Een greeploze keuken op vijf manieren

Greeploze keukens zijn tijdloos. Het verbaast ons dan ook niet dat ze zo populair zijn. Maar wist je dat er verschillende manieren zijn om een greeploze look te verwezenlijken? De ene greeploze keuken is de andere niet, dus we bekijken de methodes graag samen.

Methode 1: afgeschuinde fronten

Een van de meest gebruikte methodes is het afschuinen van de kastfronten. Doordat de bovenkant van de kastfronten een schuine rand hebben, is er voldoende ruimte voor je hand om de kast te openen. Greeploze keukens waarin deze methode gebruikt wordt, zien er dus zeer clean uit. Er zijn helemaal geen greeplijsten of handvaten zichtbaar. Daarnaast is dit ook een zeer geliefde methode omdat vingers telkens de achterkant van de kastfronten aanraken. Vingerafdrukken of vetvlekken vormen dus geen probleem.

Methode 2: ingewerkte handvaten

Ingewerkte handvaten zijn een leuke manier om dimensie in je greeploze keuken te brengen. De grepen worden in het materiaal van je keuken gefreesd waardoor ze nauwelijks zichtbaar zijn. Toch zorgen ze voor een leuk detail dat velen aanspreekt. Net zoals bij afgeschuinde fronten wordt hier enkel de achterkant van de fronten aangeraakt. Vetvlekken en vingerafdrukken zijn dus opnieuw niets om je zorgen over te maken.

Methode 3: lange fronten

Bij hangkasten kan ervoor gekozen worden om met lange kastfronten te werken. Doordat de fronten iets langer zijn dan de kast zelf, kan je deze zeer gemakkelijk openen. Deze methode is mooi te combineren met die van de afgeschuinde fronten. Zo krijgt je hele keuken een strakke, greeploze look. Bij lange fronten wordt de voorkant van de keukenkasten echter wel aangeraakt. Indien jij je zorgen maakt over gebruikssporen, kies dan voor een materiaal dat makkelijk te onderhouden is.

Methode 4: metalen greeplijsten

Metalen greeplijsten zijn een toffe manier om karakter aan je greeploze keuken toe te voegen. De greeplijsten worden dieper gemonteerd dan de kastfronten waardoor ze zo goed als onzichtbaar zijn en dus een greeploze look geven. Het is echter wel mogelijk om ze in een contrasterende kleur van je keuken te kiezen. Hierdoor creëer je een strak lijnenspel dat heel modern aanvoelt.

Methode 5: push-to-open

Voor diegenen die zich afvragen of er dan geen écht greeploze methode is, is het push-to-open systeem een oplossing. Een mechanisch druksysteem zorgt ervoor dat de kasten openen wanneer je er zachtjes tegen tikt. Deze methode is heel gebruiksvriendelijk. Denk maar aan situaties waarbij jij je handen vol hebt en een kast wil openen. Daarnaast is het ook een methode waarbij je helemaal geen ruimte verliest.

Vraag een gratis inspiratieboek aan

Ben je op zoek naar inspiratie? Dan is ons inspiratieboek met recente realisaties en ideeën iets voor jou!

inspiratieboek

Deze blogberichten vind je misschien ook interessant.

Keukeninrichting: vijf tips voor een handige keukenindeling

Een nieuwe keuken kopen en plaatsen? Een keukeninrichting brengt heel wat uitdagingen met zich mee. Hoe ziet je toekomstige keukenindeling eruit en wat doe je om je daadwerkelijk thuis te voelen in je keuken? De Keukenbouwer plaatst jaarlijks zo’n 950 keukens en weet daarom als geen ander hoe een keukenproject te doen slagen. Lees onze vijf tips voor een slimme keukeninrichting en ga voor een keukenindeling waar jij blij van wordt!
1. Ga voor een efficiënte keukenindeling
De ideale keukenindeling is van links naar rechts: opbergen, voorraad, spoelen, werken en koken. Toch is de beste keukenopstelling ook afhankelijk van de beschikbare ruimte en je persoonlijke wensen. Een rechte keuken past bijvoorbeeld goed in een kleine woning, terwijl een kookeiland het vooral goed doet in een grotere ruimte. Een L-vormige keuken biedt meer werk- en opbergruimte en kan in combinatie met een kookeiland ook de keukentafel vervangen. Benut daarom de keukenruimte maximaal en laat je adviseren door een keukenspecialist van De Keukenbouwer omtrent je keukenindeling.
2. Selecteer de gewenste keukenstijl
Bij keukeninrichting denk je ook na over de gewenste keukenstijl. Dit bepaalt uiteindelijk de uitstraling van je keuken. Dit geldt bijvoorbeeld voor het keukenblad, maar ook welke kleuren die je kiest. Creëer een thuisgevoel met een landelijke keuken of ga voor een moderne keuken met strakke lijnen. Wil je een keukenindeling die rekening houdt met de toekomst? Ga voor een tijdloze keuken en stem daar je keukeninrichting op af.
3. Slim koken en bakken
In de keuken ben je veel bezig met koken en bakken. Behalve een stevig en passend werkblad vraagt een keukenindeling ook om een goede kookplaat en bakruimte. Kook- en bakspullen heb je graag direct bij de hand, want op die manier hoef je niet kriskras de keuken door op zoek naar kook- en bakbenodigdheden. Daarom plaats je de kook- en bakzone zoveel mogelijk naast de voorbereidingszone.
4. Zorg voor voldoende opbergruimte
De keukeninrichting bepaalt ook hoeveel opbergruimte je creëert. Benut alle ruimte die er is om keukengerei op te bergen. Uittrekbare lades verzekeren je van perfect zicht op de inhoud. Benut ook de ruimte onder de spoelbak door er bijvoorbeeld je voorraad keukenschoonmaakmiddelen op te bergen. Een keukeninrichting met open planken is een slimme manier om meer opbergruimte te creëren. Hout in je keukenindeling zorgt tevens voor een warme uitstraling!
5. Creëer meer licht en ruimte in je keuken
Verlichting is een essentieel aspect bij je keukeninrichting. De keuken wordt de laatste jaren steeds meer een leef- en ontmoetingsplek en daarom kies je niet alleen voor algemene en functionele verlichting. Denk bij je keukenindeling ook na over sfeerverlichting, want op die manier maak je van je keuken een fijne ruimte om te vertoeven!
Advies nodig voor keukeninrichting? De Keukenbouwer staat voor je klaar!
Toe aan een nieuwe keuken en is een steuntje in de rug wenselijk? Een specialist van De Keukenbouwer voorziet je graag van advies op maat als het aankomt op de keukenindeling. Neem je snel contact op om je wensen over keukeninrichting met ons te bespreken?

Ontdek het hier

Alles wat je moet weten over keukenkasten​

Betrek je op korte termijn een nieuwe woning en hoort daar ook een andere keuken bij? Dit betekent dat je op zoek gaat naar een of meerdere keukenkasten. Een keukenkast is er in allerlei uitvoeringen en uiteraard moet het passen in je toekomstige keuken. De Keukenbouwer is expert als het gaat om de keuken en helpt je daarom graag aan een geschikte keukenkast. Graag nemen we je bij de hand om de voordelen van elk type keukenkast toe te lichten.

Ontdek het hier

De keukenkiezer-kwis

Welke keuken
past bij jou?

laptop voor 3d planner