Modulaire keuken: flexibel en veelzijdig

Een modulaire keuken is een speciaal type keuken. Je kan de modulaire keuken volledig samenstellen zoals jij het wilt. Dit type keuken staat bekend om zijn veelzijdigheid, design én functionaliteit. Je modulaire keuken kan je samenstellen op de manier die bij jou past. Je hebt hier alle vrijheid om te kiezen uit allerlei stijlen.

Wat is een modulaire keuken?

Een modulaire keuken bestaat uit verschillende keukenmodules die je kan mixen en matchen. Hierdoor heb je een grote flexibiliteit bij het samenstellen van je keuken. De kant-en-klare modules kan je aan elkaar koppelen zoals je wilt. Bij een traditionele keuken staat alles vast, maar in een modulaire keuken heb je flexibiliteit om alles zelf samen te stellen. 

Je kan niet alleen de keukenkastjes koppelen waar je wilt, maar ook de keukenaccessoires kan je naar wens mixen. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat je kan kiezen tussen elke keukenstijl of om stijlen te combineren. Je ontwerpt met een modulaire keuken op deze manier je eigen unieke droomkeuken.

inbouwapparatuur of vrijstaande apparatuur

Een modulaire keuken wordt samengesteld met modulaire units die je aan elkaar kan koppelen, zoals keukenkastjes en vrijstaand keukenapparatuur (oven, kookplaat, koelkast, …). Toch is het ook mogelijk om ingebouwde toestellen te hebben. Dan kies je gewoon voor een complete module, zoals een kookmodule met keukenkastje waarin de ingebouwde oven zich bevindt.

Keukenaccessoires

Modulaire keukens hebben natuurlijk keukenaccessoires, denk aan modules met keuze uit ingebouwde spoelbakken en kranen. Een modulaire keuken kan je ook helemaal afmaken met modulaire opbergsystemen zoals keukenlades. Hier kan je dus ook weer kiezen wat je zelf wilt.

Modulaire keuken in verschillende stijlen

Wil je een bepaalde keukenstijl hebben? Dat kan ook met een modulaire keuken. Dit type keuken is beschikbaar in verschillende stijlen. De modules van een modulaire keuken variëren in design, kleur, afwerking & materiaal. Hierdoor kan je dus kiezen voor de modules die je wilt en zo je eigen stijl bepalen. Een modulaire keuken met een modern design kenmerkt zich bijvoorbeeld door de strakke look.

Als je een modulaire keuken wilt met een landelijke stijl, kan je kiezen voor modules in een warme houtkleur. Toch liever een industrieel effect? Kies dan voor een zwarte modulaire keuken. Of door rekening te houden met de kleur van de kraan, zoals een zwarte kraan en apparatuur te kiezen in een roestvrij stalen uitvoering. Door de vrijheid in samenstelling kan je een modulaire keuken in elke gewenste stijl realiseren.

Wat zijn de voordelen van modulaire keukens?

Als je een modulaire keuken wilt, wil je natuurlijk weten welke voordelen dit met zich meebrengt.

Het grootste voordeel is natuurlijk de flexibiliteit die het met zich meebrengt. Je bent helemaal vrij in het samenstellen van je keuken. Je kan de keuken volledig naar je hand zetten en personaliseren hoe je wilt.

Doordat het allemaal flexibele units zijn, kan je een modulaire keuken meenemen als je zou verhuizen. Bij een traditionele keuken ga je dan een nieuwe keuken moeten laten installeren, maar door te kiezen voor dit type keuken heb je de mogelijkheid om je huidige keuken gewoon mee te nemen naar je nieuwe woning. 

Een modulaire keuken wordt ook op maat gemaakt. De kleur, het materiaal en de opstelling bepaal je volledig zelf. Hierdoor kan je goed je budget in de gaten houden. Een modulaire keuken past ook in elke ruimte. Je moet dus geen rekening houden met een grote of kleine ruimte. 

Wat zijn de nadelen?

Een modulaire keuken heeft natuurlijk niet alleen voordelen, er zijn ook enkele nadelen aan verbonden.

Als je jouw modulaire keuken wilt demonteren, ben je afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal. Je moet dus zeker voor kwaliteit gaan, anders ga je misschien iets kapot maken bij het demonteren & nadien terug plaatsen van alle units.

Bij De Keukenbouwer mag je erop vertrouwen dat je voor de beste kwaliteit kiest. Wij maken namelijk uitsluitend gebruik van hoogwaardige materialen van de beste kwaliteit voor modulaire keukens.

Een ander ‘nadeel’ is dat je vooraf goed moet weten hoe je jouw modulaire keuken wilt samenstellen. Vergeet zeker niet de praktische kant mee in het oog te houden. Denk bijvoorbeeld aan hoe je keukenkastjes open gaan. 

Daarom is het aan te raden om met de verhouding tussen keukendeurtjes en keukenlades rekening te houden. Let daarbij eveneens op de plek van de kookplaat en van de spoelbak met keukenkraan.

Een ander nadeel is dat je mogelijk te maken gaat krijgen met lege ruimtes in je keuken als je ze plaatst. In dit geval moet je de lege ruimtes zien op te vullen. Dit kan natuurlijk ook een voordeel zijn, als je dit op een mooie manier weet in te vullen

Vraag je gratis inspiratieboek aan

Ben je op zoek naar inspiratie? Dan is ons inspiratieboek met recente realisaties en ideeën iets voor jou!

inspiratieboek

Deze blogberichten vind je misschien ook interessant.

witte houten keuken

Ergenomische keuken

In je keuken verricht je veel activiteiten en is het een echte werkplek geworden. Daarom is het belangrijk dat je keuken gebruiksvriendelijk is. Een ergonomische keuken maakt je keukenervaring aangenamer. Bij het ontwerp van een ergonomische keuken wordt de focus gelegd op gezondheid, veiligheid, comfort en gebruiksgemak. Een ergonomische keuken past daarom helemaal in deze tijdsgeest. Veel mensen kampen tegenwoordig namelijk met fysieke klachten. Het is dan ook raadzaam om je nieuwe keuken ergonomisch in te richten.

Ontdek het hier
keuken met keukeneiland

keukenvloer

De keuken van je dromen gevonden? Kies dan de juiste keukenvloer die er bij past om het plaatje compleet te maken. Er komt nog heel wat kijken bij je zoektocht naar de perfecte keukenvloer. Keukenvloeren moeten tegen een stootje kunnen en eenvoudig te onderhouden zijn. Kies je voor keukenvloer tegels, laminaat of iets anders? In landelijke stijl of toch liever een moderne keukenvloer? Ontdek alle verschillende opties voor je nieuwe keukenvloer.

Ontdek het hier
open zwarte keuken

L keukens

L keukens zijn een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een ruimtelijke en functionele keuken. De L-vormige opstelling zorgt voor een efficiënt gebruik van de ruimte en biedt genoeg werkblad en opbergmogelijkheden.

Ontdek het hier

De keukenkiezer-kwis

Welke keuken
past bij jou?

laptop voor 3d planner