Keukenvloeren: welke stijl past bij jou?

De keuken van je dromen gevonden? Kies dan de juiste keukenvloer die er bij past om het plaatje compleet te maken. Er komt nog heel wat kijken bij je zoektocht naar de perfecte keukenvloer. Keukenvloeren moeten tegen een stootje kunnen en eenvoudig te onderhouden zijn. Kies je voor keukenvloer tegels, laminaat of iets anders? In landelijke stijl of toch liever een moderne keukenvloer? Ontdek alle verschillende opties voor je nieuwe keukenvloer.

Waar moet je op letten bij een keukenvloer?

Een blauwe steen keukenvloer is natuurlijk prachtig, net als een houten keukenvloer of zwarte tegels voor je keukenvloer. Toch is het uiterlijk niet het belangrijkste. Het is goed om na te denken over wat keukenvloeren allemaal te verduren hebben. Een bord dat op de grond valt, spetters uit de pan en veel voetverkeer: je wilt een keukenvloer kiezen die het allemaal aankan. Met al deze punten in gedachten is het belangrijk om een keukenvloer te kiezen die:

 • Gemakkelijk te onderhouden is
 • Bestand is tegen vlekken
 • Niet snel krast of deukt
 • Jarenlang meegaat

Gelukkig zijn er meer dan genoeg keukenvloeren waarbij je al deze eisen kan afvinken. Wil je dus een landelijke keukenvloer laten leggen? Of droom je van tegels op de keukenvloer in een opvallende kleur? Je kunt altijd een keukenvloer kiezen die praktisch én stijlvol is.

Welke soorten keukenvloeren zijn er?

Van een blauwe steen keukenvloer tot een keukenvloer van vinyl of zwarte tegels op je keukenvloer: de opties zijn eindeloos. Maar hoe lukt het je om een keukenvloer te kiezen die precies is wat je zoekt? Wij zetten de voor- en nadelen van ieder type keukenvloer voor je op een rij. Zo helpen we je om een keukenvloer te kiezen waar je na jaren nog plezier aan beleeft.

Vinyl keukenvloer

Met een vinyl keukenvloer kan je alle kanten op. Dit type keukenvloer wordt in allerlei kleuren en patronen gemaakt. Je hebt dus keuze genoeg. Wil je een vinyl keukenvloer met een tegeldesign? Of juist een keukenvloer van vinyl in een rustige effen kleur? Allemaal mogelijk. 

Vinyl is de benaming voor een materiaal gemaakt van kunststof. Een vinyl keukenvloer bestaat meestal uit verschillende lagen. De bovenste is het sterkste, gemaakt van een slijtvaste kunststof. Deze kunststof laat de keukenvloer er wel modern uitzien. Droom je dus van een landelijke keukenvloer? Dan is een vinyl keukenvloer niet de beste optie.

De voordelen van een vinyl keukenvloer:

 • Een goedkope optie
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
 • Eenvoudig te onderhouden en schoon te maken
 • Vochtbestendig

De nadelen van een keukenvloer van vinyl:

 • Zware meubels kunnen deuken achterlaten
 • De vloer wordt vastgelijmd
 • Het materiaal heeft een kortere levensduur dan keukenvloer tegels
 • Minder geschikt voor een keukenvloer met landelijk karakter

Natuursteen keukenvloer

Wil je dat je keukenvloer landelijk aanvoelt? Gebruik dan natuurlijke tegels die je keukenvloer een rustiek gevoel geven. Zoals je uit de naam kunt afleiden: deze tegels voor je keukenvloer komen rechtstreeks uit de natuur. Ze zijn uit grote stukken steen gesneden en hebben daardoor natuurlijke imperfecties. Zo zijn er bijvoorbeeld blauwe steen keukenvloeren. Het voordeel van blauwe steen keukenvloeren is dat ze bij bijna iedere stijl passen, niet alleen bij een landelijke keukenvloer. Ook voor deze vloeren geldt dat je genoeg keuze hebt. Denk dus niet alleen aan een blauwe steen keukenvloer. Ook een natuursteen keukenvloer met een rustieke bruine kleur en zwarte tegels voor je keukenvloer horen bij de opties.

De voordelen van een natuursteen keukenvloer:

 • Rustieke uitstraling voor een landelijke keukenvloer
 • Deze tegels voor je keukenvloer hebben een lange levensduur
 • Natuursteen keukenvloeren houden warmte goed vast
 • Deze tegels voor je keukenvloer komen in meerdere kleuren, van een blauwe steen keukenvloer tot zwarte tegels voor je keukenvloer

De nadelen van een natuursteen keukenvloer:

 • Een natuursteen keukenvloer is lastiger te leggen
 • Deze tegels voor je keukenvloer zijn gevoeliger voor krassen
 • Een landelijke keukenvloer van natuursteen is prijzig
 • Natuursteen keukenvloeren zijn gevoelig voor chemische schoonmaakproducten

Keramische tegels keukenvloer

Wil je je keukenvloer met tegels bedekken, maar ben je op zoek naar een goedkopere optie dan een natuursteen keukenvloer? Dan zijn keramische tegels voor je keukenvloer een mogelijkheid. Je kunt deze keukenvloer tegels in alle denkbare kleuren bestellen. Waarom? In tegenstelling tot een natuursteen keukenvloer, komen keramische tegels voor je keukenvloer uit de fabriek. Deze tegels voor je keukenvloer zijn dus door mensen gemaakt en kunnen daarom allerlei finishes hebben. Dat kan rustiek zijn voor een keukenvloer met landelijk uiterlijk, maar je kunt ook voor moderne keramische tegels voor je keukenvloer gaan.

