zijn dan ook een essentieel onderdeel van iedere keuken. Deze inrichtingen gaan verder dan de traditionele besteklade. Ook diepe lades kunnen voorzien worden van onderverdelingen waardoor jouw bokalen of voorraadpotten niet telkens tegen elkaar botsen. Of je kan afvalemmers in je lades kiezen om zo afval sorteren te vergemakkelijken. En dat mes? Dat steek je gewoon in een praktische messenhouder!

Keuken familie Van Rengterghem schuif
Keuken familie Volcke schuif

Tip 3: Hoekoplossingen

Iedereen weet dat het mogelijk is om een carrousel te plaatsen in die ene hoekkast. Maar wist je dat er ook andere meer gesofisticeerde systemen bestaan? Zo kan je kiezen voor een carrousel die je naar je toe trekt, waardoor ook de achterste spullen makkelijk bereikbaar zijn. Is er niet voldoende plaats om dat hele systeem uit te schuiven? Geen zorgen, ook hier is weer een oplossing voor!

Tip 4: Let op de keukendriehoek

De keukendriehoek is de driehoek die je kan tekenen tussen de drie belangrijkste werkruimtes in je keuken: het fornuis, de spoelbak en de koelkast. Deze drie werkruimtes zijn uiterst belangrijk tijdens het koken en moeten daarom op een ergonomisch voordelige afstand van elkaar liggen.

Door de drie elementen in een driehoek te plaatsen, kan koken efficiënter en aangenamer worden. Er moet hiervoor vooral op de afstand tussen de ruimtes gelet worden. Zijn de zijden van de driehoek te lang, moeten er overbodig veel stappen gezet worden. Zijn ze te kort, dan is er te weinig ruimte om te keren en is het moeilijk om met twee te koken.

Door de keukendriehoek correct toe te passen, creëer je een goede flow tijdens het koken, waardoor opruimen terwijl je werkt evident wordt. Snel iets afspoelen terwijl de aardappelen koken of de boter wegsteken terwijl je pan op het vuur staat, is perfect mogelijk door je keuken op ergonomische wijze samen te stellen.

Deel deze pagina

Tips en inspiratie

Kleur en win een duoticket voor Plopsaland!

Verkopers schenken commissie aan rampenfonds voor overstromingen

Ontdek onze virusvrije keukens

Ontdek onze virusvrije keukens.