De voordelen van keramische tegels voor je keukenvloer:

 • Keramische tegels voor je keukenvloer gaan jarenlang mee
 • Deze keukenvloer tegels zijn onderhoudsvriendelijk
 • De keukenvloer tegels zijn ook niet poreus
 • Keramische tegels voor je keukenvloer zijn goedkoper dan een natuursteen keukenvloer

De nadelen van keramische tegels voor je keukenvloer:

 • Deze tegels voor je keukenvloer ogen minder natuurlijk en zijn misschien minder geschikt als landelijke keukenvloer
 • Keramische tegels voor je keukenvloer kunnen sneller krassen
 • Deze keukenvloer tegels voelen wat koud aan zonder vloerverwarming

PVC keukenvloer

Wil je een keukenvloer kiezen die zeker tegen een stootje kan? Dan is PVC een goede optie. Dit is bovendien een goed alternatief voor een houten keukenvloer. Een houten keukenvloer ziet er natuurlijk prachtig uit, maar deze keukenvloeren zijn heel kwetsbaar. Houten keukenvloeren kunnen niet goed tegen vocht en zijn ook gevoelig voor vlekken. Wil je een houten keukenvloer leggen om een landelijke keukenvloer te creëren, maar ook genieten van gemak? Dan biedt PVC een uitkomst. PVC is ook een goed alternatief voor tegels. Zo worden er prachtige PVC keukenvloeren gemaakt van zwarte tegels of een blauwe steen keukenvloer. Zo geniet je van de uitstraling van zwarte tegels op je keukenvloer, met meer onderhoudsgemak.

De voordelen van PVC keukenvloeren:

 • Deze vloeren komen in talloze stijlen, dus zijn ook perfect voor een keukenvloer met landelijk karakter
 • PVC is veel minder gevoelig voor krassen dan een keukenvloer van tegels
 • PVC voelt warmer onder je voeten dan tegels voor je keukenvloer
 • Je kunt een PVC keukenvloer ook weer verwijderen en meenemen wanneer je gaat verhuizen
 • Goed alternatief voor een houten keukenvloer

De nadelen van een PVC keukenvloer:

 • Een PVC keukenvloer is soms prijziger dan een houten keukenvloer, vooral van laminaat
 • Je hebt een egale ondergrond nodig als je voor deze keukenvloer gaat kiezen

Gietvloer

Wil je een keukenvloer kiezen die makkelijk te onderhouden is? Dan is een gietvloer een uitkomst. Deze keukenvloeren worden helemaal naadloos aangebracht. Vuil kan zich dus nergens ophopen. Wist je dat een gietvloer ook geschikt is als landelijke keukenvloer? Je kunt bijvoorbeeld een textuur laten aanbrengen om een keukenvloer met landelijk karakter te creëren. Je kunt dus ook voor deze keukenvloer kiezen wanneer je niet van een moderne uitstraling houdt.

Voordelen van een gietvloer als keukenvloer:

 • Makkelijk schoon te maken
 • Verkrijgbaar in talloze kleuren en finishes, dus ook als landelijke keukenvloer
 • Lekker warm onder je voeten

Nadelen van gietvloer keukenvloeren:

 • Niet krasvast
 • Minder snel te leggen dan keukenvloer tegels of keukenvloer vinyl
 • Prijzige optie

Experimenteer met kleuren

Op het gebied van materialen is er genoeg keuze. Bij het uitkiezen van een nieuwe vloer is het ook belangrijk om naar de kleur te kijken. Deze is namelijk sfeerbepalend. Zo ogen zwarte tegels voor je keukenvloer chic en modern. Zwarte tegels voor je keukenvloer zijn ook neutraal genoeg om een kleurrijke keuken te ondersteunen. Zoek je naar iets meer kleur? Dan is een blauwe steen keukenvloer misschien een goede optie. De blauwe kleur maakt de keukenvloer landelijk, terwijl de tegels voor de keukenvloer neutraal genoeg zijn om met allerlei kastjes te matchen. Droom je van een houten keukenvloer? Dan spreekt bruin je waarschijnlijk aan. Overweeg dan bruine keukenvloer tegels om de keukenvloer landelijk en knus te maken.

Laat je adviseren door De Keukenbouwer

Van zwarte tegels voor je keukenvloer tot een houten keukenvloer of blauwe steen keukenvloer: je kunt alle kanten op met keukenvloeren. Dat maakt een keukenvloer kiezen soms een lastige uitdaging. Hoe creëer je een keukenvloer met een landelijk karakter of past een houten keukenvloer eigenlijk wel bij de functionaliteit van de keuken? Wat je vragen ook zijn, De Keukenbouwer helpt je om de juiste vloer uit te kiezen. Ontdek de mogelijkheden van keramische tegels voor je keukenvloer of laat je verrassen door een landelijke keukenvloer van beton. Neem gerust contact met ons op om meer te weten te komen over de juiste vloer voor jouw keuken.

Vraag je gratis inspiratieboek aan

Ben je op zoek naar inspiratie? Dan is ons inspiratieboek met recente realisaties en ideeën iets voor jou!

inspiratieboek

Deze blogberichten vind je misschien ook interessant.

Keukeninrichting: vijf tips voor een handige keukenindeling

Een nieuwe keuken kopen en plaatsen? Een keukeninrichting brengt heel wat uitdagingen met zich mee. Hoe ziet je toekomstige keukenindeling eruit en wat doe je om je daadwerkelijk thuis te voelen in je keuken? De Keukenbouwer plaatst jaarlijks zo’n 950 keukens en weet daarom als geen ander hoe een keukenproject te doen slagen. Lees onze vijf tips voor een slimme keukeninrichting en ga voor een keukenindeling waar jij blij van wordt!
1. Ga voor een efficiënte keukenindeling
De ideale keukenindeling is van links naar rechts: opbergen, voorraad, spoelen, werken en koken. Toch is de beste keukenopstelling ook afhankelijk van de beschikbare ruimte en je persoonlijke wensen. Een rechte keuken past bijvoorbeeld goed in een kleine woning, terwijl een kookeiland het vooral goed doet in een grotere ruimte. Een L-vormige keuken biedt meer werk- en opbergruimte en kan in combinatie met een kookeiland ook de keukentafel vervangen. Benut daarom de keukenruimte maximaal en laat je adviseren door een keukenspecialist van De Keukenbouwer omtrent je keukenindeling.
2. Selecteer de gewenste keukenstijl
Bij keukeninrichting denk je ook na over de gewenste keukenstijl. Dit bepaalt uiteindelijk de uitstraling van je keuken. Dit geldt bijvoorbeeld voor het keukenblad, maar ook welke kleuren die je kiest. Creëer een thuisgevoel met een landelijke keuken of ga voor een moderne keuken met strakke lijnen. Wil je een keukenindeling die rekening houdt met de toekomst? Ga voor een tijdloze keuken en stem daar je keukeninrichting op af.
3. Slim koken en bakken
In de keuken ben je veel bezig met koken en bakken. Behalve een stevig en passend werkblad vraagt een keukenindeling ook om een goede kookplaat en bakruimte. Kook- en bakspullen heb je graag direct bij de hand, want op die manier hoef je niet kriskras de keuken door op zoek naar kook- en bakbenodigdheden. Daarom plaats je de kook- en bakzone zoveel mogelijk naast de voorbereidingszone.
4. Zorg voor voldoende opbergruimte
De keukeninrichting bepaalt ook hoeveel opbergruimte je creëert. Benut alle ruimte die er is om keukengerei op te bergen. Uittrekbare lades verzekeren je van perfect zicht op de inhoud. Benut ook de ruimte onder de spoelbak door er bijvoorbeeld je voorraad keukenschoonmaakmiddelen op te bergen. Een keukeninrichting met open planken is een slimme manier om meer opbergruimte te creëren. Hout in je keukenindeling zorgt tevens voor een warme uitstraling!
5. Creëer meer licht en ruimte in je keuken
Verlichting is een essentieel aspect bij je keukeninrichting. De keuken wordt de laatste jaren steeds meer een leef- en ontmoetingsplek en daarom kies je niet alleen voor algemene en functionele verlichting. Denk bij je keukenindeling ook na over sfeerverlichting, want op die manier maak je van je keuken een fijne ruimte om te vertoeven!
Advies nodig voor keukeninrichting? De Keukenbouwer staat voor je klaar!
Toe aan een nieuwe keuken en is een steuntje in de rug wenselijk? Een specialist van De Keukenbouwer voorziet je graag van advies op maat als het aankomt op de keukenindeling. Neem je snel contact op om je wensen over keukeninrichting met ons te bespreken?

Ontdek het hier

Alles wat je moet weten over keukenkasten​

Betrek je op korte termijn een nieuwe woning en hoort daar ook een andere keuken bij? Dit betekent dat je op zoek gaat naar een of meerdere keukenkasten. Een keukenkast is er in allerlei uitvoeringen en uiteraard moet het passen in je toekomstige keuken. De Keukenbouwer is expert als het gaat om de keuken en helpt je daarom graag aan een geschikte keukenkast. Graag nemen we je bij de hand om de voordelen van elk type keukenkast toe te lichten.

Ontdek het hier

De keukenkiezer-kwis

Welke keuken
past bij jou?

laptop voor 3d planner